MENÜ

Fenerbahçe'de Ali Koç'tan olay açıklamalar! Aziz Yıldırım, seçim ve yeni teknik direktör

Fenerbahçe'de Fenerbahçe Kulübü 2022 Yılı Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı oldukça gerilimli gerçekleşti. Oldukça gergin geçen toplantıda Ali Koç'un konuşması sırasında kongre üyeleri arasında tartışma yaşandı. Ayrıca Jorge Jesus sonrası Fenerbahçe'de Başkan Ali Koç, yeni teknik adam tercihini duyururken, ayrıca gündeme damga vuran Aziz Yıldırım'ın açıklamalarına da oldukça sert yanıt verdi.

Fenerbahçe'de Ali Koç'tan olay açıklamalar! Aziz Yıldırım, seçim ve yeni teknik direktör

Fenerbahçe Kulübü 2022 Yılı Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda yapılacak genel kurul, saat 10.30'da başladı.

Haberin Devamı

Toplantı öncesi Fenerbahçe gündeminde Aziz Yıldırım'ın açıklamaları bulunuyordu.  Sarı Lacivertli ekibin eski başkanı kongre öncesi Ali Koç ve yönetimi hakkında sert eleştirilerde bulunarak olağanüstü kongreye gitmesi yönünde çağrıda bulundu.

1552 ÜYE KATILIM SAĞLADI

Mali Genel Kurula başkan Ali Koç, yönetim kurulu üyeleri ve üyeleri katıldı. Fenerbahçe Kulübü Hukuktan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Fethi Pekin, açılış konuşmasında toplantıya 1552 üyenin katılım sağladığını açıkladı.

Fethi Pekin, “Taraftarlarımızın duygularını en derinden anladığımızı ve saygı duyduğumuzu belirtmek isterim. Futbol taraftarı bir takımın 12’nci oyuncusudur. Bir takıma gönül vermek renkleri ile bütünleşmek taraftarlık sürecinin bir parçasıdır. Bazıları bu sevgiyi bilemez. Rekabeti yaşamak tarifsizdir. Takımımız ile adeta özdeşleştiniz. Tüm bu kattıklarınızı kelimelere dökmek imkansız. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında desteği kulübümüzden esirgemeyen üyelerimize saygılarımı sunuyorum” dedi.

Haberin Devamı

Olağan Mali Genel Kurulun divan başkanlığına, Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, oy çokluğu ile seçildi.

Fenerbahçede Ali Koçtan olay açıklamalar Aziz Yıldırım, seçim ve yeni teknik direktör

AZİZ YILDIRIM'DAN ALİ KOÇ'A SERT SÖZLER

Aziz Yıldırım yazılı açıklamasında, "Beni ve arkadaşlarımı hayali bir düşman olarak görmekten, yapamadıklarınıza mazeret olarak göstermekten bir an önce vazgeçin. Ben, bu kulübe 20 yıl başkanlık yaptım. Kulübe kazandırmış olduklarım ortadadır. Benim duruşum bellidir; hiçbir şeyi gizli kapaklı yapmadım, yapmam, bunu beni tanıyan herkes iyi bilir" dedi.

Fenerbahçede Ali Koçtan olay açıklamalar Aziz Yıldırım, seçim ve yeni teknik direktör

Eski başkanın açıklamaları şu şekilde:

