MENÜ

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu toplantısı yapıldı: Ali Koç'tan önemli açıklamalar

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Kasım ayı Olağan Toplantısı, Faruk Ilgaz Tesisleri'nde yapıldı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu toplantısı yapıldı: Ali Koç'tan önemli açıklamalar

Toplantıya; Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, yönetim kurulu üyeleri, Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, divan kurulu üyeleri ve kongre üyeleri katıldı.

Haberin Devamı

ALİ KOÇ'TAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç kürsüye gelerek Yüksek Divan Kurulu üyelerine seslendi. İşte Başkan Koç'un açıklamaları:

"Benim burada değineceğim mevzular inşallah Türk futbolu için milat olur. İnşallah değişimin ateşini fitiller. Bu iş böyle devam edemez. İsmail Kartal'ın PFDK'ya sevk edilmesi bizim için bardağı taşıran son damladır. Şampiyonluk kadar bu iş için mücadele edeceğiz.

Devlete, TFF'ye çağrı yapıyoruz; kimse kılını kıpırdatmıyor. Biz, Fenerbahçe Spor Kulübü olarak elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.

Sivasspor'da sakatlık şoku

Trabzonspor'u tebrik ediyorum, dün gece bizim için iyi değildi. Futbolun içinde bu var. Arka arkaya goller yiyince çevirmek zor oldu ama çocuklar mücadele ettiler. Şanssız bir kulübüz, sakatlıklarımız arka arkaya ve aynı bölgeden geldi.

Haberin Devamı

Geçen hafta Türk futbolunda enteresan olaylar yaşandı. 10. haftada açıklama yapacaktık ama iyi ki bekletmişiz. 10. haftada oynanan maçlar var...

Geçen hafta yaşanan olaylar, başka bir ülkede yaşansaydı yer yerinden oynardı. Bir tanesi bile yaşansaydı yer yerinden oynardı. Futbolun dinamikleri değişirdi. Bakalım bizde neler olacak, her zamanki gibi görmezden mi gelinecek?

27 yıllık hakem olan Kemal Yılmaz'ın meslekten istifa ettiğine dair bir açıklaması oldu. Sadece Kemal Yılmaz'ın istifa mektubu bile Türk futbol tarihini, hakemlik müessesesini dibinden değiştirecek etkidedir.

Fenerbahçe olarak Kasım 2020'den beri 5 tane başvurumuz olmuş. Soruşturun, inceleyin, doğru mu değil mi anlayın. Gerçekse dibine inersin, dibine indiğin zaman belki başka konuların da dibine inmiş olacaksın. Ancak gerçek değilse de atıp tutanlar, atıp tutmanın bir bedeli olduğunu anlayacak. TV'lere çıkıp milyonların izlediği programlarda daha dikkatli olacaklar!"

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu toplantısı yapıldı: Ali Koçtan önemli açıklamalar

'3 DAVA AÇTIK'

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, eski MHK Başkanı Lale Orta'nın kendisine bazı görüntülerin gönderildiği iddiasına ise şöyle yanıt verdi: "Ali Koç olarak bana gönderilen doğrudan ya da dolaylı bir görüntü yok. Bunu incelemeniz lazım dedik. Bununla ilgili hukuken 3 dava açtık. Kendine güvenen insan hukuka gider, bu kadar basit."

Haberin Devamı

Futbolun marka değeri sorunları çözerek artırılır. Ört bas ederek değil. 

Dün Trabzonspor maçının 25. dakikasında kaleciyi uyarıyorsun, 90 artıda sarı kart veriyorsunuz. Bugünkü lig tablosunda Fenerbahçe'nin pozisyonu hakemlere rağmen, rakibimizin pozisyonu ise hakemler sayesindedir."

ALİ KOÇ'TAN MHK BAŞKANI İBANOĞLU'NA AĞIR SÖZLER

Başkan Ali Koç, araştırdıklarını söyledikleri MHK Başkanı Ahmet İbanoğlu için, "Bugün MHK Başkanı Ahmet İbanoğlu. Bir araştırma yaptık. Karakteri zayıf, omurgasız. Bu bir bilgi! Bu arkadaş mevkii seviyor. Onun için verilecek her talimatı yerine getirecek potansiyeli var diyorum! O da Ege Bölgesi hakemi!" ifadelerini kullandı.

'ÖZÜR DİLİYORUM'

Ali Koç, 8 Mart'ta görevden alınan hakemlerle ilgili olarak ise, "MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu, 8 Mart operasyonu yapmıştı. O zaman en ağır biz karşı çıkmıştık ama haklıymış. Kendisinden özür diliyorum." diye konuştu.

ATATÜRK HOLOGRAMI YANSITILDI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Mustafa Kemal Atatürk'ün hologramı yansıtıldı. Salonun ışıkları kapatıldıktan sonra Atatürk'ün sesinden 10'uncu Yıl Nutku paylaşılırken üyeler ayakta izleyerek uzun süre alkışladı.

