MENÜ

Fenerbahçe - Nordsjaelland maçının röntgenini Fanatik yazarları çekti! 'Sadece hayalcilik, hedefe ulaşamaz

Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi'nde Nordsjaelland karşısında şoku yaşadı. '6-1’lik tarihi hezimet sadece eksiklere bağlanabilir mi? Sakatlık sorunu neden çözülemiyor?' sorularını yazarlarımıza sorduk, FANATİK'in usta kalemleri de yorumladı. İşte o değerlendirmeler...

Fenerbahçe - Nordsjaelland maçının röntgenini Fanatik yazarları çekti! 'Sadece hayalcilik, hedefe ulaşamaz

Bu sezon ülkemizi Avrupa'da temsil eden Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu 5. maçında Nordsjaelland'a konuk oldu. Kritik maç Right to Dream Park'ta oynandı. Jeremie Pignard'ın yönettiği karşılaşmayı ev sahibi Nordsjaelland 6-1 kazandı. Bu şok skor sonrasında hem teknik heyete hem de oyunculara büyük eleştiriler yapıldı.

Haberin Devamı

Biz de '6-1’lik tarihi hezimet sadece eksiklere bağlanabilir mi? Sakatlık sorunu neden çözülemiyor?' sorularını yazarlarımıza sorduk, FANATİK'in usta kalemleri de yorumladı. İşte o değerlendirmeler...

Fenerbahçe - Nordsjaelland maçının röntgenini Fanatik yazarları çekti Sadece hayalcilik, hedefe ulaşamaz

FAİK ÇETİNER - YARA BÜYÜK

"Günlük yaşamaya bayılıyoruz. Bir Nordsjaelland hezimeti geldi şemsiye tersine döndü. Yere göğe sığdırılamayanlar topa tutulmaya başlandı. Kimler mi? Başta tabi ki İsmail Kartal. Hep söylerim, kadron iyiyse, teknik direktörün işi kolaylaşır. Becao, Djiku, Fred sakatlandı, Fenerbahçe’nin çehresi değişti. Son maçtaki eksiklikler önemli ama bir takım bu kadar kolay yoldan teslim bayrağı çeker mi? Tadic ve Dzeko’nun fizik güçlerinde düşüş var. Tadic’in son maçlarda ayaklarından çok kolları çalışıyor. Tribünlerin nabzını tutmada usta. Dzeko oyuna girdi, top neredeyse ayağına değmedi. Ferdi Kadıoğlu’nun Fenerbahçe için ne kadar önemli olduğunu da anladık.”

Haberin Devamı

‘Ne işin var tribünlerle’

“Gelelim İrfan Can Kahveci’ye... Bu sezona süper başladın. 6 gol yiyen bir takımın taraftarının psikolojisi normal olur mu? Ne işin var tribünlerle. Mert Hakan ile birlikte gereksiz yere antipatik oluyorsunuz. Dönüp bir geriye bakın. Fenerbahçe tarihinden kimler geldi, kimler geçti. 6-1’lik hezimete rağmen Fenerbahçe’nin en büyük şansı grupta son maçını Trnava ile oynaması. Diğer 2 rakip de birbirleriyle oynayacaklar. Bu bakımdan Danimarka takımı deplasmanda kazanamazsa, Sarı-Lacivertliler grubu lider kapatabilir. Fenerbahçe dua etsin Nordsjaelland iki hafta önce sahasında Spartak Trnava’yı yenemedi. Sonuç, yara büyük. ‘Kapanır mı?’ derseniz, kolay değil ama imkansız da değil derim."

Fenerbahçe - Nordsjaelland maçının röntgenini Fanatik yazarları çekti Sadece hayalcilik, hedefe ulaşamaz

SERKAN AKCAN - KARTAL LİDERLİK GÖSTERMELİ

"Futbol takımlarının sezon planlaması hep eylül, ekime göre yapılmaz. mayısa gelene kadar kadronun sizi taşıması gerekir. O yüzden geniş ve alternatifli kadrolar kurulur, sonra o oyuncu grubunun sağlıklı ve fit kalması için profesyoneller çalışır. Fenerbahçe’de tekil sakatlıklarla birlikte uyumlu tandemlerin aynı anda aksadığı blok çöküşler Trabzon maçından bu yana oyunu etkiliyor.

