MENÜ

Fenerbahçe'de Crespo'nun müthiş yükselişi

Transferin son günü, son tercih olarak geldi. Forma şansı bulmakta zorlandı, oynadığında yerden yere vuruldu, “Bu kadar yeteneksiz bir oyuncunun Fenerbahçe’de ne işi var” yorumları yapıldı. Miguel Crespo için 21 Kasım’daki Galatasaray maçı milat oldu. 10 kişi kalan takımına galibiyeti getiren golü atan Portekizli orta saha oyuncusu için her şey değişti. Her geçen hafta formunu yükselten Crespo artık taraftarların en sevdiği isimlerden biri haline geldi, orta sahanın değişilmezleri arasına adını yazdırdı.

Fenerbahçe'de Crespo'nun müthiş yükselişi

Vitor Pereira; Gustavo, Zajc, Mert Hakan, İrfan Can Kahveci gibi isimlere rağmen orta sahaya takviye istedi. Eustaqio ve Morita, listedeki ilk isimlerdi. Ancak bu ikili için yapılan girişimlerden sonuç çıkmayınca, transfer döneminin son gününde Miguel Crespo, 1.4 milyon Euro’ya Estoril’den transfer edildi. Portekizli oyuncu için işler hiç de iyi başlamadı. Kendisini transfer ettiren Pereira, vatandaşına fazla şans vermedi. Crespo, oynadığı maçlarda ise büyük hayal kırıklığı yarattı. Otoritelerden, sosyal medyadaki taraftarlara kadar geniş bir kesim 25 yaşındaki oyuncuyu yerden yere vurdu, “Bu kadar yeteneksiz bir oyuncunun Fenerbahçe’de ne işi var! Transfer fiyaskosu” yorumları yapıldı.

Haberin Devamı

Derbide tarihe geçti

Öyle ki Miguel Crespo’nun ara transfer döneminde kiralanacağı iddiaları bile ortaya atıldı. 25 yaşındaki oyuncu için her şey, 21 Kasım’da Galatasaray ile deplasmanda oynanan derbide değişti. Pereira, yedek soyundurduğu öğrencisini 71. dakikada sahaya sürdü. Hemen ardından Sarı-Lacivertliler 10 kişi kaldı. Fenerbahçe, zorlu deplasmandan 1 puan çıkarmak için çabalarken, Crespo son saniyelerde sahneye çıkıp attığı golle zaferi getirip tarihe geçti. Bu derbi tam anlamıyla milat oldu. Portekizli orta saha oyuncusu, her maç 11’de şans bulmaya başladı, her geçen hafta performansını artırdı.

Göz kamaştırıyor

Crespo, son haftalarda ise tam anlamıyla takımın vazgeçilmezi oldu. Fenerbahçe’nin ligde 6 maçta aldığı 5 galibiyet ve 1 beraberlikte en fazla parlayan isimlerin başında Portekizli orta saha oyuncusu geliyor. Bu süreçte Giresun deplasmanında cezası nedeniyle görev alamayan 25 yaşındaki yıldız, sonraki 5 karşılaşmanın tamamında 90 dakika sahada kaldı. Crespo, bu maçlarda istatistikleriyle göz kamaştırdı. O artık hem taraftarın en sevdiği oyuncuların başında geliyor, hem de İsmail Kartal’ın ilk 11’e adını yazdığı ilk öğrencileri arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

Büyük ödüle aday (SERKAN AKCAN)

Miguel Crespo’yu Pereira getirmiş olsa da yıldızını parlatan İsmail Kartal oldu. Crespo yetenekleriyle değil, oyun bilgisi ve direnciyle fark yaratıyor. Belki takımın orta saha rotasyonunda en az yetenekli futbolcu olabilir ama top kazanma ve Zajc’ı yükseltme rolünü bugüne kadar en iyi oynayan Fenerbahçeli futbolcu oldu. Rakibin temposuna karşılık verebiliyor, iki ceza sahası arasında çok ve etkili kilometre yapıyor. 3. bölgedeki pas isabet oranında İrfan Can, Rossi ya da Zajc’tan aşağı kalmıyor. Pereira dönemi üçlü savunma önü performansıyla İsmail Kartal dönemi dörtlü savunma önü performansı arasında çok fark var. İki stoperin arasından top alıyor, sırtını rakibe daha güvenle dönüyor ve riske girmeden en doğru pas tercihini yüksek oranla yapıyor. Geçen sezon Pelkas’ın aldığı piyango transfer ödülünün bu sezon en büyük adayı Crespo.

Haberin Devamı

Her takıma lazım (ERMAN ÖZGÜR)

Maliyeti, genç oluşu ve son haftalarda yakaladığı çıkış ile Crespo, Fenerbahçe orta sahasında tam anlamıyla ‘her takıma lazım’ diyebileceğiniz bir oyuncu haline geldi. Sosa ve Gustavo lige erken havlu atınca bulduğu şansı iyi değerlendirdi. Şu an için ilk yazılan oyunculardan. Top kapma becerisi, çok mücadele etmesi tamam ama asıl geliştirmesi gereken özelliği top kullanma becerisi. Son Konya maçında Pelkas’a attığı harika pasla bunu yapabileceğini de gösterdi. Yeni sezonda yabancı sayısının biraz daha sıkılaşacak olması rekabeti daha zor hale getirecek ve Crespo bu rekabeti kazanmak, yeni sezonda Fenerbahçe’de yer bulmak istiyorsa, mücadele özelliği kadar işin organizatörlük kısmına da dokunmalı.

YORUM YAZ