MENÜ

Fenerbahçe'de Antalya alarmı! Kritik maç öncesinde değerlendirdiler

Fenerbahçe, ligde en zor deplasmanlarından birine çıkacak. Antalyaspor, Sergen Yalçın geldiğinden beri 6 maçta da kaybetmedi. Üstelik Yalçın, Fenerbahçe’ye rakip olduğu son 5 karşılaşmada 3 galibiyet, 2 beraberlik aldı. Ligin ilk yarısında 3-2 kazanılan mücadelede de Akdeniz ekibi, Kanarya’yı Kadıköy’de fazlasıyla zorlamıştı. İsmail Kartal, kritik mücadele öncesi öğrencilerini uyararak, “Savunmada çok dikkatli, hücumda bitirici olmalıyız” dedi. Yazarlarımız Zafer Büyükavcı ve Erman Özgür, kritik mücadele öncesinde zorlu maç hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Fenerbahçe'de Antalya alarmı! Kritik maç öncesinde değerlendirdiler

Fenerbahçe için ocak ayı son derece iyi geçti. İsmail Kartal’ın öğrencileri 7 resmi maçta 6 galibiyet ve 1 beraberlik alarak yoğun periyodu en az hasarla atlattı. Sarı-Lacivertliler şimdi yine çok zorlu bir sınava, Antalyaspor deplasmanına çıkacak. Akdeniz ekibi, Sergen Yalçın göreve geldikten sonra yenilmesi güç bir takıma dönüştü. Kırmızı-Beyazlılar, ligde son 6 karşılşamada 2 galibiyet ve 4 beraberlik aldı. Bu süreçte 6 gol atarken, 4 gol yedi. Antalyaspor’un dirençli görüntüsünün yanı sıra Sergen Yalçın’ın teknik direktör olarak Fenerbahçe’ye karşı karnesi de son derece parlak. Başarılı çalıştırıcı, Sarı-Lacivertliler’e rakip olduğu son 5 maçın 3’ünde sahadan galibiyetle ayrılırken, 2 mücadele berabere bitti. Yalçın, hiç yenilmedi.

Haberin Devamı

'Bu kez cömert olmayalım’

İsmail Kartal, bu kritik sınava takımını en iyi şekilde hazırlamak için kolları sıvadı. Tecrübeli teknik adam öğrencilerine nasıl oynamaları gerektiği kadar, mücadelenin önemini de sık sık anlatıyor. Antalyaspor, ligin ilk yarısında Kadıköy’deki karşılaşmada Fenerbahçe’yi fazlasıyla zorlamış, Kanarya zor da olsa 3-2 kazanmıştı. Kartal, bu maçı da hatırlatarak, “Antalyaspor’un ne kadar tehlikeli ve dirençli bir rakip olduğunu biliyoruz. Sergen Yalçın göreve geldikten sonra da iyi bir hava yakaladılar ve hiç yenilmediler. Onlara ilk yenilgiyi biz tattırmalıyız. Bunun için de savunmada ilk düdükten son düdüğe kadar çok dikkatli olmalıyız. Ayrıca hücum hattında da son haftalardaki gibi cömert davranmadan, daha bitirici olmamız şart” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Fenerbahçede Antalya alarmı Kritik maç öncesinde değerlendirdiler

Dzeko zamanı! 

Ligde 16, resmi maçlarda 20 gol... Edin Dzeko için sezon müthiş başladı ve öyle de devam etti. Ancak son haftalarda Boşnak forvete adeta nazar değdi. Tecrübeli oyuncu, ligde son 4 karşılaşmada da gol sevinci yaşayamadı. Dzeko, Gaziantep karşısında penaltı kaçırdı, Samsunspor maçında girdiği net fırsatlardan yararlanamadı. Dünyaca ünlü yıldız, Başakşehir mücadelesinde son dakikada kazanılan penaltıyı Batshuayi’ye bıraktı. Edin Dzeko, son Ankaragücü karşılaşmasında da fırsatları cömertçe harcadı. Deneyimli futbolcu, Antalyaspor maçıyla birlikte gol serisine yeniden başlamayı hedefliyor. Dzeko, Akdeniz ekibiyle sezonun ilk yarısında oynanan ve 3-2 kazanılan maçta 1 gol, 1 asistle yıldızlaşmıştı. Son vuruş anlamında her ne kadar formsuz bir dönemde olsa da Boşnak forvet yine Fenerbahçe’nin en büyük gol umudu konumunda.

