MENÜ

Fenerbahçe’de 7 isim sınırda

6 Şubat’ta oynanması gereken Fenerbahçe-Konyaspor maçı, ülkemizi yasa boğan deprem felaketi nedeniyle ertelenmişti. İki takım, bugün Kadıköy’de karşı karşıya gelecek. 6 Şubat’tan sonra lisansı çıkartılan oyuncular, mücadelede forma giyemeyecek.

Fenerbahçe’de 7 isim sınırda

5 Şubat akşamı en çok konuşulan konu, Konyaspor’un ertesi gün Fenerbahçe ile oynayacağı maç için İstanbul’a gelip gelemeyeceğiydi. Yoğun kar yağışı nedeniyle Yeşil-Beyazlılar’ın uçağı saatlerce havalanamadı. Hava koşullarının biraz düzelmesiyle birlikte geç saatlerde Konya kafilesi İstanbul’a geldi. Ancak o gece Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 10 ilde yıkıma neden olan deprem yüzünden tüm spor faaliyetlerine ara verildi. Fenerbahçe - Konyaspor maçı da ertelendi. İki ekip, bu akşam Kadıköy’de karşı karşıya gelecek.

Haberin Devamı

İkisi de puan kaybetmişti

Son maçların üzerinden uzun bir süre geçti. Fenerbahçe, ligde en son Adana Demir deplasmanına çıkmış, 1-1 sona eren mücadele sonrası Jorge Jesus kırmızı kart görürken, Sarı-Lacivertliler hakem Ali Palabıyık’ın kararlarına sert tepki göstermişti. Konyaspor ise aynı gün sahasında İstanbulspor’a 1-0 mağlup olmuştu. Yeşil-Beyazlılar, İlhan Palut sonrası göreve gelen yeni teknik direktörü Aleksandar Stanojevic yönetiminde çıktığı 3 lig maçında da sahadan yenilgiyle ayrıldı. İki ekip de galibiyetten başka bir sonucu düşünmüyor.

Fenerbahçe’de 7 isim sınırda

Sarı-Lacivertliler’de en önemli sıkıntılardan biri, ceza sınırında çok sayıda oyuncunun olması. Ferdi Kadıoğlu, Attila Sazali, Serdar Aziz, Gustavo Henrique, Emre Mor, Miha Zajc ve Mert Hakan Yandaş, sarı kart görmeleri halinde Kayserispor karşısında görev yapamayacak. Konyaspor’da ise stoper Adil Demirbağ ile forvet Uche Ikpeazu sınırda bulunuyor. Bu ikili de kendilerine sarı kart çıkması halinde ligde önümüzdeki hafta Giresunspor maçında oynayamayacak.

Haberin Devamı

Biletlere büyük ilgi

Sarı-Lacivertli taraftarlar, Adana Demir maçında yaşananlardan sonra takımlarına destek olmak için 6 Şubat’taki mücadelenin biletlerine akın etmiş, kısa sürede hepsi tükenmişti. Maçın ertelenmesiyle birlikte bilet ücretleri geri ödendi. Konyaspor karşılaşmasının tarihi belli olunca biletler yeniden satışa çıktı ve bir kez daha kısa süre içerisinde tamamen tükendi. Kombine sahiplerinin de mücadeleye gelmesi halinde bu akşam tribünler tamamen dolu olacak.

Batshuayi cezalı, Jesus tribünde

Maç, transfer dönemi açıkken ertelendiği için, 6 Şubat tarihi önemli. Bu günden sonra lisansı çıkartılan oyuncular forma giyemeyecek. Ayrıca o tarihten sonra ayrılanlar da oldu. Fenerbahçe’de bu
konuda sıkıntı yok. Yeni transferler Oosterwolde ve Samet Akaydın’ın lisansı zaten çıkartılmıştı. Sarı-Lacivertliler’de Michy Batshuayi sarı kart cezası nedeniyle görev yapamayacak. Jorge Jesus ise Adana Demir maçında kırmızı kart gördüğü için bugün tribünde olacak.

Haberin Devamı

Konyaspor’da eksik çok

Konyaspor’da işler biraz karışık. Yeni transferlerden Mahir Emreli, Marlos Moreno, Alejandro Pozuelo ve Metehan Mert; lisansları maçın asıl oynanması gereken gün olan 6 Şubat’tan sonra çıkartıldığı için bugünkü mücadelede oynayamayacak. O dönem kadroda olan Barış Yardımcı ise Yeşil-Beyazlılar’dan ayrıldı. Konyaspor’da Fenerbahçe maçı öncesinde sakat bir futbolcu bulunmuyor. Orta saha oyuncusu Bruno Paz, İstanbulspor karşısında gördüğü sarı kart nedeniyle cezalı.

YORUM YAZ