Fenerbahçe-Sivasspor maçı öncesi İsmail Kartal'ı uyardı: Sıkıntılar olacak

Trendyol Süper Lig'in 14. haftasında Fenerbahçe, Sivasspor ile karşı karşıya gelecek. Heyecan dolu maç öncesi Fanatik yazarlarından Faik Çetiner, oynanacak müsabaka öncesi dikkat çeken sözler kullandı.

Fenerbahçe-Sivasspor maçı öncesi İsmail Kartal'ı uyardı: Sıkıntılar olacak

İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe, Servet Çetin yönetimindeki Sivasspor ile Süper Lig'in 14. haftasında karşı karşıya gelecek. Müsabaka öncesi yazarlarımızdan Faik Çetiner, oynanacak müsabaka hakkında çarpıcı ifadeler kullandı.

Haberin Devamı

İKİ TAKIMIN 35. RANDEVUSU

Sarı-Lacivertliler, Süper Lig’de Yiğido ile daha önce 34 kez karşı karşıya geldi. Fenerbahçe, bu maçların 19’unda sahadan galibiyetle ayrıldı. Sivasspor ise 7 maçta 3 puana uzandı. İki ekip, 8 müsabakada puanları paylaştı. Kanarya, rakip fileleri toplam 71 kez havalandırırken, Yiğido rakibine 44 golle karşılık verdi. Fenerbahçe, geçen sezon ligde iki maçı da kazanırken, Ziraat Türkiye Kupası Yarı Finali’nde de 0-0 ve 3-0’lık skorlarla adını finale yazdırmıştı.

Fenerbahçe-Sivasspor maçı öncesi İsmail Kartalı uyardı: Sıkıntılar olacak

SAMUEL KARARI MAÇ SAATİNDE

Nijeryalı futbolcu, Nordsjaelland maçında bileğine aldığı darbeyle sakatlık yaşamıştı. Buna rağmen karşılaşmayı tamamlayan Bright Osayi-Samuel’in bu akşam oynayıp oynamayacağı maç saatinde netlik kazanacak. Hafif ağrısına rağmen idmanlarda yer alan 25 yaşındaki oyuncu kadroya alınmasına rağmen riske edilmeyebilir. Mert Müldür, şimdilik ilk 11’e daha yakın olan taraf. Ancak İsmail Kartal son kararını karşılaşma başlamadan hemen önce verecek.

Haberin Devamı

İŞTE FAİK ÇETİNER'İN MÜSABAKA ÖNCESİ DEĞERLENDİRMELERİ:

"Sarı-Lacivertliler için Sivasspor maçının zorluğu rakipten değil, son Nordsjaelland mücadelesindeki 6-1’lik hezimetten kaynaklanıyor. Kırgın ve kızgın olan 12. adam, Sivasspor karşısında arzuladığı takımı görmek isteyecek. Her şeye rağmen Fenerbahçe 3 puana yakın.

Fenerbahçe’yi Kadıköy’de zor bir 90 dakika bekliyor. Bu zorluk aslında pek rakipten kaynaklanmıyor. Zorluk, Sarı-Lacivertli taraftarların bir türlü kabullenemediği 6-1’lik Nordsjaelland hezimetinden dolayı. Kırgın ve kızgın olan 12. adam, Sivasspor karşısında arzuladığı takımı görmek isteyecek. Son maçtan sonra ağır eleştirilere uğrayan İsmail Kartal’ın stoper bölgesinde yine sıkıntıları olacak. Mecburiyetten Samet ve Oosterwolde oynama ihtimali yüksek. Sakatlıktan çıkan Fred’in (oynarsa) performansını merak edenlerdenim.

Fenerbahçe-Sivasspor maçı öncesi İsmail Kartalı uyardı: Sıkıntılar olacak



SİVAS ESKİ GÜCÜNDE DEĞİL

Defansif ve ofansif oyundaki hırsı ve arzusuyla Ferdi’nin dönüşü takımın şansı. İsmail Kartal’ın diğer bankoları, İsmail Yüksek, Szymanski, İrfan Can, Tadic ve Dzeko olacak. Son formayı kime verir, tartışılır. Sivasspor’un eski gücünde olmadığı bir gerçek. Kalecisi Ali Şaşal’ın günü gününe uymuyor, defansı aksıyor, hücumda çok etkili olamıyorlar. Yiğido, rakip baskılı oynadığı zaman oyun kurmakta zorlanıyor.

BAŞTA ZORLANSA DA...

6-1’lik yenilgiyi unutturmak, taraftarının gönlünü alıp barışmak ve liderliğini sürdürmek isteyecek olan Fenerbahçe maçın bana göre favorisi. Moral ve motivasyon açısından başta zorlansa da 90 dakikanın sonunda gülen taraf ev sahibi olur diye düşünüyorum."

Haberin Devamı

Fenerbahçe-Sivasspor maçı öncesi İsmail Kartalı uyardı: Sıkıntılar olacak

 

YORUM YAZ