MENÜ

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal: İyi futbolla kazandık! Süper Kupa maçındaki U19 kararını değerlendirdi

Kanarya, Adana Demirspor engelini 4-2'yle geçti, lider Galatasaray'la 2 puanlık farkını korudu. Fenerbahçe'nin hocası İsmail Kartal da mücadeleyi, "Sezonun en iyi ilk 25-30 dakikasını oynadık. İyi futbol oynadık, iyi mücadele ettik. Farklı şekilde kazandık" yorumunu yaptı.

Sarı-Lacivertliler, olaylı Trabzonspor maçı sonrası ilk sınavında Adana Demirspor'la karşılaştı. Trabzon'da yaşanan olaylar, neredeyse her gün yapılan açıklamalar, olağanüstü kongre ve cezalarla beklentiler gündemi meşgul ederken Fenerbahçe'nin sahadaki performansı merak ediliyordu. Kanarya, Mavi Şimşekler'e karşı maç boyu üstün oynadı ve son düdükle sahadan 4-2'lik zaferle ayrıldı. 

Haberin Devamı

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal: İyi futbolla kazandık Süper Kupa maçındaki U19 kararını değerlendirdi

'Bu galibiyet muhteşem Fenerbahçe taraftarına armağan olsun'

Mücadelenin ardından da Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal açıklamalarda bulundu. Karşılaşmaya çok iyi başladıklarını söyleyen tecrübeli hoca, "Maça çok iyi hazırlandık. Camia olarak bir bütün olduk. Sezonun en iyi ilk 25-30 dakikasını oynadık. Çok net gol pozisyonları bulduk. İlk yarı önde bitirmek isterken, basit hatadan devre 1-1 bitti. Oyuncularla konuştuk, oyunu ele aldık. Kazanmamız gerektiğini onlara söyledik. İyi futbol oynadık, iyi mücadele ettik. Farklı şekilde kazandık. Muhteşem Fenerbahçe taraftarlarına armağan olsun" dedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal: İyi futbolla kazandık Süper Kupa maçındaki U19 kararını değerlendirdi


'İrfan Can hatasını telafi etti'

'Dominik Livakovic'in yerine neden İrfan Can Eğribayat'ı oynattınız?' sorusuna da İsmail Kartal şu cevabı verdi:

Haberin Devamı

"İlk 11'de kimler var, yedek kulübesinde kimler var? İyi baktınız mı? Bu soruyu bana soruyorsunuz ama iyi baktınız mı oraya? Kaç tane Türk vardı yedek kulübesinde? İki tane! Serdar Dursun ve Çağar Söyüncü vardı. Diğerleri genç çocuklar. Sahada 3 Türk oyuncuya bir şey olsa, yerlerine sokacağımız Türk oyuncu yok. Sakatlık, değişiklik olmasına yönelik elimizin rahat olması için İrfan'ı oynattık. Futbolda hata da olabilir. Hatasını da telafi etti. Çok iyi oynadık biz. İki top direkten döndü. Çok farklı da maç bitebilirdi."

Basın toplantısında da İsmail Kartal çarpıcı ifadeler kullandı 👇

Kriz yönete yönete, krizleri nasıl yöneteceğimi biliyorum. Krizleri ekip olarak iyi yönettik. Motivasyonu yükselttik. Taraftarlarımıza ve camiamıza, Fenerbahçe'nin nasıl oynadığını gösterdik. Taviz vermeden yolumuza devam etmemiz gerektiğini anlattım. Çok güçlü oynayarak bunu yaptık, oyuncularımıza teşekkür ederim.

'Cezayı beklemiyorduk!'

"Ceza almayı beklemiyorduk. Dünyada çıkan haberleri gördünüz. Yine bir ilk bize oldu. Ceza beklemezken, iki oyuncumuz ceza aldı. İtiraz ettik. Bakalım ne çıkacak. Bazı oyuncular bu olaylara ilk kez şahit oldu. Yabancılar özellikle şaşkın, karamsar ve üzgündü. Konuştuk, hepsi iyi durumda."

'İşte Krunic bu!'

"Rade Krunic'i ben size soruyorum. Nasıl buluyorsunuz? Maça damga vurdu değil mi? İşte Krunic bu, devam gelecek. Adaptasyon dönemi yaşıyor. Milan'da farklı oynuyordu, Türkiye'de futbol farklı. Burada kaos futbolu var. İki haftadır performansı yükseldi. Maça damgasını vurdu ve üstüne koyarak devam edecektir."

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal: İyi futbolla kazandık Süper Kupa maçındaki U19 kararını değerlendirdi

'Yönetimin her kararına hazırız'

Haberin Devamı

"Süper Kupa için erteleme istedik, zaman varken bunu yapmadılar ve bizi sıkıştırdılar. Bu tarihi bize dikte ettiler. Başkan ve yönetimle, Süper Kupa için konuştuk. Düşüncelerimizi ilettik. Yönetimin alacağı her karara hazırız. U-19 Takımı'nı kimin çalıştıracağı konusunu henüz konuşmadık."

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal: İyi futbolla kazandık Süper Kupa maçındaki U19 kararını değerlendirdi

YORUM YAZ