MENÜ

Fenerbahçe'de Enner Valencia rekor için sahada

Sarı-Lacivertliler şampiyonluk yolunda çok kritik bir maça çıkacak, ezeli rakiplerinden Trabzonspor ile karşılaşacak. Fenerbahçeli yıldız da rekor için sahada olacak.

Fenerbahçe'de Enner Valencia rekor için sahada

Son haftalarda yaşadığı puan kayıpları sonrasında zirvenin iyice uzağına düşen Fenerbahçe'nin şampiyonluk umutları, mucizelere kaldı. Sarı-Lacivertliler, şansını şampiyonluk ihtimalini sürdürebilmek adına bu akşam Trabzonspor ile kozlarını paylaşacak.

Haberin Devamı

Fenerbahçede Enner Valencia rekor için sahada

100. randevu

Fenerbahçe ile Trabzonspor, lig tarihinde 99 kez karşılaştı. Söz konusu maçlarda Fenerbahçe 39 galibiyet alırken, Trabzonspor ise 26 kez 3 puan alan taraf oldu. 34 maç da berabere tamamlandı. Fenerbahçe'nin ligdeki 129 golüne, Bordo-Mavililer 102 golle karşılık verdi.

Fenerbahçe evinde geçit vermiyor

Süper Lig'de sahasında Trabzonspor'a karşı son olarak 1997-1998 sezonunda 3-1'lik skorla kaybeden Fenerbahçe, o tarihten bugüne rakibine ligde büyük üstünlük kurdu. Kanarya, Bordo-Mavililer'e karşı 25 lig maçında kaybetmedi. Fenerbahçe, sahasında Trabzonspor ile yaptığı son 25 lig maçında 13 kez galip gelirken, 12 defa berabere kaldı.

Fenerbahçede Enner Valencia rekor için sahada

Sınırda ordu var

Sarı-Lacivertliler'de 5 oyuncu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Sarı-Lacivertli takımda Samet Akaydin, Serdar Aziz, Enner Valencia, Miha Zajc ve Gustavo Henrique sarı kart görmeleri halinde Antalyaspor maçında cezalı duruma düşerek forma giyemeyecek.

Haberin Devamı

Fenerbahçede Enner Valencia rekor için sahada

4 yıldız yok

Zorlu müsabakada Fenerbahçe, 4 oyuncusundan faydalanamayacak. Fenerbahçe'de kırmızı kart cezalısı İrfan Can Kahveci'nin yanı sıra, sakatlıkları bulunan Altay Bayındır, Lincoln Henrique ve Bright Osayi-Samuel, Trabzonspor karşısında forma giyemeyecek.

Fenerbahçede Enner Valencia rekor için sahada

Oosterwolde formayı istiyor

Ara transferin son günlerinde sol beke çare olması için Parma'dan bonservisine 6 milyon Euro ödenerek alınan Oosterwalde, Trabzonspor maçı ile birlikte Jorge Jesus'tan forma bekliyor. Süper Lig'de 3 maçta 84, Avrupa Ligi'nde ise 1 maçta 90 dakika süre alan Hollandalı oyuncu, uzun süre hastalık nedeniyle takımdan uzak kalmış, düzeldikten sonra ise bulduğu forma şansını değerlendirememişti.

Fenerbahçede Enner Valencia rekor için sahada

'Büyük şanssızlık yaşadık'

Bu sezon büyük maçlarda tek bir kez bile kazanamayan Kanarya'nın hocası Jorge Jesus ise Karadeniz ekibi karşısında mutlak galibiyet istiyor. Trabzonspor maçına tüm Sarı-Lacivertli futbolseverleri davet eden tecrübeli teknik adam, karşılaşma öncesinde yaptığı konuşmada ise şunları söyledi: "Takım olarak sezon içinde büyük şanssızlıklar yaşadık."

Fenerbahçede Enner Valencia rekor için sahada

'Geldiğimiz nokta ortada'

"Ancak gerek Avrupa Ligi gerekse Türkiye Kupası'nda geldiğimiz noktalar ortada. Bu zorlu yolculuğumuzda bize sonuna kadar destek veren 12. Adam'ı Trabzonspor maçında da tribünde görmek istiyoruz. Sahaya yansıtacağımız kazanma azmi ve gücümüzle bu maçtan 3 puanla ayrılacağımıza inanıyorum. Kısaca kazanalım, önümüze bakalım."

Haberin Devamı

VALENCIA REKOR İÇİN SAHADA

28 lig maçında 27 kez rakip fileleri havalandıran Enner Valencia, Trabzonspor karşısında tarih yazmak için sahada olacak. Sezon genelinde takımının skor yükünü büyük oranda sırtlayan Ekvadorlu santrfor, karşılaşmada bir gol atmayı başarırsa Alex de Souza'ya ait "En fazla gol atan yabancı" unvanına ortak olacak. Valencia, Trabzonspor kalesine 2 gol birden bırakırsa, Alex'i geride bırakıp, 29 golle yeni rekorun sahibi olacak.

Bu arada Valencia, sezonu 33 golle tamamlarsa Aykut Kocaman ve Tanju Çolak'ı geride bırakıp, Kanarya'da ligde bir sezonda en çok gol atan oyuncu olmayı başaracak.

Yusuf Dursun

Enner Valencia'nın Tigres Formasıyla En iyi Anları

Fenerbahçede Enner Valencia rekor için sahada

YORUM YAZ