Bu beş yıllık süreçte taraftarlarımız kulübümüze, Ali Koç tarafından sağlanan maddi desteğin kat be kat fazlası bir desteği, hem takımlarımızın maçlarına gelerek ve ürün satın alarak, hem de Fener OL, Mesut OL gibi kampanyalar yoluyla sağlamıştır. Taraftarlarımız tarafından sağlanan bu değerli destek ile birlikte, bizim dönemimizdeki futbolcuların satışlarından elde edilen bonservis gelirleri, Futbol A.Ş’nin bedelli sermaye artırımı ve amatör şubelerden gelen vergi iadesi desteği düşünüldüğünde, yüz milyonlarca euronun, sayısız teknik direktör ve futbolcuya çarçur edilmesinin tek sorumlusu Ali Koç ve yönetimidir. . Ali Koç tarafından sağlanan maddi destek, varlığı inkar edilemez başarısızlığın eleştirilememesine bir gerekçe asla değildir. Fenerbahçe’yi yönetmek demek, kulübe salt para girişi yapmak değil, tüm bu finansal sistemi doğru yönetebilme kabiliyetine sahip olup sportif başarı elde etmek demektir. Bir kere daha ifade etmek isterim ki Fenerbahçe Spor Kulübü hiç kimsenin, hiçbir şirketin, vakfın, derneğin, ailenin, sosyal oluşumun malı değildir. Fenerbahçe Halktır. Fenerbahçe Halkındır. Hep de öyle kalacaktır.

Haberin Devamı

İŞTE ESKİ BAŞKANIN OLAY AÇIKLAMASI

 
 
 
Bu gönderiyi Instagram'da gör
 
 
 

Fanatik (@fanatikcomtr)'in paylaştığı bir gönderi

ALİ KOÇ'TAN GÜNDEME DAMGA VURAN SÖZLER

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç gündeme dair önemli açıklamalarda bulunurken, futbol takımının yeni hocasının kim olacağından, Aziz Yıldırım'ın açıklamalarına, ayrıca olağanüstü genel kurulu açıklamalarına kadar birçok konuda gündem oluşturan ifadeler kullandı. 

Ali Koç'un açıklamaları şu şekilde:

Haberin Devamı

'BUGÜN ALINACAK ÇOK MESAJ VAR'

"Bugünkü toplantıdan alınacak çok mesaj var. Verilecek çok da mesaj var. Bu mesajları nasıl kullanacağız? Önemli olan bu. Düzen bugün biraz karmaşık oldu. Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar karar aldı, bir 40 kişi daha konuşacak. Onları da dinlemek için sabırsızlanıyorum. Hepimizin canı sıkkın ve söyleyecek bir şeyi var. Söylenen pek çok şeyin haklılık payı da yüksek."

Fenerbahçede Ali Koçtan olay açıklamalar Aziz Yıldırım, seçim ve yeni teknik direktör

'FUTBOLDA BAŞARI YOKSA...'

"Bir arkadaşımız, tablo böyleyse mali konuların ne önemi var dedi. Sonuna kadar haklı. Altın bulsanız, petrol fışkırsa, gökten para yağsa futbolda başarı olmadığı sürece hiçbir şeyin kıymeti olmadığını hepimiz biliyoruz ve yaşıyoruz. Ben de sizin tarafınızda olsam, bu karşılaştığımız tablo hakkında benzer düşüncelerde olurdum. Şampiyon olamasak da en tepe için mücadele ettiğimizi herkes bilsin."

ELEŞTİRİLERE YANIT

"Bir arkadaşımız çıktı, parmak sallama olayını söyledi. En üzüldüğüm olay bugün. 10 saniyelik video, öncesini ve sonrasını bilmeden yaptığınız yorumlar beni üzmüştür. İşler ne kadar gergin olursa olsun, aleyhte tezahürat olacak diye son futbolcumuz sahayı terk edene kadar içeri kaçmayan, taraftardan uzak olmayan, sokakta da taraftarla olan bir insanım. 2-3 tane olumsuz örneğiniz varsa, 100'lerce 1000'lerce olumlu örnek veririm. Sosyal medya pompalamasıyla, bir sürü konuda bu yorumların yapılmasına sebep verilmektedir."

Haberin Devamı

"Bana kızıyorsunuz ya dişinizi bize gösteriyorsunuz diye. Siz kime dişinizi gösteriyorsunuz Fenerbahçe menfaatleri çerçevesinde? Eski başkanlar, eski yöneticiler, kamuoyunda yeri olan kişiler..."

