MENÜ

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal açıkladı: 'Sözleşmesini dondurduk'

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. Eleme Turu'nda Maribor ile yapacakları maç öncesi basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Kartal, Lincoln Henrique'nin sözleşmesinin dondurulduğunu ve takımdan ayrılacak isimleri duyururken, Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'a da sert bir cevap verdi. İşte detaylar...

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal açıkladı: 'Sözleşmesini dondurduk'

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi 3'üncü Ön Eleme Turu ilk maçında yarın sahasında Slovenya ekibi Maribor ile TSİ 21.00'de karşı karşıya gelecek. Mücadele öncesi düzenlenen basın toplantısında Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal açıklamalarda bulundu. 

Haberin Devamı

Maribor'un bir önceki turda karşılaştıkları Zimbru'ya göre daha iyi bir takım olduğunu söyleyen Kartal, "Maribor, Zimbru'ya göre daha futbol oynamaya çalışan, genç ve daha çok koşan bir takım. Son oynadıkları maçta 3-1 geriye düşmelerine rağmen maçı sonuna kadar bırakmadılar. Şu ana kadar 4 tanesi hazırlık maçı olmak üzere 10 maç yapmışlar. 6 galibiyet ve 4 beraberlikleri var. Biz de oyun olarak her geçen gün daha fazla çalışarak, oyun sistemimizi daha iyi anlayarak devam etmeye çalışıyoruz. Pozitif futbolumuzu devam ettireceğiz. Daha güçlü bir oyunla rakiplerimize karşı iyi sonuçlar alarak devam etmek istiyoruz. Yarın da kendi seyircimizin önünde iyi futbol oynayıp avantaj elde etmek istiyoruz. Saha içerisinde daha gayretli olursak bu maçtan da iyi bir sonuçla ayrılacağımızı düşünüyorum" diye konuştu. Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın basın toplantısında yaptığı açıklamalar şöyle;

Haberin Devamı

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal açıkladı: Sözleşmesini dondurduk

"GEÇ GELEN OYUNCULARI ADAPTE ETMEYE ÇALIŞIYORUZ"
Sakat oyuncuların yanı sıra transfer etmeyi planladıkları isimlerin aralarına katılmasının ardından daha iyi bir takım olacaklarını belirten tecrübeli teknik adam, "42-43 gündür birlikte çalışıyoruz. Fizik olarak iyi durumdayız. Hala eksik ve sakat oyuncularımız var. Geç gelen oyuncuları adapte etmeye çalışıyoruz. Bu oyuncuları da aramıza kattıktan sonra çok daha iyi bir Fenerbahçe olarak alabileceğimiz bütün kupalara talibiz. Bütün çalışmalarımızı bu yol doğrultusunda yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

'EN DOĞRU ÇALIM SAHADA ATILIR, TRANSFERDE DEĞİL'

'Ben rakibim istiyor diye hiçbir zaman bir oyuncuyu transfer ettirmem. 'Çalım atıldı' ifadelerini doğru bulmuyorum, en doğru çalım sahada atılır. Bu işin ekonomik boyutu var, bunlar Türkiye şartlarında çok yüksek rakamlar. Cengiz Ünder ve Merih Demiral ile ilgili burada bir şey söylemem doğru değil. Fenerbahçe karakterini ortaya koyacak oyuncuların peşindeyiz. Başkanımız ve yöneticilerimiz bu konuda çalışmalarını sürdürüyorlar.'

'SÖZLEŞMESİNİ DONDURDUK!'

'Lincoln Henrique'nin sözleşmesini devre arasına kadar dondurduk. Tedavisi devam ediyor. Arao, Gustavo ve belki 1-2 oyuncu daha ayrılabilir. Gelecek oyunculara bağlı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal açıkladı: Sözleşmesini dondurduk

İSMAİL KARTAL'DAN OKAN BURUK'A SERT CEVAP: 'BUNLAR KÜÇÜK SÖYLEMLER'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Ljubljana maçı sonrası '3 sayılmayan gol var. Bana Fenerbahçe maçını hatırlattı. 3-0 üstüne 2 tane sayılmayan gol geçen seneki. Ona benzer bir maç oldu.' ifadeleri kullanmıştı. İsmail Kartal da sorulan soru üzerine Okan Buruk'a 'Bunlar küçük söylemler. Türk takımları, Avrupa'da birbirini desteklemeli. Ortamda ayrışma yaratacak söylemlerden kaçınmak lazım. Bizim hedefimiz, ülke puanını yükseltmek. Avrupa'da mücadele eden tüm ekiplerimizi destekliyoruz.'

