MENÜ

Fenerbahçe'de bundan daha iyisi olamazdı!

Yeni bir teknik direktör, adeta baştan kurulan bir kadro... Fenerbahçe, yepyeni bir yapılanmaya gitmesine rağmen sezona kusursuz başladı. Kanarya, Avrupa’da 6, Süper Lig’de ise 3 olmak üzere oynadığı tarihinde ilk kez ilk 9 maçı kazandı. İsmail Kartal’ın ekibi bir maçı eksik olmasına rağmen ligde lider durumda, Konferans Ligi’nde ise daha şimdiden favorilerden biri olacağını gösterdi...

Fenerbahçe'de bundan daha iyisi olamazdı!

Fenerbahçe, çok iddialı olduğu geçen sezon ligde hüsran yaşarken, Türkiye Kupası’nı müzesine götürerek en azından bu alandaki hasreti dindirdi. Yönetim, Jorge Jesus ile yolları ayırıp takımı bir kez daha İsmail Kartal’a emanet etti. Artık Ali Koç döneminin alışılmış harekete olarak, 13 yeni transferle kadro da baştan aşağıya yenilendi. Bu büyük yapılanmanın, adaptasyon ve uyum süreci yaşaması muhtemeldi. Ancak öyle olmadı. İsmail Kartal ve öğrencileri, sezona olabilecek en iyi şekilde başladı.

Haberin Devamı

Fenerbahçede bundan daha iyisi olamazdı

‘Bir hayalimiz var’

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi’nde oynadığı 3 eleme turunu da çok rahat bir şekilde, 6’da 6 yaparak geçti ve adını gruplara yazdırdı. Kuraya seri başı olarak giren Sarı-Lacivertliler, H Grubu’nda Ludogorets, Trnava ve Nordsjaelland ile eşleşti. Henüz daha grup maçları başlamasa da Tadic, Dzeko, Fred, Szymanski, Livakovic, Cengiz ve Ferdi gibi yıldızlarıyla Fenerbahçe şimdiden bu turnuvanın favorileri arasında gösteriliyor. İsmail Kartal da verdiği her demeçte, bu konuda bir hayalleri olduğunu söylüyor.

Fenerbahçede bundan daha iyisi olamazdı

Zirvede ve moralli

Gelelim lige... Kanarya, Süper Lig’de de yoluna kusursuz devam ediyor. Gaziantep ve Samsunspor galibiyetleri sonrası Başakşehir maçı, Avrupa’daki eleme mücadeleleri nedeniyle ertelenmişti. Sarı-Lacivertliler son olarak Ankaragücü deplasmanından 1-0 kazanarak döndü. Ligde 3’te 3 yapan Kanarya, maç eksiğine rağmen zirveye yerleşti. Böylece sezona 9’da 9 galibiyetle, muhteşem bir şekilde başlayan Fenerbahçe, Milli araya moralli ve zirvede girdi.

Haberin Devamı

Fenerbahçede bundan daha iyisi olamazdı

Favori Fenerbahçe!

Sadece kadro kalitesi ve aldığı sonuçlar değil, futbol verileri de Fenerbahçe’nin Konferans Ligi’nin en önemli favorilerinden biri olduğunu gösteriyor. Dünyaca ünlü istatistik şirketi OPTA’nın veri bilimcisi Nils Mackay, Kupa 3’ü kazanması muhtemel takımları açıkladı. Buna göre listenin ilk sırasında İngiliz ekibi Aston Villa yer alırken, ikinci favori olarak Fenerbahçe gösterildi. Beşiktaş ise 7. oldu. Sarı-Lacivertliler’in son 16 turuna kalma şansı yüzde 87.5, çeyrek finale kalma ihtimali yüzde 57.1, yarı finale ulaşması yüzde 34.1, final oynaması yüzde 19.6 olarak gösterildi. Fenerbahçe’nin kupayı kazanma ihtimali ise yüzde 10.6! 1 numaralı favori olan Aston Villa’nın Konferans Ligi’nde şampiyon olma yüzdesi 22.7 olarak tespit edildi.

Fenerbahçede bundan daha iyisi olamazdı

YORUM YAZ