'TEPKİMİZ CEVAP VERİLMEMESİ'

"28 şampiyonluk başvurusu. Geldiğimiz günden beri üstünde çalışıyoruz. 6 Mart 2021'de başvurular yapılmış. 6 mektup, 7 dilekçe... Aradan 2 sene 3 ay geçmiş. Biz sahaya 5 yıldızla çıkınca konu oluyor. Bunun sebebi kurallara isyan etmek değil, bu işin olumlu ve olumsuz bir şekilde çözüme gitmemesine olan tepkimizdir."

'HAKEM HATALARI NEDEN F.BAHÇE LEHİNE OLMUYOR!'

"Neden futbolun paydaşlarının yıllarca konuştuğu hakem hataları, neden hiç Fenerbahçe lehine olmuyor? Neden hep Fenerbahçe aleyhine oluyor? Bunları bir düşünün! Aziz Yıldırım, Ali Koç, gelecek diğer başkanlar... Bunları bugünkü yönetimle alakalı görüyorsanız, diyecek bir şeyim yok. Başarı istiyorsak, Fenerbahçe'nin haklarını hep beraber korumalıyız."

OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL AÇIKLAMASI

"Aday çıkmayacağı olan bir ortamda genel kurula gitmek, önümüzdeki sezonun bütün yapılanmasını ve planlamasını riske edecek bir durum. Bunu 3 yaşındaki çocuk bile anlar!"

'ÇIKARIN BİR ADAY'

"Özellikle Fenerbahçe kötü gittiğinde, mangalda kül bırakmayıp lokantalarda eğlenceler veren insanlar, size söylüyorum. Çıkarın bir aday. Haksız olduğumuz noktalar da olsa, başarısız olduğumuz noktalar da olsa, iyi niyetimizle elimizden geleni yaparken çıkın aday olun, biz de geri çekilelim. Biz bu kadar fedakarlık yaparken başarısız olmak ne kadar acı biliyor musunuz?"

GERGİN ANLAR! ORTALIK KARIŞTI

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda düzenlenen kurulda Ali Koç, konuşma yapmak üzere kürsüye geldi. Koç, kürsüye çıkarken salonda yer alan üyeler, "Söyleyene Ali Başkan bu ne biçim Fenerbahçe" şeklinde tezahürat yaparak tepki gösterdi. Salonda yer alan üyelerin tepkileri Başkan Ali Koç'un açıklaması sırasında da devam etti.

KAVGA NEDENİYLE ARA VERİLDİ

Ardından Koç'un konuşma yaptığı esnada bazı üyeler arasında tartışma ve kavga çıktı. Salondaki gerginlik güvenlik görevlilerinin müdahalesiyle yatıştırılırken, olaylara sebebiyet veren bir kaç üye de salon dışına çıkarıldı. Gerginlik esnasında da, "Fenerbahçe her zaman taraftarındır" şeklinde tezahüratlarda bulunuldu.

 

ALİ KOÇ'UN KONUŞMASI YARIDA KALDI

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar da üyelere sükunet çağrısında bulunurken, Başkan Ali Koç, açıklamalarına devam etmek için salondaki gerginliğin bitmesini bekledi. Sonrasında ise Uğur Dündar olağan mali genel kurula 15 dakika ara verildiğini açıkladı.

 

Fenerbahçede Ali Koçtan olay açıklamalar Aziz Yıldırım, seçim ve yeni teknik direktör

ALKIŞLARLA YENİDEN KÜRSÜDE

Yaşanan gerilimin ardından Başkan Ali Koç yeniden kürsüye geldi ve açıklamalarına devam etti. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, konuşmasını yapmak için kürsüye gelirken büyük alkış topladı.

