MENÜ

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Galatasaray maçı öncesi konuştu: 'Kadıköy'deki maç stratejikti!', 'Hazırız, kupayı kazanmak istiyoruz'

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal ve golcü Edin Dzeko yarınki Süper Kupa maçı öncesinde basın toplantısı düzenledi. Dzeko geçen sene Inter'le Suudi Arabistan'da kupayı kazandığını hatırlatarak bu başarıyı tekrarlamak istediğini söyledi. Kartal ise takımın maça çok motive olduğunu belirterek 2023 yılına Süper Kupa'yla taçlandırmak istediğini ifade etti.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Galatasaray maçı öncesi konuştu: 'Kadıköy'deki maç stratejikti!', 'Hazırız, kupayı kazanmak istiyoruz'

Süper Lig'de 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe, yarın Süper Kupa maçında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da karşılaşacak. Lig derbisi pozisyonsuz geçerken kamuoyunda bu kez dev maçın büyük heyecan yaratacağı ön görülüyor.

Haberin Devamı

Zorlu final maçı öncesinde Sarı-Lacivertli cephede teknik direktör İsmail Kartal ve Boşnak yıldız Edin Dzeko basın toplantısı düzenledi. 

'Süper Lig'deki iyi oyunumuzu Galatasaray'a hissettirmek istiyoruz'

Başarılı teknik patron, "Tek maç olduğu için her türlü olasılıkları düşünerek bu maça en iyi şekilde hazırlandık. 2023 yılını iyi bir futbol ve kupayla kapatmak istiyoruz. Süper Lig'de iyi ve güçlü bir oyun oynadık. Yarın da rakibimize bunu hissettirmek istiyoruz. Kupayla kapatmak istiyoruz" yorumunu yaptı.,

İsmail Kartal, Galatasaray maçı öncesi konuştu: Süper Kupa'yı tekrar kazanıp, camiamı mutlu etmek istiyorum

'Kadıköy'deki maç stratejikti'

Kartal, "Son oynadığımız maç planı stratejikti. Uzun soluklu bir lig maratonundayız. Kazanmak için sahaya çıktık, ilk devre istediğim sonuç çıkmadı. Oyunun daha fazla sertleşmesi gerekiyordu. İlk hamlemi ikinci yarı başında İsmail Yüksek hamlesini yaptım. Rakibimiz önceki maçta 60-65'den sonra yerde kalkmadı ve bu şekilde oynadı. Ligdeki derbide ikinci yarıdaki hamlelerimizle oyun üstünlüğünü ele aldık. 2 tane yüzde 100 pozisyonumuz var. Takdir edersiniz ki, sonra rakip oyuncular sürekli yere yatıp oyun hızımızı kestiler" açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Kartal sözlerine şöyle devam etti 👇

9 yıl önce kazandığımız Süper Kupa beni çok mutlu etmişti. O sene liderdik ve şampiyon olmamız gerekiyordu. Malum olay olunca önümüz kesilmişti. Otobüsümüz kurşunlanmıştı. Orada da şampiyonluğumuz bir şekilde elimizden alındı, biz vermedik. Bunu da ara ara hatırlatmak gerek.

Samet Akaydın cevabı!

'Samet Akaydın'ın kiralık gönderilmesi söz konusu mu?' sorusuna İsmail Kartal, "Öyle bir şey yok. Ben kendisini bu maçın kadrosuna almadım" dedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Galatasaray maçı öncesi konuştu: Kadıköydeki maç stratejikti, Hazırız, kupayı kazanmak istiyoruz


'Kadıköy'deki futboldan daha iyi bir futbol oynamak istiyoruz'

Edin Dzeko da, "Burada olmak gerçekten beni iyi hissettiriyor. Takım olarak hazır ve iyi bir durumda olduğumuzu düşünüyorum. Buraya geçen sene de gelmiştim ve Inter'le, Milan'a karşı bir kupa kazanmıştık. Umarım yarın da kazanırız. Kadıköy'deki futboldan daha iyi bir futbol oynamak istiyoruz." dedi.

'Umarım Fenerbahçe'yle ilk kupamı kazanırım'

Galatasaray'a saygı duyduklarını kaydeden Boşnak oyuncu, "Çok uzun bir kariyere sahibim ve birçok kupa kazandım. Aynı zamanda birçok finali de kaybettim. Futbolun bir parçası olur. Umarım yarın Fenerbahçe'yle ilk kupamı kazanırım. Umarım 2023 yılını kupayla kapatırız. Biz hazırız, neyi bizin beklediğini biliyoruz. Galatasaray'a saygı duyuyoruz. En iyi performansımızı ortaya koyacağız ve umarım yarın kupayı taraftarımıza kavuşturacağız" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Ligdeki derbide Icardi'yle yaşadığı polemiğin sorulması üzerine Dzeko şu cevabı verdi 👇

Açıkçası bizler için en büyük motivasyon Süper Kupa. Tek isteğimiz kupayı kazanmak. Sahada olan şeyler sahada kalmalı bana göre. Icardi'yi İtalya'dan da tanıyorum. Saha içerisinde çok fazla duygu vardır. Her futbolcu sahadan galibiyetle ayrılmak ister, sahada olan sahada kalır ve arkadaşlarımız devam eder.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Galatasaray maçı öncesi konuştu: Kadıköydeki maç stratejikti, Hazırız, kupayı kazanmak istiyoruz

YORUM YAZ