TAKIM FİZİK VE MOTİVASYON OLARAK GAYET İYİ"
İsmail Kartal, takımdaki oyuncuların çok iyi ve özverili bir şekilde çalıştığını aktararak, "Şu ana kadar futbolcular, antrenmanlarda ve maçlarda benim beklentime yüzde 100 olmasa da hemen hemen cevap verdiler. Karakterli ve kaliteli oyuncular. Bunu da çalışarak geliştireceğiz. Elimdeki oyuncularla gayet iyi bir kamp geçirdik. Takım fizik ve motivasyon olarak gayet iyi. Bu maçları kazanabilecek güce sahibiz. Bu sürecin sonlarına doğru aramız katılacak isimlerle daha iyi bir Fenerbahçe olacak" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

KALECİ TRANSFERİ

'Kaleci transferiyle ilgili süreci başkanımız yönetiyor. Son durumu net olarak bilmiyorum. Transfer sürecinde her şey anlık olarak değişiyor.'

'TETE TRANSFER LİSTEMİZDE YOKTU'

'Tete, baştan beri bizim transfer listemiz içinde yoktu. Bu futbolcuyla ilgili kulübümüz de gerekli açıklamayı yaptı. Listemizde zaten yoktu ama sonrasında yüzlerce oyuncu gibi bize teklif edildi. Ben bize uygun bulmadım. Yönetimimiz gündemine almadı. Bonservis kısmı var, riskli bölümü var. Kapalı bir kutu. Biz her şeyi düşünmek zorundayız. Tete ayarında, belki daha üstün, belki daha farklı oyuncularla meşgulüz.'

"FENERBAHÇE OLDUĞU HER KULVARDA KUPAYI KAZANMAYI HEDEFLER"
Takımdaki ortamın çok iyi olduğunu ve bunu sezon sonuna kadar devam ettirmek istediklerini aktaran tecrübeli teknik adam, "Teknik heyet ile futbolcular arasında bir gönül bağı kuruldu. Edin Dzeko, Dusan Tadic, takıma sahip çıkan isimler. Antrenmanlar çok güzel geçiyor. Biz de bundan çok mutlu oluyoruz. İnşallah bu durumu da sezon sonuna kadar sürdürebiliriz. Konferans Ligi şampiyonluğu neden olmasın? Bütün çalışmalarımızı bu doğrultuda yapıyoruz. Fenerbahçe, olduğu her kulvarda kupayı kazanmayı hedefler" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal açıkladı: Sözleşmesini dondurduk

FERDİ KADIOĞLU: 'DAHA FAZLA GOL ATMAK İSTİYORUM'

Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Ferdi Kadıoğlu, "Bizim amacımız, isteğimiz oynadığımız her turnuvada başarılı olmak, her turnuvayı kazanabilmek. Bu kupa, lig ya da Avrupa olur bu önemli değil. Her turnuvada başarılı olup, kupalar kazanmak istiyoruz. Savaşımızı sürdüreceğiz" dedi. 

Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi 3'üncü Eleme Turu ilk maçında yarın sahasında Slovenya ekibi Maribor'u konuk edecek. Yarın oynanacak mücadele öncesinde sarı-lacivertli ekibin milli futbolcusu Ferdi Kadıoğlu basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Bir önceki tura göre daha zor bir rakibe karşı oynayacaklarını söyleyen Ferdi Kadıoğlu, "Bizler açısından fazlasıyla iyi bir maç olacak. Taraftarlarımız da son oynadığımız maçtan keyif almışlardır. İyi bir performans ortaya koyduğumuz için. Umarım yarın yine aynı performansı ortaya koyarız. Biraz daha zorlu bir rakibe karşı oynayacağımızı söyleyebilirim. Lige iyi başladılar. Zor bir maç olacak ama biz taraftarımızla beraber savaşımızı vereceğiz saha içinde. Umut ediyorum ki iyi bir performans ortaya koyacağız" ifadelerini kullandı.

"HER TURNUVADA BAŞARILI OLUP, KUPALAR KAZANMAK İSTİYORUZ"
Oynadıkları her kulvarda kupa hedeflediklerini dile getiren Kadıoğlu, "Bizim amacımız, isteğimiz oynadığımız her turnuvada başarılı olmak, her turnuvayı kazanabilmek. Bu kupa, lig ya da Avrupa olur bu önemli değil. Her turnuvada başarılı olup, kupalar kazanmak istiyoruz. Savaşımızı sürdüreceğiz. Takımımıza yeni oyuncular katıldı. Hepsi burada olmaktan dolayı fazlasıyla mutlu. Fazlasıyla takıma yardımcı oluyorlar. Bu da güçlü, güzel bir rekabet oluşturuyor. Hocamız geri döndü. Hoca ile daha önce çalışmıştık. Şu ana kadar her şey iyi gidiyor. Herkes pozitif, mutlu. Umarım bu mantalitede, bu şekilde devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

"DAHA FAZLA GOL ATMAK İSTİYORUM"
Takımına daha fazla gol katkısı vermek istediğini ifade eden Ferdi Kadıoğlu, "Şu ana kadar Konferans Ligi'nde 4 maç oynadım ve 2 gol atma fırsatı buldum. Umarım çok daha fazla gol atabilirim. Bu atmış olduğum golleri de sol bek oynarken buldum. Gelecekte neler olacağını göreceğiz. Tabii ki daha fazla gol atmak istiyorum" diye konuştu.

 

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal açıkladı: Sözleşmesini dondurduk

YORUM YAZ