MENÜ

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal: Baştan sona oyunu domine ettik

Beşiktaş'ı 3-1 deviren Sarı-Lacivertliler'de teknik direktör İsmail Kartal derbinin ardından çok mutluydu. Ligin lideri olduklarını hatırlatan tecrübeli çalıştırıcı 90 dakika boyunca oyunu domine ettiklerini söyledi ve önemli açıklamalar yaptı. İşte Kartal'ın açıklamaları...

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal: Baştan sona oyunu domine ettik

Süper Lig'in 15. haftası dev bir maça ev sahipliği yaptı, Beşiktaş sahasında Fenerbahçe'yi ağırladı. Zorlu mücadelenin kazananı Sarı-Lacivertliler oldu. 10'da Edin Dzeko ile Kanarya öne geçti, 24'te Alex-Oxlade Chamberlain penaltıdan skora dengeyi getirdi, 63'te bu kez sahneye yine penaltıdan Dusan Tadic çıktı. Sırp futbolcu 90+2'de bu kez penaltıyı kaçırdı, 90+6'da ise Sebastian Szymanski şık golüyle 3-1'lik skoru belirledi ve Fenerbahçe yeniden liderlik koltuğuna oturdu.

Haberin Devamı

'Her zaman oynamak istediğimiz futbol bu'

Mücadelenin ardından Sarı-Lacivertliler'in teknik direktörü İsmail Kartal önemli açıklamalarda bulundu. Mücadeleyi, 'Güzel bir gece' olarak özetleyen tecrübeli çalıştırıcı, "Bu akşamki galibiyetimizden dolayı bütün oyuncularımı, taraftarlarımızı tebrik ediyorum. Her zaman oynamak istediğimiz futbol bu. Çalıştık, konuştuk ve oyunu baştan sona domine ettik. Sakatların aramıza dönmesiyle birlikte güzel bir gece geçirdik. 3 puan almak için geldik. Hak ederek, güzel oyunla 3 puan aldığımız için çok mutluyum. Beşiktaş takımına, teknik ekibine bundan sonrası için başarılar dilerim" dedi.

Ligin lideri olduklarını hatırlatan İsmail Kartal sözlerine şöyle devam etti 👇

Haberin Devamı

Bizim sezon başından beri oynadığımız net bir futbol var. Futbolda bazen sizin elinizde olmayan nedenler ortaya çıkabiliyor. Aynı mevkiden sakatlıklar, orta sahada aynı mevkiden sakatlıklar... Bazen zorlanıyoruz. Zorlandığımız dönemde 1-2 takılmalar oldu. Bu ligin lideri durumundayız. Çok mutluyuz. Bu oyunumuzu, pozitif futbolumuzu geliştirebilmek için her hafta çalışıyoruz. Oyuncularımızla birlikte her hafta daha iyisi için yoğunlaşıyoruz. Kendimize yakışır futbolla galip geldik. Çok fazla bir şey konuşmaya gerek yok. Yola devam ediyoruz.

'Djiku ve Ferdi...'

"Djiku ile maçtan önce konuştuk, 'Hocam 60 dakika oynarım' dedi. 60-70 dakikaya göre planladık. Arka adalelerimde sıkışma var dedi, hemen çıkardık. Fred'i çıkardık, risk almamak için. Yerine girenler de iyi oynadı. Daha aramıza dönecek olanlar var. Daha iyi olmak için, çok çalışarak sezon sonuna kadar elimizden gelenin en iyisini yapacağız."

