MENÜ

Fenerbahçe'de Dirar ilk kez sağda oynadı

Süper Lig’in 23. haftasındaki dev derbide Galatasaray, deplasmanda Fenerbahçe’yi 3-1 mağlup ederek 22 Aralık 1999’dan bu yana Kadıköy’deki ilk galibiyetini elde ederken ligdeki galibiyet serisini de 7 maça çıkardı. Mücadelede Nabil Dirar, Tolgay Arslan ve Mehmet Ekici'nin performansı Fenerbahçe'nin mağlubiyetindeki etkenler oldu.

Fenerbahçe'de Dirar ilk kez sağda oynadı

Sezon başından bu yana birçok mevkiide oynayan, sol bekte başladığı birçok maçı sol açık veya sağ bek gibi farklı pozisyonlarda tamamlayan Dirar dün ilk kez kendi yerindeydi.

Haberin Devamı

Yıldız oyuncu derbiye sağ açıkta başladı. Ancak hocasının kendisinden beklediği katkıyı sağlayamadı. Performansıyla eleştirilen oyuncu maçı vasatın altında tamamladı.

Tolgay Arslan vasatı bulamadı

Ersun Yanal, Gustavo ve Emre gibi orta saha oyuncularının yokluğunda formayı Tolgay Arslan’a şans tanıyarak risk almıştı. Yanal’ın planı daha dinamik ve üretken bir orta saha kurgusuydu. Ancak Tolgay’ın performansı Yanal’ın beklentilerini karşılayamadı. Deneyimli oyuncu maçın ikinci yarısında da etkili olamayınca 63. dakikada kenara alındı.

Mehmet Ekici çok yaklaştı

Derbinin 88. dakikasında Tolga Ciğerci’nin yerine oyuna giren Mehmet Ekici, iki kez gole çok yaklaştı. Girer girmez attığı frikikle Muslera’ya takılan yıldız oyuncu, ardından da ceza alanı içinde topla buluştu. Sert şutu bir kez daha Uruguaylı eldivende kaldı.

YORUM YAZ