MENÜ

Fenerbahçe-Galatasaray derbisindeki kavganın nedeni belli oldu! Ali Yiğit Buruk detayı...

Trendyol Süper Lig'in 18. haftasında Fenerbahçe ile Galatasaray, Ülker Stadyumu'nda 0-0 berabere kaldı. Karşılaşmaya ise maç içerisindeki pozisyonlar ve maç öncesi soyunma odası koridorlarında yaşananlar damga vurdu. Karşılaşma öncesi iki takım arasında yaşanan kavganın nedeni ve sarı kırmızılıların teknik direktörü Okan Buruk'un oğlu Ali Yiğit Buruk ile ilgili gerçekler de ortaya çıktı..

Fenerbahçe-Galatasaray derbisindeki kavganın nedeni belli oldu! Ali Yiğit Buruk detayı...

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 18. haftasında Fenerbahçe ile deplasmanda oynadığı derbiden bir puan çıkardı. Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmada kontrollü bir oyun tercih eden iki takım da pozisyon üretmekte zorlandı. Toplam 45 faulle sahne olan karşılaşmada oyunun akışı sık sık kesilirken, düşük tempoda geçen mücadele golsüz berabere sonuçlandı. İki takımın da puanını 44'e çıkardığı ligde Fenerbahçe ilk yarıyı lider, Galatasaray ise averajla ikinci sırada tamamladı.

Haberin Devamı

OKAN BURUK'TAN FLAŞ SÖZLER

Karşılaşmanın hemen ardından Sarı-Kırmızılılar'ın teknik direktörü Okan Buruk açıklamalarda bulundu. Yayıncı kuruluşa sert sözlerle yüklenen başarılı hoca, "İlk yarıda çok net bir penaltı pozisyonu vardı demeyeceğim. İlk yarıda bir yumruk vardı çünkü boks ringlerinde olabilecek bir yumruktu. İnsanlar pozisyonu göremedi. Burada sizi de (yayıncı kuruluş) eleştireceğim. Bu anları net olarak çekemediniz! Dünya derbisi diyoruz ama kameralarınız bu anları doğru düzgün çekemiyor. Kurum olarak sizi de eleştiriyorum" dedi. Hakem Arda Kardeşler ve ekibine de tepki gösteren Okan Buruk şu ifadeleri kullandı:

"Bu kadar önemli maçta bunu göstermemek... Bu penaltıyı vermemek. VAR hakemine de TFF gerekli şeyi yapacaktır. Bunu görememek, verememek üzücü. Hakeme bağlamak istemiyorum. Biz de tamamen yeterli bir oyun ortaya koymadık. İlk yarı net penaltı var. Sacha Boey'in kartında da rakibin darbesi var. Yumruk sallayan oyuncu aynı kartı görüyor. Komik bunlar. Dediğim gibi çok doyuramadık insanları futbola. Teknik adam olarak özür diliyorum. Burada kazanmak çok önemliydi. İki takım da kaybetmemenin değerli olduğunu düşündü.

Haberin Devamı

Fikstüre de değinen tecrübeli çalıştırıcı, "Bu yapılan program çok saçma. Üst üste iki derbi maç çok saçma. Ligin en çok yıpranan iki takımının dinleneceği yerde, 29 Aralık'ta bir daha maç oynayacak. Çok saçma. İki takım da kabul edip gidip orada oynayacağız. Beklenti nasıl olur, havası nasıl olur, bilmiyorum. Kupayı kazanmak için elimizden geleni yapacağız. En iyi şekilde hazırlanacağız" yorumunu yaptı.

"RAKİBİMİZ İKİNCİ BÖLGEYE ÇEKİLDİ"

İlk yarıda rakibin ikinci bölgeye çekildiğini belirten Okan Buruk, "Rakip analizimizde tabi ki Dzeko ile oynadıkları için sert bir baskı yapan takım değil. İlk yarı özellikle ikinci bölgeye çekildi rakibimiz. İkinci yarı İsmail'in girmesiyle baskıları artırdılar. Kerem kaliteli bir ayak. Bu maçlarda takımı öne taşıyacak oyunculara ihtiyaç var. Fizik olarak üste çıktı. O yüzden Kerem'i düşündük. Davinson bugün oynayacak durumda değildi, onunla ile ilgili de bakacağız" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe-Galatasaray derbisindeki kavganın nedeni belli oldu Ali Yiğit Buruk detayı...

"ÇOK FAZLA FAUL OLDU"

İki takımın da oyunun hızlanmasını çok istemediğini aktaran Okan Buruk, "Çok fazla faul oldu ve çok fazla itiraz oldu. İtirazlar da zaman zaman çok uzadı. Hakem çok erken bir dakikada kenara gelerek pozisyonu anlattı. İki takım da zaman zaman fazla konuştu. Derbi maçları biraz da böyle oluyor. İki takım da oyunun çok fazla hızlanmasına izin verdi. Burada hakemin de durdurduğu yerler oldu" şeklinde konuştu.

Fenerbahçe-Galatasaray derbisindeki kavganın nedeni belli oldu Ali Yiğit Buruk detayı...

MAÇ ÖNCESİ ORTALIK KARIŞTI

Fenerbahçe-Galatasaray maçı öncesi soyunma odası koridorlarında tansiyon yükseldi. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'un oğlu Ali Yiğit Buruk, akreditasyon kartı olmadığı için soyunma odasına alınmak istenmedi. Bu duruma çok sinirlenen ve tepki gösteren Buruk ile yetkililer arasında kısa süreli arbede yaşandı. Tartışmaların ardından Ali Yiğit soyunma odasına alındı. Tecrübeli çalıştırıcı da derbi öncesi açıklamalarında olayla alakalı, "Daha stada girerken burada provokasyon vardı" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe-Galatasaray derbisindeki kavganın nedeni belli oldu Ali Yiğit Buruk detayı...

Fenerbahçe-Galatasaray derbisindeki kavganın nedeni belli oldu Ali Yiğit Buruk detayı...

YORUM YAZ