MENÜ

Fenerbahçe'de Alexander Djiku'dan itiraf: İki isim vereceğim...

Fenerbahçe'nin yaz transfer sezonunda Strasbourg'dan transfer ettiği Alexander Djiku, açıklamalarda bulundu. Ganalı oyuncu, en beğendiği iki ismi açıkladı.

Fenerbahçe'de Alexander Djiku'dan itiraf: İki isim vereceğim...

Fenerbahçe'nin Ganalı stoperi Alexander Djiku, açıklamalarda bulundu. Fransa'dan RMC Sport'a konuşan tecrübeli futbolcu, en beğendiği iki ismi açıkladı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'ye transfer sürecini anlatan Djiku, "Fenerbahçe'ye transferim, düşünülmüş ve planlanmış bir karardı. Başka güzel teklifler de aldım, hem Fransa’dan hem Avrupa’nın diğer takımlarından fakat, Fenerbahçe'nin sunduğu proje benim için çok önemliydi" dedi.

Teklifler hakkında konuşan Ganalı futbolcu, "Avrupa kupalarında tekrardan oynamak istiyordum. Strasbourg’da bu deneyimi yaşamıştım. Benim için önemliydi. Diğer teklif sunan takımlarda bu seçenek yoktu" sözlerini kullandı.

Fenerbahçede Alexander Djikudan itiraf: İki isim vereceğim...

Fenerbahçe'nin yaptığı transferler hakkında konuşan 29 yaşındaki futbolcu, "Fenerbahçe’nin projesi beni bayağı etkiledi. Büyük transferler yaptılar. Tekrar şampiyon olmak istiyorlar. Şampiyonlar Ligi'ne katılmak istiyorlar. Türkiye'nin, UEFA sıralamasından dolayı ikinci ve üçüncü UEFA Konferans Ligi'ne gitti. Seneye ilk iki takım Şampiyonlar Ligi hakkı elde edecek." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Verdiği karardan mutlu olduğunu söyleyen Djiku, "Dediğim gibi iyi düşündük. Menajerim ve aynı zamanda abim ve ailemle bu kararı verdik. Bugün bu kararı aldığımızdan dolayı çok mutluyuz" dedi.

Tadic'i ve Fred'i beğendiğini dile getiren başarılı stoper, "Fenerbahçe'de en beğendiğim oyuncular için iki isim vereceğim. Biri Dusan Tadic, inanılmaz bir ayağı var. Diğeri de Fred. Topla defansif ve ofansif açıdan büyük fark yaratıyor. Takımda çok kaliteli isimler ve iyi bir rekabet var. Edin Dzeko da çok büyük bir golcü" sözlerini sarf etti.

Fenerbahçede Alexander Djikudan itiraf: İki isim vereceğim...

Son olarak Süper Lig hakkında konuşan Alexander Djiku, "Süper Lig gelişen bir lig, bu yaz yapılan transferleri gördük. Oyun anlamında Fransa’dan farklı, çok daha fazla pozisyon oluyor burada. Fiziksel açıdan iki ligin eşit seviyede olduğunu söyleyebilirim ama Fransa’da oyun daha oturaklı ve düşünceye dayalı, Türkiye’de ise daha serbest. Bana göre iki lig arasındaki en büyük fark bu" dedi.

Fenerbahçede Alexander Djikudan itiraf: İki isim vereceğim...

YORUM YAZ