Fenerbahçe'nin zorlu Antalyaspor maçı öncesinde yazarlarımız Zafer Büyükavcı ve Erman Özgür değerlendirmelerde bulundu. Kritik maç hakkındaki düşüncelerine göz atalım... 

Yalçın için zor karar

Sergen Yalçın, bir Anadolu kulübü için ülke içinde olabilecek en iyi seçenekti. Bu fırsatı kaçırmadılar, Beşiktaş top çevirirken anlaştılar. Geldiğinden beri 4 beraberliği 2 galibiyeti var. 6 maçta 6 gol atmış, 4 gol yemiş. Maç başına 1 gol ortalama, Fenerbahçe’den puan almak için yetmez. Fenerbahçe her ne kadar son haftalarda inanılmaz sayıda gol kaçırsa da rakip ceza alanındaki son vuruş öncesi sergilenen performansı ürkütücü. Yalçın, kazanmak için risk alırsa Fenerbahçe için işler kolaylaşır. Risk almayıp rakibi kilitlemeye çalışırsa Dzeko’nun Szymanski’nin Tadiç’in yine atamamasına bel bağlar. Neresinden baksanız zor karar. Ancak Sergen Yalçın’ı oyunculuğunda da teknik adamlığında da herkesten farklı yapan da bu özelliği zaten; Bizlerin zor dediği kararları saniyeler içinde alabiliyor olması.

Haberin Devamı

Fenerbahçede Antalya alarmı Kritik maç öncesinde değerlendirdiler

Djiku ve 1 stoper!

Bu sezon şampiyonu attığından çok, yedikleri belirleyecek gibi. İsmail Kartal da böyle düşünüyor olmalı ki, iki stoper bir 6/8 numara aldırdı. Aynı anda Becao, Djiku ve Serdar’ı kaybedip; Samet ve devşirme Oosterwolde ile çok sayıda maça çıktı. Becao’nun nasıl döneceği kestirilemez, Samet gönderildi ve Serdar sık sık sakatlanıyor. Bu nedenle Bonucci hamlesi yerinde. Çağlar ise hem yerli kontenjanı açısından hem de oyunun sıkıştığı anlarda üçlü savunmaya dönülebilmesi konusunda bir lüks. Peki hangi ikililer oynamalı? Bence Djiku ve birisi! Çünkü hızı, bir stopere oranla çok becerili ayakları ile tek vazgeçilmez isim Djiku. Sonrası rakibe, rakip hücumculara göre değişkenlik gösterebilir. Söz gelimi Trabzon ile oynuyorsanız, Onuachu’nun karşısına Becao’yu; Beşiktaş ile oynuyorsanız Cenk’in karşısına Bonucci’yi; hücumda daha çok yabancı istiyorsanız Çağlar’ı koyabilirsiniz.

Haberin Devamı

Yıldızlar kendine gelirse... 

Fenerbahçe yaptığı savunma bölgesi transferleri ve Krunic’in gelip İsmail Yüksek’in biraz öne çıkarak oynamasıyla önemli problemlerini çözdü. Rakip Antalyaspor Sergen Yalçın ile çıkışa geçmiş, kadrosu güçlü ve Adam Buksa gibi önemli bir santrfora sahip. Stoper konusunda İsmail Kartal’ın yapacağı seçimler özelinde oyuncuların form durumları, rakip santrforun özellikleri önemli olsa da şu an için ilk yazılacak oyuncu son maçtaki görüntüsüyle Alexander Djiku. Serdar Aziz maç içerisinde kırılgan. Çağlar Söyüncü’nün hazır olması için zamana ihtiyacı bulunuyor. Leonardo Bonucci ise tecrübesiyle bu konuda Fenerbahçe’de savunmanın garantisi gibi.

Haberin Devamı

Fenerbahçede Antalya alarmı Kritik maç öncesinde değerlendirdiler

İlk tercih Bonucci

Her bölgede olduğu gibi savunmada da top ayağına geldiğinde takımını sakinleştiren ve bireysel hatayı az yapan İtalyan savunmacı, eğer sakatlığını tamamen atlattıysa bana göre Djiku’nun yanındaki ilk tercih olmalı. Fenerbahçe için tempoya, girilen pozisyon sayısına bakarsanız son dönemde tek problem bitiricilikte. Eğer Edin Dzeko, Sebastian Szymanski ve Dusan Tadiç bu konuda biraz kendilerine gelirse, Antalyaspor her ne kadar güçlü bir takım olsa da Fenerbahçe bu deplasmanı kayıpsız geçebilir.

İZLE | Arda Güler'den muazzam gol!
YORUM YAZ