Haberin Devamı

Öte yandan bugünkü toplantıda yönetim kurulu faaliyet raporu ile denetim kurulu faaliyet raporları okunacak. Ardından Yüksek Divan Kurulu Başkan Vekili seçimi yapılacak.

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu toplantısı yapıldı: Ali Koçtan önemli açıklamalar

"FENERBAHÇEMİZ SÜREKLİ İŞLEYEN, DURMAKSIZIN ÜRETEN ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYOR"

Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Burak Kızılhan, yaptığı açıklamada, "Takım sporlarımızda sezona başladığımız, stadyumlardan salonlara koşturduğumuz, olimpik sporcularımızdan gelen haberlerle gururlandığımız, Türkiye'nin en büyük spor kulübü olarak, rekabetçi kimliğimizi ortaya koyduğumuz 3 aylık bir dönem geride kaldı.

Olimpiyatlara en çok sporcu gönderen kulübümüz, 2024 Paris Olimpiyatları için şimdiden 5 kota aldı. Boksta Buse Naz Çakıroğlu, Hatice Akbaş ve Samet Gümüş, yüzmede Kuzey Tunçelli, atletizmde Ersu Şaşma Paris biletlerini alırken birçok sporcumuz da olimpiyat kotası almak için çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca olimpik sporcularımız 3 aylık süreçte Türkiye rekorları kırdılar. Fenerbahçemiz sürekli işleyen, durmaksızın üreten çalışmaya devam ediyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

Burak Kızılhan'ın ardından sarı-lacivertli kulüpteki tüm branşların sorumluları üyelere bilgiler aktardı.

"TFF’NİN NET ADIMLAR ATMASINI BEKLİYORUZ"

1959 yılı öncesi şampiyonluklar ilgili başvurunun ardından somut adım atılmadığını vurgulayan Kızılhan, "Türkiye Futbol Federasyonu, 15 Temmuz 2023 tarihinde yaptığı açıklamada, 1959 yılı öncesi şampiyonluklarla ilgili komisyon kurulması kararı verdiğini açıklamıştı. Bu açıklamanın üzerinden tam 113 gün geçti. Komisyonla ilgili atılan dedikodular haricinde atılmış tek bir somut adım yok. Biz bu başvuruyu 2 yıl önce yaptık. Normal şartlarda o günkü federasyonun daha hızlı atmaları gerekiyordu ne yazık ki kaçak cevaplar vererek görmeden geldiler.

Resmi belgelerle anlattığımız, TFF’ye sunduğumuz gerçekler apaçık ortadadır. Tahkim başvurusunun geçmişte reddedildiği büyük bir yalandır. Bu işte tek bir gerçek var; o da tarihten silinmeyecek gerçekler ve müzemizde bulunan kupalarımızdır. TFF’nin net adımlar atmasını bekliyoruz. Kurulacak her konunun takipçisi olacağız. Komisyonda yer alacak tarihçi ve hukukçuların baskılardan uzak adil karar vermeleri gerektiğini vurgulamak istiyoruz. 100. yılını kutlayan TFF’nin 1959 öncesi şampiyonluklarla ilgili doğru kararı hiçbir algıya kapılmadan vereceğine inanmak istiyoruz" diye konuştu.

TOPLAM BORÇ AÇIKLANDI

Fenerbahçe Denetim Kurulu Üyesi Mehmet Vodina, sarı-lacivertli kulübün borcunun 8 milyar 276 milyon TL olduğunu açıkladı.

Toplantıda konuşan Fenerbahçe Denetim Kurulu Üyesi Mehmet Vodina, 1 Ocak 2023 - 31 Mayıs 2023 dönemin ilişkin mali tablo hakkında bilgiler verdi. Kulübün Varlıklar toplamının 2 milyar 760 milyon TL olduğunu belirten Vodina, net gelirin 1 milyar 533 milyon TL, giderlerin 1 milyar 764 milyon TL, finansman giderleri 335 milyon TL, dönem zararı da 570 milyon TL olduğunu ifade etti. Vodina, kulübün borcunun 8 milyar 276 milyon TL olduğunu açıkladı.

SÜPER KUPA OYLAMASI

Fenerbahçe'de Yüksek Divan Kurulu, Süper Kupa ile ilgili gelen önergeyi kabul etti.

Sarı-lacivertli kulüpte gerçekleştirilen Yüksek Divan Kurulu'nda, Süper Kupa'nın Atatürk Olimpiyat Stadyumu veya Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nda oynanması yönündeki önerge oy birliğiyle kabul edildi.

Alınan bu karar, Fenerbahçe Yönetimi'ne bildirilecek ve yönetim değerlendirmeye alacak.

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu toplantısı yapıldı: Ali Koçtan önemli açıklamalar

YORUM YAZ