MENÜ

Fenerbahçe pes etmiyor! Puan mıknatısı Batshuayi

Fenerbahçe, sezonun ilk bölümünün aksine ikinci yarısında daha fazla zorlanıyor. Ancak İsmail Kartal ve öğrencileri ne olursa olsun pes etmiyor Fenerbahçe, 2024 yılında ligde 6 maçta 1-0 yenik duruma düşmesine rağmen dikkat çeken bir puan grafiğine ulaştı. Kanarya, 5 büyük lig ve Süper Lig’de bu alanda en başarılı takım oldu. İşte tüm detaylar...

Fenerbahçe pes etmiyor! Puan mıknatısı Batshuayi

Fenerbahçe, sezona çok iyi başladı, tarihi bir seri yakalayıp uzun süre ligin zirvesinde yer aldı. Yeni yılla birlikte, peş peşe yaşanan sakatlıkların da etkisiyle oyun olarak düşüş başladı. Özellikle maçların ilk bölümlerinde beklenen performans sergilenemedi. Sarı-Lacivertliler, sık sık skor olarak geri düştü. Ancak İsmail Kartal ve öğrencileri pes etmeyerek birçok maçta geri dönmeyi başardı. Detaylara göz atalım...

Haberin Devamı

5 galibiyet, 1 beraberlik

Kanarya, Ankaragücü, Rizespor, Kasımpaşa, Pendikspor ve son olarak da Karagümrük karşısında 1-0 yenik duruma düşmesine rağmen bu karşılaşmaları kazanmayı başardı. Fenerbahçe ayrıca 25. haftada Kadıköy’de Alanyaspor önünde ilk golü yemesine rağmen sahadan 2-2’lik beraberlikle ayrılarak hanesine 1 puanı yazdırmayı başardı.

Fenerbahçe pes etmiyor Puan mıknatısı Batshuayi

Zirveye tutundu

Sarı-Lacivertliler, 2024’te 1-0 geriye düştüğü karşılaşmalarda toplam 16 puan çıkararak şampiyonluk yarışına tutunmayı başardı. Avrupa’nın 5 büyük ligi ve Süper Lig’de yeni yılda bu alanda en başarılı takım Fenerbahçe oldu. Kanarya’yı 14 puanla İtalya’dan Napoli, 13 puanla İngiltere’den Manchester City ve Tottenham ile Fransa’dan Lyon takip etti.

Haberin Devamı

Fenerbahçe pes etmiyor Puan mıknatısı Batshuayi

Batshuayi'den kritik goller

Michy Batshuayi, yedek forvet olarak geçirdiği sezonda Fenerbahçe’nin tam anlamıyla kurtarıcısı oldu. Edin Dzeko’nun arkasında kendisine forma verilmesini bekleyen tecrübeli oyuncu, çok iyi performanslar sergiledikten sonra yine yedek kalmayı sorun etmedi. Belçikalı yıldız ne zaman kendisine ihtiyaç duyulsa, elinden gelen mücadeleyi sergiledi. Batshuayi, attığı kritik gollerle Sarı-Lacivertliler’in şampiyonluk yarışına tutunmasını sağladı.

Fenerbahçe antrenmanında Michy Batshuayi'den muhteşem gol!

İlk golü çok bekledi

30 yaşındaki forvet bu sezon ligde uzun süre gol sevinci yaşamadı. Michy Batshuayi, 17. haftadaki Kayserispor maçında hat-trick yaparak suskunluğunu bozdu, galibiyeti getiren golü attı, Fenerbahçe 4-3 kazandı. Yıldız futbolcu daha sonra Başakşehir karşısında sonradan oyuna girip penaltıdan ağları sarstı, Sarı-Lacivertliler sahadan 1-0’lık galibiyetle ayrıldı. 2-1 biten Kasımpaşa maçında ikinci golü, 3-1 biten Pendikspor karşılaşmasında ise skoru 2-1’e getiren golü yine Batshuayi kaydetti.

Fenerbahçe pes etmiyor Puan mıknatısı Batshuayi

48 dakikada 1 atıyor

Belçikalı forvet, büyük olaylara sahne olan, Trabzonspor’un 2-0’dan 2-2’ye getirdiği mücadelede sonradan oyuna girdi ve ağları sarsarak çok kritik galibiyetin mimarı oldu. Micht Batshuayi son olarak Karagümrük deplasmanında sahneye çıktı. İkinci yarının başında oyuna dahil olan deneyimli golcü, penaltıda hata yapmadı ve Fenerbahçe 2-1 kazandı. Sarı-Lacivertliler, bu sezon ligde Batshuayi’nin golleriyle hanesine 18 puan yazdırdı. Yıldız forvet ligde 22 maçta sadece 477 dakika süre almasına rağmen 10 kez ağları sarstı, her 48 dakikada 1 gol sevinci yaşadı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe pes etmiyor Puan mıknatısı Batshuayi

3 yıldız takıma katıldı

Peş peşe gelen sakatlık haberleriyle sarsılan Fenerbahçe’de dün yüzleri güldüren gelişmeler yaşandı. Olympiakos rövanşının hazırlıklarına ara vermeden başlayan Sarı-Lacivertliler’de tamamen iyileşen Alexander Djiku, Cengiz Ünder ve Joshua King, antrenmanın tamamında takımla çalıştı ve sorunsuz bir şekilde idmanı tamamladı. Karagümrük maçında 11’de görev yapan futbolcular günü yenileme çalışmasıyla geçirdi. Rövanşın provası bugün yapılacak antrenmanla devam edecek.

YORUM YAZ