'Ferdi, karakter ve futbol olarak çok şey katıyor'

Ferdi Kadıoğlu’nun sol bekteki gelişimi ve oyuncunun performansıyla ilgili sorulan soruya sarı-lacivertlilerin patronu, “Ferdi, benim evladım gibi. Fenerbahçe’de sol bek oynaması ile ilgili 2 sene önce oynamayı kabul etmemişti. O bölgeye transfer etmek istemiştik, oyuncu bulamadık. Başkanımızla konuştum, ikna ettim. Kendisini ikna edeceğimi söyledim. Ferdi ile konuştum, ben de ona bek oynadığımı hatırlattım. 'Merak etme gelişimine katkı sağlayacağım, bunları düşün' dedim. Sonra ‘hocam ben kabul ediyorum’ dedi. Bugün geldiğimiz noktada milli takımda, Avrupa’dan büyük takımlar tarafından takip ediliyor. Hem karakter olarak hem futbol olarak çok şey kattığını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

'Bugün kazanmak için, inanarak geldik'

Beşiktaş’ın yeni yönetimi ve teknik heyetine başarılar dileyen İsmail Kartal, derbide gerginlik olmadığına dikkat çekerek, “Beşiktaş büyük bir camia, yeni yönetimi hayırlı olsun. Rıza Çalımbay hoca benim arkadaşım. Şu anda en iyini yapmaya çalışıyorlar. Çok sakat oyuncuları var. Bugün çok fazla gerginlik olmadı. Beşiktaş taraftarlarını tebrik ediyorum. Rıza hocaya maçlarında başarılar diliyorum. Bugün kazanmak için, inanarak geldik. Oyuncularım da bunu başardılar” dedi.

'Fred fark oluşturan bir oyuncu'

Haberin Devamı

Fred’in performansı ile ilgili soruya Kartal, “Sadece Fred’e bağlayamayız. Futbol takım oyunu. Fred’in bize kattığı katma değer var. Oyun içinde çok fazla dolaşan, geçişlerde bağlantıyı yapan oyuncu. Sezgileri çok yüksek bir oyuncu. Bunun için çok fark oluşturan bir oyuncu” yanıtını verdi.

'Samet, önemli oyunculardan bir tanesi'

İsmail Kartal, Samet Akaydin ile ilgili ise şunları söyledi:
“Samet, milli takım oyuncusu. Her oyuncumuz bizim için değerli. Bu akşam da fena maç çıkarmadı. Zaman zaman bazı hatalar olabilir. Elimizdeki önemli oyunculardan bir tanesi” dedi.

İsmail Kartal, derbi sonrası konuştu: Oynamak istediğimiz oyun bu

'Serdar Aziz’i yakından takip ediyorum'

Sakatlığını atlatan bir diğer oyuncu Serdar Aziz’in sağlık durumuyla ilgili konuşan Kartal, “Serdar Aziz, şu anda yüzde 100 hazır değil. Bu hafta 1-2 antrenmanın ısınma bölümüne aldık. Bu hafta ufak ufak takım antrenmanlarına başlayacak. Gün gün sağlık durumunu takip ediyoruz. Ben de başlarında duruyorum. Ne zaman yüzde 100 hazır olacak, yakından takip ediyorum” şeklinde konuştu.

'Büyük kulüpler sakatlıklarla mücadele ediyorlar'

Haberin Devamı

Aralık ayında çok fazla maç oynanacağı ile sorulan soruya İsmail Kartal, “Son 5 yıldır Avrupa’da ve dünya futbolundaki önemli futbol adamlarının futbolcularının bu kadar fazla maç yapmasından şikayetçi. Avrupa’da büyük bir kriz var. Hem Avrupa ligi ve kendi liginde 3 kulvarlarda mücadele diyorlar. Bu yüzden büyük kulüpler sürekli sakatlıklarla mücadele ediyorlar. Maalesef buna sorun arıyorlar. UEFA ve FIFA, milli takımları başka bir evrede oynatmak, Avrupa ve ligi oynatmak gibi planları var. Futbolcular bir insan bu sakatlıklar elimizde olan bir şey değil. İnşallah buna bir çare bulurlar. Futbol kendi dinamikleriyle ilerlemesini bilir” diyerek sözlerini noktaladı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal: Baştan sona oyunu domine ettik

YORUM YAZ