MENÜ

Fenerbahçe'de Arda Güler ve İsmail Yüksek, Sevilla'ya bedel!

Sarı-Lacivertliler, Enner Valencia'nın tek golüyle İspanyol temsilcisini 1-0 devirse de ilk maçı 2-0 kaybettiği için çeyrek final biletini kapamadı. Ancak maç sonunda özellikle Arda Güler ve İsmail Yüksek büyük alkış aldı. Sevilla sınavı öncesine kadar pek forma şansı bulamayan ikili adeta Endülüs ekibini orta alanda bozguna uğrattı, rakamlar istatistiklere de yansıdı, görenler gözlerine inanamadı!

Fenerbahçe'de Arda Güler ve İsmail Yüksek, Sevilla'ya bedel!

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu'nda Sevilla ile eşleşen Fenerbahçe, İspanyollar'ı safdışı bırakamadı. İlk maçta Endülüs ekibini taraftarı önünde oyun olarak bozguna uğratan fakat bir türlü aradığı golü bulamayan Sarı-Lacivertliler şanssız şekilde yediği 2 golle de turu zora sokmuştu. Dün oynanan rövanş öncesinde Kanarya'nın nasıl bir reaksiyon vereceği merak konusuydu.

Haberin Devamı

Fenerbahçede Arda Güler ve İsmail Yüksek, Sevillaya bedel

6 Türk sahadaydı

İlk sürpriz teknik direktör Jorge Jesus'tan geldi. Bu sezon neredeyse kritik maçların tamamında 3'lü savunmayı tercih eden ve çoğunda istediği sonucu alamayan Portekizli hoca en az üç gollü galibiyete ihtiyaç olan zorlu karşılaşmaya 3'lü savunmayla çıktı! Altay, Ferdi, Serdar, Samet, Arda ve İsmail gibi 6 Türk oyuncuya da 11'de şans vererek sürpriz yaratan tecrübeli hoca sahada taktik ve düşüncelerinin karşılığını almasını bekledi.

Fenerbahçede Arda Güler ve İsmail Yüksek, Sevillaya bedel

PSG, Barcelona, Manchester City, Arsenal izledi

Mücadelede iki yıldız ise performanslarıyla dikkat çekti. Türk futbolunun gözbebeği, herkesin oynamasını istediği Arda Güler yine topu her ayağına aldığında taraftarları heyecanlandırttı. PSG, Barcelona, Manchester City ve Arsenal scoutlarının (oyuncu izleme ekibi) takip ettiği 18 yaşındaki futbolcu dün gece oyunun iki yönünü de harika oynadı. Alışık olduğumuz teknik 10 numara gibi sadece hücum kısmında rol üstlenmeyen genç oyuncu savunmada da büyük sorumluluk aldı.

Haberin Devamı

Fenerbahçede Arda Güler ve İsmail Yüksek, Sevillaya bedel

Sahanın en iyisi oldu

Samet Akaydın'dan (99) sonra sahanın en çok topla buluşan (94) ismi olan Arda; 6 çalım, 4 faule maruz kalma ve 10 sahipsiz top kazanmayla da sahanın en iyi ismi oldu. Fizik olarak yetersiz görülen genç futbolcu, Sevilla karşısında tam 23 ikili mücadeleye girip bunların da 16'sını kazanarak yine maçın en başarılı oyuncusu oldu.

Fenerbahçede Arda Güler ve İsmail Yüksek, Sevillaya bedel

İsmail eşlik etti

Arda'nın bu performansına uzun süredir 11'den uzak kalan, hatta süre bulmakta dahi zorlanan İsmail Yüksek eşlik etti. Sahanın en çok koşan isimlerinin başında gelen 24 yaşındaki orta saha da girdiği 22 ikili mücadelenin 11'inden galip geldi, 3 top kaptı. Böylece Fenerbahçe'nin orta alandaki iki oyuncusu neredeyse tüm Sevilla kadrosuna bedel bir istatistiğe imza attı.

Fenerbahçede Arda Güler ve İsmail Yüksek, Sevillaya bedel

Arda ve İsmail 27, Sevilla 26!

Arda ile İsmail toplamda 27 ikili mücadele kazanırken; Endülüs temsilcisinde mücadeleye 11'de başlayan Marcos Acuna dışındaki tam 10 futbolcu toplamda 26 ikili mücadeleden başarıyla ayrıldı. Fernando Reges 5, Alex Telles 4, Rafa Mir 4, Olivier Torres 3, Ivan Rakitic 3, Loic Bade 3, Youssef El Nesyri 2, Nemanja Gudelj 2 ikili mücadele kazanırken, Gonzalo Montiel ise mücadelelelerden hiç başarıyla ayrılamadı.

Haberin Devamı

Sosyal medyada eleştirildi

Arda ve İsmail'in böylesine zorluk ve önem derecesi yüksek, gerginliğin fazla olduğu maçta bu performansı sergilemesi akıllara 'Bu çocuklar neden daha fazla süre bulamıyor?' sorularını getirtiyor. Taraftar da sosyal medyanın bu durumun eleştirisini fazlasıyla yapıyor.

Atalay Özçelikli

YORUM YAZ