MENÜ

Fenerbahçe - FC Nordsjaelland maçını spor yazarları değerlendirdi! Akıllarda şunlar kaldı, neden peşinden koşulduğunu gösterdi!

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi Konferans Ligi H Grubu ilk maçında konuk ettiği Danimarka temsilcisi Nordsjaelland'ı 3-1 mağlup etti. Karşılaşmanın gollerini Crespo, Michy Batshuayi ve Serdar Aziz kaydederken, konuk ekibin tek golünü Villadsen attı. Spor yazarlar karşılaşmayı sizler için değerlendirdi

Fenerbahçe - FC Nordsjaelland  maçını spor yazarları değerlendirdi! Akıllarda şunlar kaldı, neden peşinden koşulduğunu gösterdi!

UEFA Avrupa Ligi Konferans Ligi H Grubu ilk maçında Fenerbahçe, konuk ettiği Danimarka temsilcisi Nordsjaelland'ı 3-1 mağlup etti. Sarı lacivertliler bu sezonki galibiyet serisini 11 maça çıkardı. Fenerbahçe'nin UEFA Konferans Ligi'nde Nordsjaelland'ı yendiği maçın gollerini Crespo, Michy Batshuayi ve Serdar Aziz kaydederken, konuk ekip Nordsjaelland'ın tek golünü Villadsen kaydetti.

Haberin Devamı

YERİMİZİ SAĞLAMLAŞTIRDIK

İSMAİL KARTAL'DAN 7 DEĞİŞİKLİK
UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu ilk maçında Fenerbahçe, Danimarka ekibi Nordsjaelland’ı konuk ediyor. Sarı-lacivertliler, son oynadıkları Antalyaspor maçının 11’inden 7 farklı futbolcuyla sahaya çıktı. Teknik Direktör İsmail Kartal, stoperde Rodrigo Becao'nun yerine Alexander Djiku; sol bekte ise Ferdi Kadıoğlu’nun yerine Jayden Oosterwolde’u tercih etti. Orta sahada Miha Zajc’ın yerine Miguel Crespo görev alırken, hücum hattında ise Szymanski, Tadic ve Dzeko yerine Ryan Kent, Joshua King ve Michy Batshuayi sahaya çıktı. Fenerbahçe, Nordsjaelland müsabakasına; Livakovic, Osayi-Samuel, Serdar Aziz, Alexander Djiku, Jayden Oosterwolde, Miguel Crespo, Fred, Mert Hakan Yandaş, Ryan Kent, Joshua King ve Michy Batshuayi 11'i ile çıktı. Sarı-lacivertlilerde; İrfan Can Eğribayat, Furkan Akyüz, İsmail Yüksek, Edin Dzeko, Dusan Tadic, İrfan Can Kahveci, Umut Nayir, Miha Zajc, Ahmet Aydın, Rodrigo Becao, Sebastian Szymanski, Efekan Karayazı ise yedek bekledi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe - FC Nordsjaelland  maçını spor yazarları değerlendirdi Akıllarda şunlar kaldı, neden peşinden koşulduğunu gösterdi

489 GÜN SONRA GOL ATTI
Sarı-lacivertlilerde savunma oyuncusu Serdar Aziz, maçın 47. dakikasında takımının 3. golüne imza attı. 32 yaşındaki futbolcu, sarı-lacivertli formayla son olarak 21 Mayıs 2022 tarihinde oynanan Yeni Malatyaspor müsabakasında gol kaydetmişti. Mücadeleye 11’de başlayan Serdar Aziz, 90 dakika sahada kalırken, başarılı performansıyla tribünlerden alkış aldı.