Ali Koç sözlerine bu şekilde devam etti:

'JORGE JESUS HERKES TARAFINDAN KABUL GÖRDÜ'

"En büyük yatırımı dünyaca ünlü hocaya yaptık. 2019'da Portekiz'de bir kulüp başkanından hoca tavsiyesinde bulunmasını istedim. 'Acil başarı istiyorum' dedim. Acil başarı için Jorge Jesus ismini verdi, o zaman mümkün olmadı. Seneler sonra kısmetmiş geldi. Kimse sorgulamadı, herkes alkışladı. 'Ders alınmış, öğrenilmiş' denildi. Sahadaki futbolumuz alkışlandı. Jorge Jesus'u kimse sorgulamadı. Şimdi herkes gitmesi için mesajlar atıyor. 39 senede 20 şampiyonluk, Güney Amerika Şampiyonlar Ligi kazanmış. Suudi Arabistan, Portekiz, Brezilya'da başarılı olmuş adam, herkes tarafından kabul gördü."

'HERKES ALKIŞLADI'

"Geldiği zaman Jesus'u kimse sorgulamadı, herkes alkışladı. Yönetimin yaptığı en iyi iş bu dedi. Artık ders alınmış, doğru işler yapılıyor dendi. Sahadaki futbolumuz, baskı, agresif, ofansif, bol gollü... İşte bu sene dendi. Jorge Jesus'u kimse sorgulamadı. Şimdi herkes gitsin diye mesajlar atıyor."

Fenerbahçede Ali Koçtan olay açıklamalar Aziz Yıldırım, seçim ve yeni teknik direktör

SEZON DEĞERLENDİRMESİ

"Şöyle bir sezona bakalım. 56 resmi maç yapmışız. Rakiplerimizden, 17 adet fazla maç yapmışız. 38 galibiyet, 8 mağlubiyet, 10 beraberlik. 14 kez haftada 2 maç yapmışız. UEFA'da 107. sıradan 57. sıraya çıkmışız. Aynı UEFA'da ülkemiz 20. sıradayken, 5 takımın topladığı puanlarla ki bunu en çok Fenerbahçe toplamış, 12. sıraya yerleştik. Sevilla'yı salladık ancak yıkamadık. Biraz şans yanımızda olsa belki deplasmanda biz 2-0 öne geçecektik. İstanbul'da da salladık ama yenemedik. Sevilla tek yenilgisini bizden aldı, gitti şampiyon oldu."

"Puan averajımız 2.22'ymiş, son şampiyonluğumuz 2013/14'te 2.18'miş. Puan averajımız, son 5 senenin şampiyonlarının tamamının üstünde. Hiç de fena sayılmayan, ikincilik ve Türkiye Kupası'yla biten bir sezon yaşadık."

'VEDAT MURİÇ İÇİN 1 MİLYON EURO DAHA ALACAĞIZ'

"Golcü, golcü, golcü dediler. Vedat'ın yerini dolduramadınız diyenler oldu. Vedat'a 12 milyon euro teklif geldiğinde bu işi bilen arkadaşlara sordum, hemen sat fazlası olmaz dediler. 20'ye sattık. Bu sene bile Lazio'dan 1 milyon bonus alacağız."

"Enner Valencia'dan Allah razı olsun. Her sahadaki performansı, ailesi kalbimizde yer edildi. Yeri geldi onu da yerden yere vurduk. Yok penaltıyı kaçırdı, başka bir şey diye..."

Fenerbahçede Ali Koçtan olay açıklamalar Aziz Yıldırım, seçim ve yeni teknik direktör

"Sanki Türkiye Kupası'nı kazanmakla ayıp ettik. Vizyonumuz tabii ki o değil ancak başkaları küçümseyecek diye almasa mıydık? Biz 10 senedir kupayı alamamışız."

ARDA GÜLER AÇIKLAMASI

"Arda Güler'in ne olacağı belli değil ama bizi yerden yere vuruyorlar. Enner Valencia'dan Allah razı olsun. Ancak yeri geldi, onu da yerden yere vurduk. Her türlü kötülük, şanssızlık ve uğursuzluk başımıza geldi."

Fenerbahçede Ali Koçtan olay açıklamalar Aziz Yıldırım, seçim ve yeni teknik direktör

'TEKNİK DİREKTÖR TÜRK OLACAK'

"Yeni teknik direktör için birçok kişiye sorduk. Bir kısmı 'Türk olsun' diyor, bir kısmı 'Türkiye'yi bilen yabancı olsun' diyor. Piyasada müsait olan geçen seneye göre çok daha fazla hoca var. Tüm bu görüşlerin ardından, Türkiye'yi bilmeyen, Türkiye'de çalışmayan hoca ile çalışmanın risk olduğuna karar verdik."

