MENÜ

Fenerbahçe evde yok! Sahasında kritik puanlar kaybetti

Deplasmanda Avrupa’nın en iyisi olan Fenerbahçe, Alanyaspor’la berabere kalarak hem liderliği kaptırdı hem de sahasında toplamda 9 puan kaybetti. Kanarya’nın hocası İsmail Kartal, “Kazanmak istiyorduk ama olmadı. Taraftarlarımızdan özür diliyoruz” dedi.

Fenerbahçe evde yok! Sahasında kritik puanlar kaybetti

Bu sezon deplasman karnesi açısından sadece Türkiye’nin değil, Avrupa’nın en iyisi konumundaki Fenerbahçe, şampiyonluk yolunda önemli bir puan kaybını daha iç sahada yaşadı. Daha önce Kadıköy’de Trabzonspor’a mağlup olan, Samsunspor ve Galatasaray ile berabere kalan Sarı-Lacivertliler, dün akşam da Alanyaspor ile taraftarı önünde 2-2 berabere kaldı. Dış sahada 12 mücadelede 11 galibiyet alan ve sadece 1 kez berabere kalan Kanarya, ligde evindeki 13. karşılaşmasında 9 galibiyet ve 1 yenilgisinin yanına 3. beraberliğini ekleyerek, evinde toplamda 9 puan kaybı yaşamış oldu. Liderliği puan farkıyla Galatasaray’a kaptıran Fener’de teknik direktör İsmail Kartal’ın, ikinci yarıdaki hamleleri de işe yaramadı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe evde yok Sahasında kritik puanlar kaybetti

‘3 ve 4’ü atmalıydık...’

Karşılaşmanın ardından Kartal, “Maçı kazanmayı çok istiyorduk. İyi başladık. Maç başından sonuna kadar kontrol bizdeydi. Oyuncular ve taraftarlar, çok coşkulu ve istekliydi. Fakat, 2 kere kalemize geldiler ve 2’si de gol oldu. 2-1 öne geçtik. Orada oyunun temposunu düşürmeliydik. Bu bir puan maçı, şampiyonluğa oynuyoruz. 3 ve 4’ü atmak için oynamalıyız ama çok erken gol yedik. Birazcık tempoyu düşürüp rakibi kontrol altına alabilseydik 3 puanla ayrılabilirdik. Olmadı. Rakip de iyi mücadele etti. Önümüze bakacağız. Kazanmayı çok istedik. Kazanamadığımız için taraftarlarımızdan özür diliyoruz” açıklamasını yaptı.

Fenerbahçe evde yok Sahasında kritik puanlar kaybetti

Dzeko attı ama yetmedi!

Kanarya’da, Alanyaspor karşılaşması öncesi son gollerini 7-1 kazanılan Konyaspor mücadelesinde hat-trick yaparak atan Edin Dzeko, 5 maçlık gol orucunu dün akşam bitirdi. Rakip kaleye çektiği 5 şutun 2’sinde isabet bulan Dzeko, ikinci devrede 54’te şutunu attı ama kaleci Ertuğrul topu kurtardı. 59. dakikada Dzeko, sağdan Mert Müldür’ün enfes ortasında iki Alanyasporlu oyuncunun arasından süper bir kafa vuruşuyla ağları havalandırdı. Ligde 17 gole ulaşan, toplamda 21. kez rakip fileleri sallayan Boşnak yıldızın bu golü, 3 puanı getirmek için yeterli olmadı. 37 yaşındaki forvet, 85’te ise oyundan alında.

Haberin Devamı

Fenerbahçe evde yok Sahasında kritik puanlar kaybetti

YORUM YAZ