MENÜ

Fenerbahçe dünyada rakipsiz: Bunu yapan başka takım yok!

Fenerbahçe, bu sezon oynadığı futbolla göz doldururken oynadığı 33 resmi müsabakada rakipsiz bir gol sayısına ulaştı. Sarı-Lacivertliler, skorerlik konusunda sadece Türkiye’de değil, dünyanın 15 büyük futbol ülkesinde de rakipsiz bir noktaya geldi. Kanarya’ya en yakın takım, 29 resmi karşılaşmada 85 kez ağları sarsan Hollanda ekibi PSV. Öte yandan İsmail Kartal’ın öğrencileri yaptıkları averajla da zirvede yer alıyor! İşte bu konuya dair tüm detaylara göz atalım...

Fenerbahçe dünyada rakipsiz: Bunu yapan başka takım yok!

Fenerbahçe, sezona müthiş başlamıştı. İsmail Kartal’ın ekibi, 2024’e de inanılmaz bir giriş yaptı. Sarı-Lacivertliler, yeni yılın ilk 17 gününde çıktığı 4 karşılaşmada İstanbulspor’u 5-1, Konyaspor’u 7-1, Gaziantep’i 1-0 ve Adanaspor’u 6-0 mağlup etti. Kanarya bu sezon özellikle gol yollarındaki etkinliğiyle rakiplerin korkulu rüyası haline geldi ve adeta bir gol makinesine dönüştü. Fenerbahçe'nin dünyada rakipsiz olan bu müthiş istatistiğine değinirken Belçikalı yıldız Michy Batshuayi'nin de en verimli sezonuna ışık tutalım... 

Haberin Devamı

Batshuayi'den verimli sezon... 

Michy Batshuayi, takımın yedek forveti olduğu bu sezonda kariyerinin en verimli dönemlerinden birini geçiriyor. Belçikalı forvet, Edin Dzeko’nun arkasında beklediği için genelde Konferans Ligi’nde daha fazla şans buldu. Tecrübeli oyuncu ligde ise hep sonradan oyuna dahil oldu. Michy Batshuayi, ilk 11’de çıktığı tek lig maçı olan Kayserispor karşılaşmasında hat-trick yaptı.

Fenerbahçe dünyada rakipsiz: Bunu yapan başka takım yok

79 dakikada bir ağları sarsıyor!

Yıldız futbolcu, önceki akşam 6-0 kazanılan Türkiye Kupası’ndaki Adanaspor mücadelesinde ise 4 kez ağları sarstı! Batshuayi, bu sezon 24 resmi maçta 1027 dakika sahada kaldı. Belçikalı oyuncu, 13 gol atarken, 3 de asist yaptı. 30 yaşındaki oyuncu böylece oyunda olduğu her 79 dakikada 1 kez gol sevinci yaşamış oldu. Fenerbahçe ayrıca toplamda 56 maçta 33 kez ağları sarsan Batshuayi’nin kariyerindeki en skorer ikinci ekip konumunda. İlk sırada ise 144 karşılaşmada 44 gol attığı Standard Liege var.

Haberin Devamı

Fenerbahçe dünyada rakipsiz: Bunu yapan başka takım yok

Bu rakama ulaşabilen takım yok! 

Fenerbahçe, şu ana kadar çıktığı 33 resmi karşılaşmada rakip fileleri tam 97 kez havalandırarak ulaşılması güç bir istatistiğe imza attı. Sarı-Lacivertli ekip bu müsabakalarda 28 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 yenilgi aldı. İsmail Kartal ve öğrencilerinin gol yollarındaki başarısını daha net ortaya koyan tablo, dünyanın en büyük 15 futbol ülkesinde bu rakama ulaşabilen başka bir takımın olmaması.

Fenerbahçe dünyada rakipsiz: Bunu yapan başka takım yok

Her kulvarda dolu dizgin

Hollanda ekibi PSV, 29 maçta 85 gol atarken, Yunan takımı PAOK ise 25 karşılaşmada 84 kez fileleri sarstı. Fenerbahçe sadece toplam golde değil, +68’lik averajıyla bu alanda da en büyük 15 futbol ülkesinin takımları arasında zirvede yer almayı başardı. Konferans Ligi’nde grubunu lider tamamlayan, Türkiye Kupası’nda 6-0’la tur atlayan ve ligde zirvede yer alan Sarı-Lacivertliler her kulvarda dolu dizgin yoluna devam etmeyi sürdürüyor.

Fenerbahçe dünyada rakipsiz: Bunu yapan başka takım yok

YORUM YAZ