"Diğer taraftan camiayı bilecek, camianın evladı olacak, Fenerbahçe DNA'sını bilebilecek, Samandıra'ya ruh aşılayacak biri olsun düşüncesi de var. Şimdi baktığımız zaman, Türkiye'yi iyi bilen yabancı hoca 3'ü geçmiyor."

YAZ KAMPI RUSYA'DA OLACAK

"Bu sene yaz kampını Rusya'da yapacağız. Zenit'le iyi bir ilişkimiz var. Avrupa Kulüpler Birliği, Rus takımlarına yaptırım yaparken karşı çıkan tek kişi bendim. Savaşa karşıyız. İki ülke, ikisi de bu ülke için çok önemli. İnsanıyla, ticaretiyle, her şeyiyle... Aynı zamanda jeopolitik konumların da spora karıştırılmasına karşıyız."

TARAFTARA MESAJ

"Taraftarımıza birkaç şey söylemek istiyorum. Fenerbahçe, taraftarındır. Yönetimler, başkanlar yolcudur. Bunu her zaman söylemişimdir ve gerçektir. Fenerbahçe taraftarına da soruyorum. Bir taraftar olarak, biz belki de çoluğumuz, çocuğumuz, eşimizden sonra Fenerbahçe'ye yeterince sahip çıkabiliyor muyuz? Tribündeki gücü eski nitelikte, güçte yapabiliyor muyuz? Eski kültürümüze yakın olduğumuzu düşünmüyorum."

'DÜŞÜK BİR RAKAMA ALDIK'

AZİZ YILDIRIM'IN AÇIKLAMASINA YANIT

"Sayın Başkan Aziz Yıldırım... O, bana Ali Koç diye hitap ediyor. Bir kez daha bizleri şaşırtmadı! Biz rakiplerin uzantılarıyla, TFF'deki köstebeklerle mücadele ederken, ne yazık ki bir de kendi efsane başkanımızla mücadele etmek zorunda kalıyoruz. Bu konuyla ilgili birçok mail geliyor. Aziz Yıldırım ile bir kez yarıştım. Söylediklerim, onları fitili ateşlemesi nedeniyledir. Aday olarak çıkmadılar. Buraya gelmediler, hep arkadan oynadılar. Onlardan ricam, bırakın şu sezonu Fenerbahçe için rahat geçirelim. Bizleri aşağıya çekmeyi çalışmayın. "

Fenerbahçede Ali Koçtan olay açıklamalar Aziz Yıldırım, seçim ve yeni teknik direktör

'SİZİ ANLAMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORUM'

"Sizi anlamakta güçlük çekiyorum. Bir dediğiniz, bir dediğinizi tutmuyor. Ben hiçbir zaman size saygıda ve sevgide kusur edeceğimi sanmazdım. Saygıda yine etmem. Ya ben sizi yanlış tanımışım, ya da siz çok değiştiniz. Yönetimdeyken böyle bir insan olarak tanımamıştım sizi. Yaptıklarınız için Allah razı olsun. Çok çektiniz, çok uğraştınız ancak çok şeyler dayatmaya çalıştınız. Son 5-6 senede şirazesi kaydı işin."

'NEDEN BİZE YOL GÖSTERMİYORSUNUZ'

"Hep bize öğretmediniz mi? Muhaliflere kızmadınız mı? Bir şey söyleyecekseniz, gelin bu kürsüde söyleyin demediniz mi? Bize böyle öğretmediniz mi? Mertçe, yüreğinizle burada konuşun demediniz mi? Bu sadece size mi geçerli değil? Siz niye buraya gelip bize hitap etmiyorsunuz? Niye Nihat Özdemir gibilerine ses çıkarmıyorsunuz? Neden bize yol göstermiyorsunuz? Siz bizim neden elimizden tutmuyorsunuz?"