Fenerbahçe - FC Nordsjaelland  maçını spor yazarları değerlendirdi Akıllarda şunlar kaldı, neden peşinden koşulduğunu gösterdi

İSMAİL KARTAL: PLANLARIMIZ TUTTU
Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu ilk maçında sahasında karşı karşıya geldiği Danimarka ekibi Nordsjaelland’ı 3-1’lik skorla mağlup etti. Mücadelenin ardından Fenerbahçe Teknik Direktör İsmail Kartal basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Müsabakayı değerlendirerek sözlerine başlayan İsmail Kartal, "Bu akşamki maçta rakibimizin ne kadar iyi takım olduğunu biliyorduk. Son oynadıkları maçı izledik. Daha önceki maçları izledik. Genç ve koşan bir takım, oyun kültürü olan bir takım ve vazgeçmeyen bir takım. Biz de buna rağmen hafta başından beri neler yaparız, ezberlerini nasıl bozarız diye plan yaptık. Asında oyun içinde birkaç planımız vardı ama ana plan tuttu. Goller de geldi. Onların oyun planı devamlı kaleciyi kullanarak arkada boş alan bulup gol aramaktı. 2-0’dan sonra çok gitmeyerek kazandığımız toplarla 3, 4 ve 5’i bulmaktı niyetimiz. Planlarımız tuttu. Oyuncularım verdiğim görevleri yerine getirdiler. Kazandığımız için mutluyum" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

TÜM GERÇEKLERİ AÇIKLADI

İsmail Kartal'dan oyuncularına mesaj: Herkes oynayabilir, herkes yedek kalabilir

JOHANNES THORUP: ÜZERİMİZDE BASKI VARDI
UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu ilk maçında Danimarka ekibi Nordsjaelland, deplasmanda karşılaştığı Fenerbahçe’ye 3-1’lik skorla mağlup oldu. Müsabakanın ardından Nordsjaelland Teknik Direktörü Johannes Thorup basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Karşılaşmayı değerlendiren Thorup, ilk 35 dakika iyi oyun sergileyemediklerini aktararak, "Daha iyi oynayabilirdik. İlk yarıda ilk 35 dakika iyi değildik. Üzerimizde baskı vardı. Fenerbahçe iyi bir takım. Daha iyi yönlendirebilirdik" şeklinde konuştu.

Temsilcimiz Fenerbahçe'nin üst üste 11 maçını kazandı UEFA Konferans Ligi'nde Nordsjaelland'ı 3-1 yendiği maç sonrasında spor yazarları karşılaşmayı sizler için değerlendirdi. İşte o yorumları...

Haberin Devamı

OYUN YAPICI - SERKAN AKCAN / FANATİK
Hafta sonunda Antalyaspor’a karşı Dzeko’nun savunmanın en derinine kadar gelip bağlantı oyuncusuna dönüşmesinin ardından dün gece de King’in benzer performansını izledik. İsmail Kartal’ın forvetlerinden istediği bu bağlantılar Fenerbahçe’yi oyun kurulumunda çok rahatlatıyor. Bu durumda Kent’i ve 8 numaralarından birini önde tutabiliyor ve ceza sahasına doğru kontra koşuları rahat yapabiliyorlar. King ilk yarıyı solda, ikinci yarıyı sağda geçirerek Nordsjaelland’in baskı dengesini bozdu. King’in bağlantıya geldiği pozisyonların akabinde Kent ve Mert Hakan’ın blok arasından yaptığı koşular, topa sahip olmayı seven Nordsjaelland’a karşı etkili geçiş hücumlarına dönüştü. Bu sayede Fenerbahçe Kadıköy’de topa sahip olmadan da oyununu rakibine dikte edebildi.

Fenerbahçe - FC Nordsjaelland  maçını spor yazarları değerlendirdi Akıllarda şunlar kaldı, neden peşinden koşulduğunu gösterdi

Danimarka’nın Çağdaş Atan’ı
Nordsjaelland’in 34 yaşındaki hocası Thorup Danimarkalılar’ın Çağdaş Atan’ı. Genç çalıştırıcı, kalesinin önünden itibaren pasla çıkmaya ve şartlar ne olursa olsun topa sahip olmaya gayret gösteriyor. Ne var ki, oynamaya çalıştığı çok pahalı bir oyun ve Fenerbahçe gibi hem atlet hem kaliteli bir kadroya karşı çalışması zordu. Çünkü Fred gibi ön alan baskısını zekasıyla yöneten, doğru zamanda fitili ateşleyen bir merkez orta sahanın liderliğine karşı bu oyunu oynamak daha da pahalı hale gelir. Fred, Fenerbahçe’nin yıllardır beklediği oyun yapıcı. Baskıya gidiyor, kazandığını asiste dönüştürüyor, duran topları etkili kullanıyor, aklıyla büyük fark yaratıyor. İsmail Kartal, Fred gibi bir futbol dehasına sahip olduğu için kendini fazlasıyla şanslı hissediyordur.

