MENÜ

Fenerbahçe'de Avrupa'da işlem tamam: Sıra Trabzonspor'da!

İsmail Kartal, St.Gilloise karşısındaki rövanşta 3-0’lık avantaja rağmen büyük bir rotasyon yapmadı. Kalede İrfan Can Eğribayat, solda Kent, forvette Batshuayi oynadı. Avrupa’da çeyrek final biletini alarak görevi tamamlayan Fenerbahçe’de gözler artık pazar günkü Trabzonspor maçına çevrildi. İşte tüm detaylar...

Fenerbahçe'de Avrupa'da işlem tamam: Sıra Trabzonspor'da!

Sarı-Lacivertliler, St.Gilloise’ı ilk maçta deplasmanda 3-0 yenmişti. İsmail Kartal, eksiklerin de etkisiyle bu büyük avantaja rağmen kadroda büyük bir rotasyona gitmedi. Kalede Livakovic’in yerine İrfan Can Eğribayat, sol kanatta Tadic yerine Ryan Kent ve forvette Dzeko yerine Michy Batshuayi görev yaptı. Fenerbahçe, Trabzonspor mücadelesini de düşünerek maçta tempoyu yükseltmeden, fazla yorulmadan 90 dakikayı tamamlamaya çalıştı. İsmail Kartal ve öğrencileri, mağlubiyete rağmen Konferans Ligi’nde adını çeyrek finale yazdırmayı başardı. Avrupa’da görevini başarıyla yerine getiren Sarı-Lacivertliler artık rotayı pazar günkü Trabzonspor mücadelesine çevirdi. Detaylara göz atalım... 

Haberin Devamı

Fenerbahçede Avrupada işlem tamam: Sıra Trabzonsporda

Mert Hakan korkuttu

İsmail Kartal için turun geçilmesi kadar cezalı verilmemesi de sevindiriciydi. Ceza sınırındaki Djiku ve Oosterwolde, 90 dakikayı kart görmeden tamamladı. Böylece çeyrek final ilk maçında iki yıldız da görev yapabilecek. Ancak 75’te oyuna giren Mert Hakan’ın sakatlanıp 90+2’de kenara gelmesi gecenin tek kötü gelişmesiydi. Fenerbahçe için bugünden itibaren Trabzonspor maçının hazırlıkları başlayacak. Sakatlığını atlatan Becao’nun pazar günü kadroda olması bekleniyor.

Fenerbahçede Avrupada işlem tamam: Sıra Trabzonsporda

‘Trabzon’a konsantre olmuş olabiliriz’

İsmail Yüksek, St.Gilloise maçının ardından şunları söyledi: İstediğimiz oyunu sergileyemedik. Rakibimiz iyi mücadele etti. Ancak turu geçtiğimiz için mutluyum. Yolumuza maç maç bakıyoruz. Ancak pazar günkü Trabzonspor karşılaşmasına daha fazla konsantre olmuş olabiliriz. Ancak biz hem ligde hem de Avrupa’da gitmek istiyoruz. Trabzonspor maçı önemli bir deplasman, artık orayı düşünmeliyiz.

Haberin Devamı

Fenerbahçede Avrupada işlem tamam: Sıra Trabzonsporda

Djiku duvarı 

Fenerbahçe, taraftarı önünde oynamasına rağmen dün zaman zaman St.Gilloise’dan ciddi baskı yedi. Belçika ekibi, kalemizde tehlikeli anlar yaşattı. Ancak Alexander Djiku, müthiş performansıyla savunmada adeta devleşti. Ganalı stoper, maç boyunca çok kritik müdahaleler yaptı. 8 ikili mücadele kazanan Djiku, tam 8 atak uzaklaştırdı, 4 top kaptı ve 3 pas arası yaptı. Djiku, Sarı-Lacivertliler 1-0 yenik durumdayken çizgiden çıkardığı bir topla belki de turun zora girmesini engelledi.

Fenerbahçe - Union SG maçı (VİDEO)
YORUM YAZ