MENÜ

Fenerbahçe Konferans Ligi’ne Nordsjaelland ile başlıyor

Süper Lig'de 4'te 4 yapan Fenerbahçe'nin UEFA Konferans Ligi serüveni Nordsjaelland maçı ile başlıyor.

Fenerbahçe Konferans Ligi’ne Nordsjaelland ile başlıyor

UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu ilk maçında Fenerbahçe, Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde Nordsjaelland’ı konuk edecek. Sarı-lacivertliler, bu organizasyona 2. eleme turundan başladı. Zimbru’yu eleyen Fenerbahçe, 3. eleme turunda ise Maribor’u saf dışı bıraktı. Play-off turunda da Twente’yi geçen Kanarya, adını gruplara taşıdı. Danimarka temsilcisi ise 3. eleme turunda FCSB’yi eleyerek play-off turuna yükseldi. Bu turda da Partizan’ı geçmeyi başaran Nordsjaelland, gruplara kalmayı garantiledi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe, gruplarda ilk kez

UEFA’nın 2021-2022 sezonunda uygulamaya koyduğu Avrupa Konferans Ligi’nde sarı-lacivertliler, 9. kez mücadele edecek. O sezonun son 16 play-off turunda Slavia Prag takımıyla eşleşen Fenerbahçe, bu sezon da eleme turlarında 6 maça çıktı. Konferans Ligi’nde toplam 8 kez sahaya çıkan Kanarya, 6 galibiyet, 2 mağlubiyet elde ederken, rakip filelere 25 gol gönderip kalesinde 8 gol gördü.

Avrupa’da 261. maç

Fenerbahçe, Avrupa kupalarında bugüne kadar 260 kez boy gösterdi. Bu süreçte 101 galibiyet alan Fenerbahçe, 55 mücadelede berabere kalırken 104 maçta da sahadan yenilgiyle ayrıldı. Geride kalan müsabakalarda Kanarya rakip fileleri 347 kez havalandırırken, kalesinde ise 369 gol gördü.

Haberin Devamı

Kadıköy’de son 9 Avrupa maçını kaybetmedi

Bu sezon Konferans Ligi’nde sahasında 3 maçı da kazanan Fenerbahçe, geçtiğimiz sezon Avrupa Ligi’nde evinde 6 maça çıktı. Sarı-lacivertliler son 9 maçın 8’inde galibiyet sevinci yaşarken, bir maçta da beraberlik elde etti.

Danimarka takımlarıyla 3. kez

Nordsjaelland ile ilk kez karşılaşacak Fenerbahçe, Danimarka takımlarıyla bugüne kadar 2 kez kozlarını paylaştı. 2006-2007 sezonunda Randers ile eşleşen Kanarya, rakibini her iki maçta da mağlup etmeyi başarmıştı.

10 maçlık galibiyet serisi

Sezona UEFA Avrupa Konferans Ligi eleme karşılaşmaları ile başlayan sarı-lacivertliler, 3 turda toplam 6 maça çıkarken, tamamında sahadan galibiyetle ayrıldı. Süper Lig’e de galibiyet serisiyle başlayan Fenerbahçe, ligde 4 maçta 4 galibiyetle 12 puan topladı. Bu maçlarda toplam 29 gole imza atarken, kalesinde 5 gol gördü.

Yeni transferlerin gol katkıları

Fenerbahçe’de yeni transferler performansları ile önemli rol oynadı. Sarı-lacivertlilerin galibiyet serisinde Edin Dzeko, 6 gol 5 asistle ön plana çıktı. Sebastian Szymanski, 5 gol 4 asistlik performans sergilerken, Dusan Tadic ise 4 gol, 2 asist yaparak toplam 6 gol katkısı üretti.

Nordsjaelland’ın ligde zirve takibi sürüyor

Danimarka Süper Ligi’nde 8 maça çıkan Nordsjaelland, 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyetle topladığı 17 puanla, lider Kopenhag’ın 2 puan gerisinde 3. sırada yer alıyor. Sarı-kırmızılılar ligde 21 golle en golcü takım konumunda bulunuyor.

Haberin Devamı

Gergo Bogar düdük çalacak

Fenerbahçe ile Nordsjaelland arasında oynanacak müsabakada Macar hakem Gergo Bogar düdük çalacak. Bogar’ın yardımcılıklarını Theodoros Georgiou ve Balazs Szalai yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Ferenc Karako olacak. Zorlu mücadelenin Video Yardımcı Hakemi (VAR) Tamas Bognar olacakken, AVAR’da Istvan Vad eşlik edecek.

YORUM YAZ