Haberin Devamı

HÜCUM İŞTAHININ ÖNEMLİ - ERMAN ÖZGÜR / FANATİK
Fenerbahçe’de İsmail Kartal’ın cesurca yaptığı rotasyonlu 11, geriden pas yaparak çıkmaya çalışan ama topu öne atarken beceriksiz olan Nordsjaelland’a karşı hem pres hem de bitiricilik konusunda iyi iş çıkardı. Her ne kadar ilk 20 dakikada kazanılan ilk toplar iyi kullanılamamış olsa da devreye giren Fred skor tabelasını da almamızı sağladı. Topsuz doğru presleri yapan Fred, Crespo ve Batshuayi’ye hem duran toptan hem akan oyundan nefis 2 asist yaparak ilk yarıdan avantajı almamızı sağlayan isimdi.

Fenerbahçe - FC Nordsjaelland  maçını spor yazarları değerlendirdi Akıllarda şunlar kaldı, neden peşinden koşulduğunu gösterdi

Hikaye ikinci yarıda da güzel başladı. Serdar Aziz golü maçı garantiye almamızı sağladı. Rakip çok oyuncu ile öne çıkarak oynamaya çalışınca alanlar genişledi, Fred şova devam etti. Fenerbahçe, Villadsen’in golüne rağmen hücum iştahından bir şey kaybetmedi ama King, Kent ve Batshuayi çok etkisiz olunca fark büyümedi. İsmail Kartal son bölüme İsmail Y.-Umut Nayir-İrfan Can hamleleri ile girdi.

Crespo dikkat çekici
Dengelenen oyun yine Fenerbahçe’ye döndü. Maç istediğimiz gibi bitti ve maç sonunda akıllarda şunlar kaldı. İsmail Kartal’ın Tadiç ve Dzeko’yu dinlendirme amaçlı oynatmayışı doğru, Crespo’nun 6 numara performansı dikkat çekici, maçın yıldızı Fred’in performansı göz kamaştırıcı, Fenerbahçe’nin Avrupa gruplarına galibiyetle başlaması harikaydı.

ÇEKİN ELİNİZİ KARTAL'IN KULAĞINDAN / ERCAN GÜVEN - MİLLİYET
Ne dersiniz!.. Galibiyet serisine rağmen, hiç sektirmeden, sürekli İsmail Kartal’ın kulağını çekmek, akıl vermek, nasihat etmek huyumuzdan vazgeçmenin zamanı gelmedi mi artık?.. Hoca, Avrupa’da 7’de 7 yaptı. Süper Ligi de katarsanız 11’de 11… Rakipleri dize getiriyor, “o niye var-bu niye yok” bilgiçlerinin elinden kulağını kurtaramıyor bir türlü.

Bariz hatalar olur; dökülen adamı çıkarmaz, rakibin açtığı koridoru görmez, tamam. Ama gelmeyince karalar bağlanan 6 numara da dahil her bölgede 3-4 kaliteli adam olan bir takım için “sahada olmayanı” işaret etmek, kof kolaycılık değil de ne? İkaz ile paylama arası buyurgan tavsiyeler biraz ayıp olmuyor mu? Buyurun işte, Bükreş’i, Partizan’ı gol yemeden geçerek gruba yükselen Nordsjaelland karşısına bir takım çıkardı; Ne Tadic ne Dzeko ne Becao ne Ferdi ne Szymanski var kadroda… Maçtan önce bir “Küçük Jesus” lakabı takmadıkları kaldı Kartal’a!

