MENÜ

Fenerbahçe'de deprem seferberliği

Süper Lig'in tüm ekipleri gibi Fenerbahçe'de de deprem felaketi sonrası bölgeye yardım malzemeleri göndermek adına seferbelik hakim. Sarı-Lacivertlilerin Brezilyalı yıldızı Willian Arao da ülke genelindeki dayanışmaya ilişkin ülkesi basınına açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe'de deprem seferberliği

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından Fenerbahçe Kulübü, yardım malzemeleri için seferberlik başlatmıştı. Anadolu yakasında yaşayan; ezeli rakip, ebedi dost Galatasaray ve Beşiktaşlı taraftarlar da Sarı-Lacivertliler gibi ihtiyaç malzemelerini Ülker Stadı’ndaki merkeze getirdi. Gelen yardımlar kolilendi. Bunlara ek olarak Fenerium’un stoklarından battaniye, kazak, atkı, bere gibi kışlık malzemeler de paketlendi ve tırlara yüklendi. Genel sekreter Burak Çağlan Kızılhan, yöneticiler Fethi Pekin, Mustafa Kemal Danabaş, Özgür Özaktaç ve Can Gebetaş çalışmaları takip etmek için hazır bekledi.

Haberin Devamı

Fenerbahçede deprem seferberliği

 

750 kolilik Fenerbahçe’nin ilk yardım tırı, dün sabah depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş Pazarcık’a doğru yola çıktı. Kulüpten yapılan açıklamada, “Bir kez daha Türkiyemiz’e başsağlığı, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar, deprem bölgelerindeki tüm arama-kurtarma ekiplerine güç ve kuvvet diliyoruz” denildi. Bu arada Ülker Stadı’nda yardım malzemelerinin toplanmasına devam ediliyor. Tırlar yüklendikçe yeniden afet bölgesine gidecek.

VALENCIA’DAN DEPREMZEDELER İÇİN ALIŞVERİŞ

Enner Valencia, yaşanan afetin ardından Instagram profilindeki fotoğrafına Türk bayrağı koymuştu. Ekvadorlu yıldız dün de depremden etkilenen insanlara yardım etmek için harekete geçti.

Fenerbahçede deprem seferberliği

 

Valencia, bir marketten şişme yatak, çadır ve gıda malzemeleri satın aldı. Bu sırada fotoğrafı çekilen tecrübeli oyuncunun malzemeleri afet bölgesine ulaştıracağı öğrenildi.

Haberin Devamı

ALTAY BAYINDIR: BİRLİKTE OLMALIYIZ

Sarı-Lacivertliler’in kaptanı Altay Bayındır, stattaki yardım merkezindeki çalışmalara destek veren isimler arasındaydı.

Fenerbahçede deprem seferberliği

 

Milli file bekçisi yaptığı açıklamada, “Çok acı bir durumla karşı karşıyayız. Volkan ağabeyin (Demirel) videosunu izledim, kendimi çok kötü hissettim. O duyguları yaşayan anlar. Bizler dışarıdan takip ediyoruz. Tanıdığımız insanlar orada, göçük altından çıkanlar oldu. Böyle durumlarda ülke olarak, millet olarak birlikte olmamız gerekiyor. Yardımlar toplanıyor. Ufak bir yardımımız olsa mutlu edici. Tüm camiamızı buraya davet ediyoruz. Allah yar ve yardımcımız olsun” dedi.

BİR DESTEK DE LINCOLN’DEN

Yaşanan afete, Fenerbahçe’nin Brezilyalı yıldızı da kayıtsız kalmadı.

Fenerbahçede deprem seferberliği

 Depremden kurtulan bir babayla küçük çocuğunun fotoğrafını paylaşan Lincoln, “Hepimiz depremzedelere destek olmalıyız. Aile olarak, depremde evi yıkılan çocuklu bir aileyi her şey geride kalana kadar misafir etmek isteriz. Yetkililer bizimle iletişime geçebilirler. İstanbul’a getirilecek ailenin tüm otel masraflarını karşılamaya hazırım” çağrısı yaptı.

WILLIAN ARAO: HERKES SEFERBER

Willian Arao, deprem felaketiyle ilgili Brezilya basınına konuşarak, “Eşi görülmemiş bir trajedi yaşandı. Türk halkı çok vatansever. Herkes yardım etmeye, afetten etkilenenlere bir şekilde hizmet vermeye çalışıyor. Bunun için seferber oldular” dedi.

Haberin Devamı

Fenerbahçede deprem seferberliği


Sarı-Lacivertliler’in Brezilyalı oyuncusu Willian Arao, Türkiye’de yaşanan deprem felaketini ülke basınına anlattı. Tecrübeli futbolcu, “Bu duruma yıkıcı bir şekilde tanık oluyoruz. Eşi görülmemiş bir trajedi yaşandı. Türk halkı çok vatansever. Herkes yardım etmeye, afetten etkilenenlere bir şekilde hizmet vermeye çalışıyor. Bunun için seferber oldular” ifadelerini kullandı.

‘O gün stattaydılar’

Arao, hava şartlarına dikkat çekerek, “Ne yazık ki hava durumu, insanlara yardımcı olmuyor. Ülkenin bazı bölgelerinde kar var ve hava çok soğuk. Şu anda büyük bir yas var” diye konuştu. Brezilyalı yıldız, “Biz İstanbul’dayız ve depremi hissetmedik. Ne olduğunu öğrendikten hemen sonra Brezilya’daki ailemle konuştum ve onlara iyi olduğuma dair güvence verdim. Kardeşlerime, babama her şeyin yolunda olduğunu söyledim. Ancak birkaç hafta önce Gaziantep deplasmanında maç oynadık. Muhtemelen depremden etkilenen insanların çoğu o gün stattaydı” dedi.

Haberin Devamı

Fenerbahçede deprem seferberliği

‘Acılarını görüyorsunuz’

Willian Arao, takım ve kulüp içindeki atmosfere değinerek, “Oyuncular, kulübümüzde çalışanlar, personel... Herkesin depremden etkilenen arkadaşları, tanıdıkları var. Onların endişelerini ve acılarını görüyorsunuz. Bu çok üzücü” diyerek sözlerini tamamladı.

YORUM YAZ