MENÜ

Fenerbahçe Galatasaray Süper Kupa maçına çıkmazsa ne olur? U19 Takımı ile oynayabilir mi?

7 Nisan'da Şanlıurfa'da Galatasaray'la Fenerbahçe arasında oynanması beklenen Süper Kupa maçı öncesi sıcak gelişmeler yaşanıyor. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç bu maça çıkmayacaklarının sinyalini verdi. Ayrıca Fenerbahçe'nin karşılaşmaya U19 takımı ile çıkma ihtimali söz konusu. Peki, Fenerbahçe Galatasaray Süper Kupa maçına çıkmazsa ne olur? U19 Takımı ile oynayabilir mi? Tüm detaylar haberimizde...

Fenerbahçe Galatasaray Süper Kupa maçına çıkmazsa ne olur? U19 Takımı ile oynayabilir mi?

Süper Kupa finali oynanacak mı? Futbolseverler bu sorunun cevabını merakla bekliyor. 2022-2023 sezonunun şampiyonu Galatasaray ve Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe arasında oynanması gereken Süper Kupa finali bir çok gerekçe nedeniyle bir türlü oynanamıştı. Hatta iki takım Suudi Arabistan'a finali oynamak için gitse de çıkan problemler nedeniyle maç yeniden ertelenmiş büyük kriz olmuştu.

Haberin Devamı

Türkiye Futbol Federasyonu daha sonra iki kulübün de görüşünü alarak 7 Nisan'da Şanlıurfa'da oynanacağını açıkladı. Ancak Konferans Ligi'nde çeyrek finale yükselen Fenerbahçe maçın ertelenmesi talebinde bulundu. TFF bu talebe olumlu cevap verse de Galatasaray maçın 7 Nisan'da oynanmasını istediği için tarih değiştirilmedi.

ALİ KOÇ'TAN SÜPER KUPA AÇIKLAMASI!

"Burada iki opsiyonumuz var. Biri hiç çıkmamak. İkinci opsiyonumuz U19 takımıyla çıkmak. Bu görüş sürecinde radikal bir tepki olacaksa Süper Kupa'yla başlamalıyız dendi. Ben buna arkadaşlarımla beraber sonuna kadar katılıyorum. İlkesel sebeplerle katılıyorum. Ülke puanı, vatan millet sakarya diyeceksin, helal olsun diyeceksin, ondan sonra da 'rakibiniz kabul etmedi' diyeceksin.

Haberin Devamı

Bir karar vermeliyiz, Süper Kupa maçına hiç çıkmama veya U19'la çıkma. Süper Kupa'ya çıkmazsan Türkiye Kupası ve Süper Kupa'ya katılamama. Yöneticilere 1-3 yıl hak mahrumiyeti, bizi yakalamışken bırakmazlar. Mali açıdan çok büyük bir bedeli var mı, bilmiyoruz. Geliri yok, onu biliyoruz. Bütün organizasyon için yapılan masrafları karşılamak zorundayız. Süper Kupa maçına U19 ile çıkma opsiyonunu sizlere soracağız.

"TÜRKİYE KUPASI'NA KATILMAMA DÜŞÜNCESİNDEYİZ"

Bir diğer opsiyonumuz önümüzdeki sezon Türkiye Kupası'na katılmama. En az 2 sezon Türkiye Kupası'na katılmamız gerektiği düşüncesindeyiz. Bir karar vermeliyiz. Süper Kupa'ya çıkmazsan Türkiye Kupası ve Süper Kupa'ya kalamıyorsunuz. problem değil. Daha önemlisi 3 ay ile 1 yıl arası hak mahrumiyeti var. Herhalde bizi yakalamışken bırakmazlar. Mali açıdan çok büyük bir bedeli var mı, bilmiyoruz. Geliri yok onu biliyoruz. Bütün organizasyon için yapılan masrafları karşılamak zorundayız."

Fenerbahçe Galatasaray Süper Kupa maçına çıkmazsa ne olur U19 Takımı ile oynayabilir mi

BEŞİKTAŞ FENERBAHÇE MAÇINA ÇIKMAYINCE NE YAŞANMIŞTI?

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Fenerbahçe maçına çıkmayan Beşiktaş'ı hükmen mağlup sayarak, gelecek sezon kupadan men edilmesine karar verdi.

TFF'den yapılan açıklamada, PFDK'nin, müsabakaya çıkmayan Beşiktaş'ın 3-0 hükmen mağlup sayılmasına, kupadan ihraç edilmesine, gelecek sezon kupada yer almamasına ve bu sezon kupanın ticari haklarından elde edilen gelirlerin dağıtımından kaynaklanan ödülleri iade etmesine karar verdiği bildirildi.

Haberin Devamı

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanşında 19 Nisan'daki Fenerbahçe-Beşiktaş maçı Ülker Stadı'nda yaşanan olaylar nedeniyle hakem Mete Kalkavan tarafından 57. dakikada tatil edilmişti. Beşiktaş, TFF Yönetim Kurulunun, kaldığı yerden seyircisiz devam edilmesine karar verdiği 3 Mayıs'taki müsabakaya çıkmamıştı.

FENERBAHÇE U19 TAKIMI İLE ÇIKABİLİR Mİ?

Statü gereği Fenerbahçe alt yapısından yetişen oyuncularla U19 takımı ile bu maça çıkabilir. Bu durumla alakalı bir sıkıntı bulunmuyor. Bu arada Fenerbahçe U19 takımının 7 Nisan'da U19 Ligi'nde Giresunspor ile maçı bulunuyor. Öte yandan Fenerbahçeli kaynaklar bu ihtimalin düşük olduğunu belirtiyor.

FENERBAHÇE MAÇA ÇIKMAZSA NE YAŞANACAK?

Fenerbahçe'nin maça çıkmaması durumunda hükmen Süper Kupa'nın sahibi Galatasaray olacak. Galatasaray takımının her halükarda Şanlıurfa'ya giderek sahaya çıkması gerekiyor.

Haberin Devamı

Ayrıca Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un açıklamalarına göre; En az 2 sezon Türkiye Kupası'na katılmamız gerektiği düşüncesindeyiz. Bir karar vermeliyiz. Süper Kupa'ya çıkmazsan Türkiye Kupası ve Süper Kupa'ya kalamıyorsunuz. problem değil. Daha önemlisi 3 ay ile 1 yıl arası hak mahrumiyeti var. Herhalde bizi yakalamışken bırakmazlar. Mali açıdan çok büyük bir bedeli var mı, bilmiyoruz. Geliri yok onu biliyoruz. Bütün organizasyon için yapılan masrafları karşılamak zorundayız."

YORUM YAZ