MENÜ

Fenerbahçe'de Dzeko ve Tadic'ten takıma ortak konuşma! 'Kendimize güvenelim yeter, gerisi gelecektir'

Bu sezon Süper Lig'de şampiyonluk hasretine son vermek isteyen Fenerbahçe'de, Edin Dzeko ile Dusan Tadic takım arkadaşlarına ortak bir konuşma yaptı.

Fenerbahçe'de Dzeko ve Tadic'ten takıma ortak konuşma! 'Kendimize güvenelim yeter, gerisi gelecektir'

Süper Lig’de deplasmanda 13 maç, 12 galibiyet ve 1 beraberlik... Fenerbahçe, dış sahada tarihi bir performans sergiliyor. İsmail Kartal, Didi ve Veselinovic’e ait olan 13 maçlık yenilmezlik serisini tekrarlayarak adını kulüp tarihine yazdırdı. Ayrıca Avrupa’da da Sarı-Lacivertliler’den daha iyi bir deplasman karnesine sahip başka takım yok! Konuk olduğu rakiplerine kâbus yaratan Fenerbahçe, iş Kadıköy’e geldiğinde birçok kez hayal kırıklığı yarattı.

İsmail Kartal ve öğrencileri ligde şu ana kadar 11 puanlık kayıp yaşadı. Bunların 9’u Ülker Stadı’ında yaşandı. Fenerbahçe, ligdeki tek yenilgisini Kadıköy’de 3-2’lik skorla Trabzonspor’dan aldı. Galatasaray, Samsunspor ve Alanyaspor ise Kadıköy’den berbraerlikle ve 1’er puan alarak ayrıldı.

Haberin Devamı

‘SAKİN KALMAK YETER’

İsmail Kartal şimdi iç sahadaki karneyi düzeltmek için kolları sıvadı. 12. adamın müthiş desteği, en önemli itici güç. Ancak maç içerisinde istenen performansın sergilenemediği ya da rakibin gol bulduğu anlarda yaşanan panik, en önemli sorun. Tecrübeli teknik adam, bunu aşmak için öğrencileriyle toplantı üstüne toplantı yapıyor. Kartal’ın, son Alanyaspor beraberliğine değinerek, “Skor 2-2 olduktan sonra panik yaşadık. Oysa daha maçın bitmesine çok zaman vardı. Sakin kalmayı başardığımızda, istediğimiz sonuç zaten gelecek. Unutmayın, taraftarımız bizim en büyük gücümüz. Onların desteği panik değil, daha fazla savaşma arzusu vermeli” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

Fenerbahçede Dzeko ve Tadicten takıma ortak konuşma Kendimize güvenelim yeter, gerisi gelecektir

DZEKO VE TADİC TAKIMLA KONUŞTU

Haberin Devamı

Takımın tecrübeli isimleri de sakin kalmaları gerektiğine dikkat çekti. Kariyerleri boyunca pek çok şampiyonluk yarışı verip mutlu sona ulaşan Dzeko ve Tadic’in, arkadaşlarıyla yaptığı kısa toplantıda, “Şampiyonluk yarışında iç sahada alınan zaferler her zaman en önemi güç olur. Biz de evimizde iyi sonuçlar elde etsek de şampiyonluk için yeterli olacak düzeyde başarı sağlayamadık. Zoru başarıp deplasmanlarda önümüze geleni yendiğimize göre, taraftarımız önünde çok daha iyisini yapabiliriz. Sakin olup, kendimize güvenelim yeter, gerisi gelecektir” dedikleri kaydedildi.

FORVETTE YENİ REKABET

Edin Dzeko, sezon başından beri olduğu gibi yine İsmail Kartal’ın 1 numaralı golcüsü olmaya devam edecek. Michy Batshuayi, sezonun ilk bölümünde Umut Nayir’in önüne geçerek ikinci forvet olmuştu. Ancak Serdar Dursun’un gelişiyle işler değişebilir. İsmail Kartal, Rize’de zorlu zeminde fizik gücü yüksek olan Serdar’ı oyuna aldı. Tecrübeli forvet golünü attı. Sezonun kalan bölümünde Batshuayi-Serdar rekabeti tavan yapacak gibi görünüyor.

Fenerbahçede Dzeko ve Tadicten takıma ortak konuşma Kendimize güvenelim yeter, gerisi gelecektir

FRED TAKIMA KATILDI

Samsunspor maçında sakatlanan orta sahanın önemli ismi Fred’din dönüş süreci tam da beklendiği gibi gelişti. Yıldız futbolcunun son MR kontrolünde sonuçlar güzel çıkmıştı. Tecrübeli oyuncu, dün uzun bir aranın ardından arkadaşlarına katıldı. Kontrollü bir şekilde saha çalışmalarında yer alan Sambacı, antrenmanın ilk bölümünde yer aldı. Bugünkü idmanda da Fred’in yine ilk bölümde takımla çalışması, yarından itibaren ise antrenmanların tamamında yer alması bekleniyor.

Haberin Devamı

SON KONTROL CUMA

30 yaşındaki futbolcu için kritik gün ise cuma. Cumartesi günkü Kasımpaşa maçı öncesi Fred’in son durumuna bakılacak, ağrı hissedip hissetmediği kontrol edilecek. Eğer herhangi bir sorun yaşanmazsa, yıldız orta saha oyuncusu 1 aylık aranın ardından ilk kez maç kadrosundaki yerini alacak.

Fenerbahçede Dzeko ve Tadicten takıma ortak konuşma Kendimize güvenelim yeter, gerisi gelecektir

YORUM YAZ