Fenerbahçe - FC Nordsjaelland  maçını spor yazarları değerlendirdi Akıllarda şunlar kaldı, neden peşinden koşulduğunu gösterdi

Kritik ve önemli ilk grup maçında “rotasyon değil rehabilitasyon takımı” kurmuş muamelesi. Oysa… Sahadaki kurgunun, başta Batshuayi olmak üzere kendini dışlanmış hissedenlerin mırıldanmasını bıçak gibi kesmesi bir yana, Ali Koç dönemindeki ilk görevinde İsmail Kartal’ın 14’de 13 yaptığı, güvendiği, Fred takviyeli Mert Hakan ile Crespo var orta sahada. Mert Hakan her yere saldıran pozitif oynayan, Fred anahtar pas veren, önde baskıyı yöneten kahraman. Batshuayi golünü de atıp mutlu oluyor, menajerine yakınamaz bundan sonra. Sezonun ilk transferi Kent, kendisine “istepne” muamelesi yapıldığını söyleyemez, Crespo coşuyor tabi…

Ön direğe koşu yapıp arka direğin yan ağlarına yolladığı ilk gol onun takıma dönüş balosu oluyor. Oosterwolde sürekli yükselişte ve amansız bir mücadele içinde. Adım attırmıyor rakibin yıldız adayı İbrahim Osman’a. Livakoviç ise niye peşinde koşulan bir kaleci olduğunu ortaya koyuyor net pozisyona net kurtarışla. Genç, dinamik, koşucu, çok iyi pas yapan Nordsjaelland karşısında santradan itibaren önde baskı yapan, hatta ilk golü 16. Saniyede Mert Hakan’ın ayağından kaçıran Fenerbahçe kadar “uyumlu takım” az bulunur bizde… İçerde baskı yiyor zorlanıyor; Avrupa’da baskı yapıp Avrupalı gibi oynuyor çünkü. Hareketli, alan yaratan, önde amansız basan bir takım oluveriyor. Rakip, Danimarka Ligindeki rakibi Kopenhag kadar güçlü bir takım olsa da açıkçası “toy” geliyor Fenerbahçe’ye ki, o takımı kimse beğenmemişti sahaya çıktığında. İlk yarıyı 2-0 bitiriyor Fenerbahçe.

İkinci yarıya kornerden Serdar Aziz’in golüyle başlıyor. Üçüncü golden sonra iki değişiklik yapmış rakip karşısında tempo düşürmek biraz pahalıya patlıyor. 55’de skor 3-1 oluyor ki, şans eseri Nordsjaelland forvetlerinin önünde kalan bir topla. Fenerbahçe başladığı gibi sürdürüyor hiç kafayı takmadan… 62’de Kent, 65 ve 70’de Fred’in kaçırdığı goller, ya ön alan baskısından ya da kontrataktan yaratılan pozisyonlar. Yani önde baskının bonusları!

Fenerbahçe - FC Nordsjaelland  maçını spor yazarları değerlendirdi Akıllarda şunlar kaldı, neden peşinden koşulduğunu gösterdi

İsmail Kartal Mert Hakan, Batshuayi ve Kent’in yerine İrfan Can, Umut ve İsmail’i aldıktan sonra Syzmanski’yi de alıp rakibin boş bıraktığı arka alandan 4. Golü bulma hesapları yaparken, gerçekten Syzmanski çok yaklaşıyor gole ama zaman yetmiyor. Fenerbahçe’nin önde baskı yapan takımlara karşı zorlandığı maçların ardından, kurguyu değiştirip önde baskı yaparak zor rakibi kolay geçtiği dün geceden alınması gereken birinci ders, İsmail Kartal’ı artık rahat bırakmaktır. Çekin elinizi Kartal’ın kulağından

KADIKÖY'DE KONFERANS FUTBOLU / MEHMET ALİ SABUNCU - FANATİK
Konferans Ligi’ne İsmail Kartal değişik bir kadroyla rakibini ağırladı. Müthiş taraftarın desteği ile maç başladı, gelelim önemli anlara;