Fenerbahçede Ali Koçtan olay açıklamalar Aziz Yıldırım, seçim ve yeni teknik direktör

'YAPIP, YAPMADI DEMEYİN'

"Bırakın bu adama bir şey demeyi, kapısına gidip başkanlık teklif ettiniz. Hürriyet'te bir haber çıktı, inkar ettiniz. Doğru söylemiyorsunuz. Gittiğinizi ben biliyorum. Ya bir şey yapıp arkasında durun, ya da yapmayın. Yapıp, yapmadım demeyin."

'BİZ SİZE SAYGISIZLIK MI YAPTIK'

"Sizinle yüz yüze gelemiyoruz. Arada balıkçıda yollarımız kesişiyor. Bazı şeyleri artık soracağım. Eski bir yöneticiniz, bize yakın birine geleceğinizi söyledi. Neden gelmediniz? Burası düz ayak. Size ihtiyacımız var. Size çok kez mektup yazdım. Evet, size ihtiyacımız var. 5 mektup yazdım, açmadan geri yolladınız. Telefon mesajlarına dönmediniz. Biz, size saygısızlık mı yaptık?"

'YA ADAY OLUN YA DA ÇEKİLİN'

"Başarısız olabiliriz ama bu kulübün her kuruşuna sahip çıkıyoruz. Dışarıda duracaksınız, bizi ortaya atacaksınız, dalga geçeceksiniz... 'Fenerbahçe benim' diyeceksiniz. Şuraya gelip iki laf etmeyeceksiniz. Yazıklar olsun!"

"Artık ya aday olun ya da karşımızdan çekilin."

"Siz bizim, Fenerbahçe'nin 20 yılında canını vermiş başkanımızsınız. Bu böyle kalacak ancak başkaları da bu makama talip olabilir."

'ZORUNDA KALDIM'

"Mert olun mert. Ne yapacaksanız, açıkça yapın ve lütfen aday olun. Önümüzdeki sezon her şey sizin, aday olun. Aday olmayacaksanız, güvendiğiniz ve inandığınız birkaç kişiyi aday olmaya ikna edin. Ancak kapı kapı aday arayıp, sonrasında da seçimlere 1 yıl kala kongreye gitmek fıtratımızda yok demeyin. Tutarsızsınız."

Fenerbahçede Ali Koçtan olay açıklamalar Aziz Yıldırım, seçim ve yeni teknik direktör

'CAMİANIN GİDİŞATI GİDİŞAT DEĞİL'

“Samimi görüş öneri veren herkes teşekkür diyorum, alınacak çok dersler var. Bugünün mali genel kurulu kıvamında diyemeyiz. Ama iyi de olmuş olabilir bazı şeyler. Bu kadar bekleyen insanların arasında bazıları karıştı. Bir avuç insan topum psikolojisini etkileyebiliyor. Aldığımız kupa şeytanın bacağımı kırdığımız kupa olur. Camiamızın gidişatı gidişat değil silkelenip toparlanmamız gerekiyor.

'EN KISA ZAMANDA ADAYLAR, ADAYLIĞINI AÇIKLASIN'

"En kısa zamanda adaylar, adaylığını açıklasın el ele kol kola gelecek seneki genel kurula güle oynaya gidelim. Bütün camialara demokrasi dersi verelim. En sağlıklı seçimin nasıl yapılacağını dünyaya gösterelim. Biz elimizden gelen en iyisini yapacağız bir çok konuda burada ahkam kesiliyor ama bu tarafta işler öyle değil. Kent transferi hoca olmadan yapıldı diye eleştiriler oldu. Eleştirmek çok kolay, ben de sizlerin yerinde olsam benzer eleştirileri paylaşırdım. Bütün babalarımızın Babalar Günü’nü kutluyorum"

Fenerbahçede Ali Koçtan olay açıklamalar Aziz Yıldırım, seçim ve yeni teknik direktör

YORUM YAZ