MENÜ

Fenerbahçe'de büyük alarm! İsmail Kartal'ın zor tercihi

Süper Lig'de Trabzonspor, Avrupa'da da Ludogorets maçlarından mağlubiyetle ayrılan Fenerbahçe'de savunma alarma veriyor. Sakatlıkların yanı sıra takım oyununda da sorun yaşayan Sarı Lacivertliler'in teknik patronu İsmail Kartal'ın Adana Demirspor deplasmanında kimi tercih edeceği ise şimdiden büyük merak konusu.

Fenerbahçe'de büyük alarm! İsmail Kartal'ın zor tercihi

Sezona 19'da 19'la başlangıç yaparak hem ligde hem de Avrupa'da fırtınalar estiren Fenerbahçe'de rüzgar tam ters yönde dönmeye başladı. İlk önce sakatlıklarla sarsılan Sarı Lacivertliler, sahasında Trabzonspor'a 3-2 kaybetti, zirve yarışında rakibi Galatasaray'ın arkasında kaldı. Son olarak da Avrupa arenasında beraberlik alması halinde bile bir sonraki tura çıkmasını garantileyecek Ludogorets deplasmanında 2-0'lık skorla yenildi.

Haberin Devamı

İŞTE GÖREVE BAŞLAMA TARİHİ

Sakatlıklar sonra üst üste gelen mağlubiyetler de Fenerbahçe'de teknik heyetin keyfini kaçırdı. Özellikle son maçta rakibini gollerine engel olamayan Fenerbahçe aynı zamanda ilk kez de gol bulamadığı bir mücadele çıkardı.

Fenerbahçede büyük alarm İsmail Kartalın zor tercihi

SAVUNMADA 3 İSİM SAKATLANDI

Djiku, Becao, Serdar Aziz ve Fred'in aynı anda sakatlanması Fenerbahçe'nin savunmada fire vermesine neden oldu. Djiku'nun Becao ile olan uyumu Fenerbahçe savunmasının en önemli noktasıydı. Ancak Ossterwolde ve Samet Akaydin ikilisi aynı etkiyi yaratamadı.

SAMET'İN KADER MAÇI

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Trabzonspor maçında ilk 11'de oynattığı ancak yaptığı hatalar sonrası oyundan almak zorunda kaldığı Samet Akaydin'la özel olarak ilgilenip terapi uyguluyor. Milli futbolcuyla baş başa görüşerek moral veren ve Trabzonspor maçını unutmasını isteyen Kartal, önlerindeki Adana Demir karşılaşmasına konsantre olmasını istedi. Morali büyük ölçüde düzelen Samet, eski takımına karşı iyi performans göstererek yeniden çıkışa geçmeyi hedefliyor.

Haberin Devamı

Fenerbahçede büyük alarm İsmail Kartalın zor tercihi

YUSUF AKÇİÇEK FORMAYI ALABİLİR

Fenerbahçe’de stoper bölgesindeki oyuncuların sakatlığı sonrası teknik direktör İsmail Kartal, alt yapıdan 6 oyuncuyu kadroya dahil etti. Ludogorets deplasmanındaki kaleci Furkan Onur Akyüz (18), stoper Yusuf Akçiçek (17), sol bek Ahmet Necat Aydın (18), merkez orta saha Efekan Karayazı (18), ön libero Muhammed İmre (18) ve sol kana Kaan Akyazı (18) yer aldı. İsmail Kartal, bu isimlerden Yusuf’a ilk 11’de şans verdi ve genç savunmacıyı, Jayden Oosterwolde ile birlikte defansın göbeğinde oynattı. Galatasaray alt yapısından yetişen ve 2019’da Fenerbahçe’ye geçen Yusuf böylece, Sarı-Lacivertli formayla ilk resmi sınavına bir Avrupa Kupası mücadelesinde çıkmış oldu.

İlk yarıda hatasız bir oyun ortaya koyan ve sahada soğukkanlılığını koruyan genç futbolcu, ikinci yarıda da benzer bir performans sergiledi. Dün geceki görüntüsüyle hocasına, bu seviyede oynamaya hazır olduğunun adeta mesajını veren Yusuf’un, Süper Lig’deki Adana Demirspor karşılaşmasında da 11’de yer alma ihtimali bulunuyor.

Haberin Devamı

Fenerbahçede büyük alarm İsmail Kartalın zor tercihi

ZAJC VE CRESPO'NUN FORMSUZLUĞU

Fenerbahçe'de savunmanın yanı sıra orta alanda da bir belirsizklik yaşanıyor. Fred'in sakatlığı sonrası görev alan Miha Zajc'ın performansı taraftarları tatmin etmedi. İsmail Yüksek'in de Zajc ile oynarken zorlandığı gözlenirken dirençli Adana Demirspor orta sahasına karşı İsmail Kartal'ın nasıl bir formül üreteceği büyük merak konusu.

Zajc'tan istediği verimi alamayan tecrübeli çalıştırıcının bir diğer opsiyonu ise Miguel Crespo. Portekizli futbolcu da bu sezon zaman zaman forma şansı bulsa da hala beklenen seviyede değil.

Fenerbahçede büyük alarm İsmail Kartalın zor tercihi

ADANA DEMİRSPOR DEPLASMANINDA ZOR KARAR

Ludogorets maçının ardından Fenerbahçe'de gözler Adana Demirspor'a çevrilmiş durumda. Eksikler ve alınan son mağlubiyetlerin ardından Fenerbahçe'nin nasıl bir 11'le de sahaya çıkacağı merak konusu. Sarı Lacivertliler'in teknik direktörü İsmail Kartal'ın orta saha ve savunma tercihleri belirleyici olacak.

Fenerbahçede büyük alarm İsmail Kartalın zor tercihi

YORUM YAZ