MENÜ

Fenerbahçe eksiklere rağmen kazanmayı bildi! Batshuayi farkı

Kanarya’nın hocası İsmail Kartal, 7 eksiğe rağmen çıktığı Karagümrük deplasmanında hata yapmadı. Başarılı teknik adam, ikinci yarıda yaptığı değişiklikler ile geriye düştüğü mücadeleden 3 puanla ayrılmasını bildi.

Fenerbahçe eksiklere rağmen kazanmayı bildi! Batshuayi farkı

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Konferans Ligi Çeyrek Final ilk maçında Olympiakos’a karşı oynanan karşılaşmanın ilk 11’ine göre 4 değişiklik yaparak takımını Karagümrük karşısında sahaya sürdü. Tecrübeli teknik adam, sakatlığı dolayısıyla sezonu kapatan Jayden Oosterwolde yerine Ferdi Kadıoğlu’na, Rodrigo Becao yerine Serdar Aziz’e, Miha Zajc yerine İsmail Yüksek’e, sarı kart cezalısı Sebastian Szymanski yerine ise Fred’e şans verdi. Kanarya’da İrfan Can Eğribayat ve Sebastian Szymanski cezalı oldukları için Alexander Djiku, Mert Hakan Yandaş, Joshua King, tam olarak hazır olmaması sebebiyle, Jayden Oosterwolde ile Cengiz Ünder ise sakatlığı sebebiyle kadroda yer almadı.

Haberin Devamı
İsmail Kartal: Ne yaptığını bilen bir insanım, başkalarının ne söylediği umurumda değil

‘AMANSIZ BİR SAVAŞ İÇİNDEYİZ’

Kartal, maç öncesinde yaptığı açıklamada ise “Ligin bitimine 7 hafta kaldı. Rakibimizle amansız bir yarış içindeyiz. Olympiakos maçı sonrası çok fazla dinlenme şansımız olmasa da hazırlanmaya çalıştık. İki takım için de zorlukları olan bir maç. Takım olarak her maça maç maç düşünerek konsantre olduk. Çok zamanımız olmasa da oyuncularımı fiziksel ve zihinsel olarak iyi hazırladığımı düşünüyorum” dedi. Nitekim Kartal, geriye düştüğü mücadelede zaferle ayrılmayı başardı.

Fenerbahçe eksiklere rağmen kazanmayı bildi Batshuayi farkı

BATSHUAYI FARKI

Sarı-Lacivertliler’de bu sezon birçok maça yedek başlamasına rağmen önemli bir skor katkısı veren Michy Batshuayi, dün akşam da yedek soyundu. Belçikalı forvet, Rade Krunic’in yetersiz performansı sonrasında ikinci yarıda oyuna girdi. 30 yaşındaki futbolcu, etkisini hemen hissettirirken, ileri uçta sorumluluk aldı. Kanarya’nın attığı ilk gol öncesinde atağı organize eden tecrübeli futbolcu, 57. dakikada ise penaltıdan fileleri sarstı. Batshuayi, zaferin mimarlarından biri oldu.

Haberin Devamı

KRUNİC ELEŞTİRİLDİ

Sarı-Lacivertliler, sezon başında Rade Krunic’i kadrosuna katmak için büyük bir uğraş sarfetti. Ancak o dönem Milan forması giyen Boşnak orta saha oyuncusu ile bir türlü anlaşma sağlanamadı. Devre arasında tekrar gündeme gelen 30 yaşındaki futbolcu, bu kez Kanarya’nın formasını giydi. Tecrübeli oyuncu, geldiği günden bu yana ise bir türlü bekleneni ortaya koyamadı. Krunic, dün akşam da ilk yarıda forma giyerken, Karagümrük’in önde olduğu bölümde etkisiz futboluyla yine eleştiri oklarının hedefi oldu.

Fenerbahçe eksiklere rağmen kazanmayı bildi Batshuayi farkı

Fenerbahçe eksiklere rağmen kazanmayı bildi Batshuayi farkı

YORUM YAZ