Fred’ten iki asist
İlk saniyede Mert Hakan’ın şutu heyecan yarattı.
14’te King soldan bastırdı, önde Batshuayi golü atamadı.
24’de ön direğe koşan Crespo harika bir kafa golüyle durumu 1-0 yaptı.
32’de Fred’in ince pasında Batshuayi durumu 2-0 yaptı.
Devre bu sonuçla bitti.
46’da Mert Hakan’ın korner atışında Serdar kafayla durumu 3-0 yaptı.
55’de Villadsen ters topta durumu 3-1 yaptı.
62’de Kent kale dibinde dördü atamadı.
2 dakika sonra buna Fred’te eklendi.
Maç bu sonuçla bitti.

Fenerbahçe - FC Nordsjaelland  maçını spor yazarları değerlendirdi Akıllarda şunlar kaldı, neden peşinden koşulduğunu gösterdi

Güzel sonuç
Fenerbahçe Danimarkalı rakibini yenerek Avrupa’da da yoluna galibiyetle başladı. Maç öncesi kadro değişikliği bazı kesimlerde endişe yaratsa da takım oyunu ön plana çıkınca sonuç güzel oldu. Umarım devamı gelir, bu maçla kenar da oturanların da kendine güveni geldi, bu çok önemli.

YOLUN AÇIK OLSUN - HAŞİM ŞAHİN / FANATİK
Tamam, çok kaliteli ve geniş bir kadrosu var Fenerbahçe'nin. Ama gene de bence abartılı bir rotasyonla sahaya çıktı dün akşam sarı lacivertli takım. Szymanski yok, Dusan Tadiç yok, İrfan Can Kahveci yok. Bu kadar kaliteli ayaktan yoksun bir on birle takımını sahaya süren Sayın İsmail Kartal doğal olarak Ryan Kent'ten istediği veya umduğu verimi alamadı ilk yarının önemli bölümünde. Ancak, Generalleri kenarda oturtulsa da futbola susamış asker oyuncusu da az değil hani Fenerbahçe'nin. Dolayısıyla 2 farkla öne geçti Fenerbahçe ilk yarıda.

GOLÜNÜ ATTI, YİNE AYNI ŞEKİLDE SEVİNDİ

İkinci yarının hemen başında farkı 3'e taşıdı Serdar Aziz'le takımımız, ama yorulmalar da tellal çağırmaya başladı giderek. Nitekim, kalitesine yakışmayan çok kolay bir gol yedi Fenerbahçe akabinde. Oysa Joshua King'i 3 farkla öne geçtikten hemen sonra kenara alıp onun yerine Dusan Tadiç'i sahaya sürse Sayın İsmail Kartal belki de o golü yemeyecekti sarı lacivertliler. Yanlış anlaşılmasın, Joshua King'in profesyonellik anlayışına hep saygı duymuşumdur. Ancak, her futbolcu için maç kondisyonu hayati önem taşırır, maalesef bundan ötürü ikinci yarıyla birlikte yoruldu ve giderek oyundan düştü Norveçli futbolcu. Ana sayın Kartal küsur dakika bekledi bu zorunlu değişiklik için.

Fenerbahçe - FC Nordsjaelland  maçını spor yazarları değerlendirdi Akıllarda şunlar kaldı, neden peşinden koşulduğunu gösterdi

Öyle ya da böyle. Sonuçta grup maçlarına en önemli rakiplerinden biri olan Danimarka'nın kendi liginde şampiyonluğa oynayan takımı Nordsjaelland'ı 3-1 gibi bir skorla yenerek başladı sarı lacivertliler. Bu kadar büyük bir rotasyonla bunu başarmak azımsanamaz her halde. Ne diyelim, haydi bakalım, nice zaferlere Fenerbahçe.

Fenerbahçe - FC Nordsjaelland  maçını spor yazarları değerlendirdi Akıllarda şunlar kaldı, neden peşinden koşulduğunu gösterdi

YORUM YAZ