Haberin Devamı

Fenerbahçe, dinamizmiyle şiddetli ön alan baskısı yapan, kalesinden başlayan takımlara bire bir baskılarla kabus yaşatan bir takımken önce stoper tandemini, peşinden Fred’i kaybetti. Fenerbahçe’nin oyun zinciri geriden başlayarak bozulduğundan Dzeko’nun derine kadar gelip bağlantı yapması, Tadiç’in bağırmaları, Livakoviç’in sinirlenmesi bir işe yaramamaya başladı. Tüm bunların üzerine İsmail Kartal’ın İsmail Yüksek’i stopere çekmesi, hamle yapmaması, oyun okumasını sadece futbolcular üzerinden yapması ve plana dokunmaması Danimarka’da hezimeti getirdi.”

‘6 gol yenmez’

“Nordsjaelland karşısındaki hayal kırıklığının ana sorumlusu İsmail Kartal’dır. Elbetteki sakatlıklar can sıkıcı boyutta ama Fenerbahçe şartlar ne olursa olsun Nordsjaelland’tan 6 gol yiyecek bir takım değil. İsmail Kartal’ın böylesi hezimetlerin ardından liderlik yapıp en azından kendi camiasına bu durumu anlatabiliyor olması gerek. Soru almadan, üç cümlelik basın toplantıları çok kötü bir fotoğraf vermesine yol açıyor. Her şeye rağmen Fenerbahçe, Trnava’yı içeride yendiği anda Konferans Ligi’nde yoluna devam edecek. Ligde hâlâ lider ve fikstüre bakılırsa 20 Aralık’a kadar İstanbul’dan çıkmayacak."

Haberin Devamı

Fenerbahçe - Nordsjaelland maçının röntgenini Fanatik yazarları çekti Sadece hayalcilik, hedefe ulaşamaz

ERMAN ÖZGÜR - ELEŞTİRİ ZAMANI

"Uzun süre sonra ilk kez İsmail Kartal için eleştiri zamanı. Öncelikle sezon için planlanan stoper rotasyonu baştan aşağı felaket. Becao ve Djiku olmadığında, sürekli ve uzun süreli sakatlıklar yaşayan Luan Peres ve Serdar Aziz, hâlâ mevkisinde bile kendini ispat edememiş Oosterwolde, Fenerbahçe gibi geniş alanda oynadığında çok hata yapan Samet ve son olarak lig tecrübesi bile yokken Avrupa’da oynattığı genç Yusuf...

İsmail Kartal bu planlama yüzünden eleştiriyi hak ediyor. Elbette hoca transfer edilmiş oyuncuları belki yönetimin de baskısıyla değerlendirmek istemiş olabilir. Ama lider stoperle oynamadığın bir maçı orta sahadan evrilme İsmail ve tecrübesiz Yusuf ile kazanmayı düşünmek sadece hayalcilik. Sezon başında yapamadığını eğer devre arasında yapmaz, stoper için lider bir oyuncu transferi istemezse bana göre hedefe ulaşması da mümkün değil."

Haberin Devamı

TÜRKİYE KAÇINCI SIRADA? KAÇ PUANDA?

‘Yaklaşımı doğru değil’

"Ligde yine Samet ve Oosterwolde ile idare ediyorken bu oyunculardan birini yazmayıp diğerini sola kaydırması, orta sahadan İsmail’i alıp Crespo ile oynaması, Cengiz Ünder hazır değilken diğer kanatta da iş yapmayan Kent’i kullanması, maçın gole en yakın ismi Batshuayi’yi oyundan alması da yine bu mağlubiyeti İsmail Kartal üzerinden okumamızı sağlayabilir. Bu tip mağlubiyetler sonrasında gerilen sinirler bazen İrfan Can’ın verdiği gibi tepkilere sebep olabilir, büyütmek doğru değil. İsmail Kartal 6 gollü bir mağlubiyetten sonra saha içinde konuşacak bir şey olmadığını düşündüğü için soru almamış olabilir ki bana göre bu yaklaşım doğru değil."

Fenerbahçe - Nordsjaelland maçının röntgenini Fanatik yazarları çekti Sadece hayalcilik, hedefe ulaşamaz

YORUM YAZ