MENÜ

Fenerbahçe'de fırtına öncesi sessizlik! Zorlu süreç...

Fenerbahçe, ligde şampiyonluk yarışını sonuna kadar kovalamaya kararlı. Ancak mutlu sona ulaşılmaması halinde, sezon sonunda Sarı-Lacivertliler’i birçok konuda belirsizlikler bekliyor. İşte olumsuz senaryoda Kanarya'yı bekleyen zor süreç...

Fenerbahçe'de fırtına öncesi sessizlik! Zorlu süreç...

Lider Galatasaray’ın derbide Beşiktaş’a yenilmesinin ardından eline önemli bir fırsat geçen Fenerbahçe, Giresun deplasmanında bunu kullanamayınca şampiyonluk umutları tükenme noktasına geldi. Bizler de olası olumsuz senaryoda Kanarya'yı bekleyen belirsizlikleri derledik.

Haberin Devamı

'Aday bulun' demişti

Ali Koç, başkanlık koltuğunda 5. sezonunu geride bırakıyor. İlk 4 sezonda hiçbir kupa kazanamayan Koç’a taraftarın tepkisi büyük. Camia içinde de rahatsızlık var ancak şu ana kadar karşısına net bir aday çıkmadı. Ali Koç, son Yüksek Divan Kurulu toplantısında kendisine yönelik sert eleştirilere, “Başkan adayı bulun, seçime gidelim” karşılığını vermişti. Türkiye Kupası’nın kazanılması, camiaya az da olsa moral verebilir. Ancak bu sezonun da kupasız tamamlanması halinde, lig bittikten sonra olağanüstü kongre kararı alınma ihtimali yüksek görünüyor. Başkan Koç’un yeniden adaylığını koyup koymayacağı ise soru işareti.

Fenerbahçede fırtına öncesi sessizlik Zorlu süreç...

 Sezon başındaki teklifi reddetmişti

Jorge Jesus, 1 sezonluk sözleşmeye imza atmıştı. Sezonun ilk bölümündeki müthiş başlangıcın ardından Portekizli teknik adama yeni kontrat önerilse de bunu geri çevirdi. Adı sık sık başka takımlarla anılan tecrübeli çalıştırıcı, hâlâ Brezilya için ciddi bir aday konumunda.

Haberin Devamı

Fenerbahçede fırtına öncesi sessizlik Zorlu süreç...

Türkiye Kupası kazanılırsa Jesus'la sözleşme imzalanabilir

Jesus, Ali Koç’un devam etmemesi halinde kesinlikle kalmayacağını açıklamıştı. Sezonun kupasız kapatılması halinde de Portekizli teknik adamla yolların ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ancak Koç’un görevde kalması ve lig şampiyonluğu gelmese bile Türkiye Kupası’nın kazanılması, Jorge Jesus’la yeni kontrat imzalanmasını sağlayabilir.

Fenerbahçede fırtına öncesi sessizlik Zorlu süreç...

İki yıldız boşa çıkıyor

Sezon sonunda tek belirsizlik yönetim ve teknik adam konusunda yaşanmıyor. Bu sezon ligde attığı 27 golle Fenerbahçe’yi yarışta tutan Enner Valencia ile şans bulduğu hemen her maçta iyi performans sergileyen Miha Zajc’ın sözleşmeleri bitiyor. 

Takımın iki önemli parçası olarak görülen bu futbolcularla hâlâ yeni sözleşme imzalanmadı. Valencia’ya Güney Amerika’dan; Zajc’a ise Beşiktaş ve Trabzonspor başta olmak üzere birçok kulüpten yakın ilgi var. Her iki yıldız da şu anda başka bir kulüple sözleşme imzalama hakkına sahip. Hem Valencia hem de Zajc, sezon sonunda Fenerbahçe’den ayrılabilir.

Fenerbahçede fırtına öncesi sessizlik Zorlu süreç...

YORUM YAZ