Fenerbahçe derbiye iddialı gidiyor! Tek hedef: Galibiyet

Fenerbahçe, Kayserispor karşısında Batshuayi, Djiku ve Çağlar’ın golleriyle 3-0 kazandı ama tarihi farkı da kaçırdı. Fenerbahçe bu galibiyetle birlikte az olan şampiyonluk şansını haftaya oynanacak Galatasaray derbisine taşımayı başardı.

Fenerbahçe, geçen hafta Konya deplasmanında golsüz beraberlikle dönünce zirveyle fark 6 puana yükselmişti. Kanarya, şampiyonluk şansını mucizelere bıraksa da bunu sonuna kadar kovalamaya kararlı olarak Kayserispor maçına çıktı.

Haberin Devamı
Galatasaray'a övgüler dizdi: Anormal başarı!

Sarı-Lacivertliler ilk düdükle birlikte büyük bir baskı kurdu, 18. dakikada Batshuayi perdeyi açtı. Golden sonra da gaz kesmeyen ev sahibi ekip, Djiku’nın harika vuruşuyla 2-0 yapıp rahatladı. İlk yarı bu skorla tamamlandı. İkinci devreye Kayserispor Teknik Direktörü Burak Yılmaz, önemli hücum silahı Nazon’u oyuna alarak başladı. Ancak değişen bir şey olmadı. 59. dakikada bu kez Çağlar ağları sarstı. Fenerbahçe 3-0 kazandı ancak tarihi bir farkı kaçırdı. Bunda, tam 12 kurtarış yapan Kayseri kalecisi Bilal Bayazit’in payı çok büyük oldu.

ORTA SAHADA DJIKU TERCİHİ

İsmail Yüksek, Osayi-Samuel ve İrfan Can Kahveci’nin sakatlıkları ve Mert Müldür’ün cezası nedeniyle Fenerbahçe’nin nasıl bir kadroyla Kayseri karşısına çıkacağı merak konusuydu. İsmail Kartal hafta boyunca birçok deneme yaptı. Son taktik çalışmada orta sahada Fred’in yanında Djiku’yu oynattı. Kartal, öğrencisinin performansından memnun kalınca dünkü maçta da orta sahanın merkezini bu ikiliyle oluşturdu. Stoperde Djiku’dan boşalan yere ise Çağlar’ı monte edildi. Oosterwolde uzun bir aradan sonra sol bekte 11’e dönerken, Ferdi de defansın sağına geçti.

Haberin Devamı

Fenerbahçe derbiye iddialı gidiyor Tek hedef: Galibiyet

DZEKO SÜRE ALMADI

Sarı-Lacivertliler’de İrfan’ın yokluğunda sağ açıkta sürpriz bir tercih gelebileceği beklentisi vardı. Ancak İsmail Kartal orada sürpriz yapmadı, çok formsuz olmasına rağmen Cengiz Ünder’i oynattı. Hafta içinde bir antrenmanı kaçıran Edin Dzeko da yedek kaldı, fark açılınca İsmail Kartal, ceza sınırında olan öğrencisini sahaya sürmedi.

11'DE BAŞLADI, GOLÜNÜ ATTI

İsmail Kartal, Beşiktaş maçında olduğu gibi dün de forvetteki tercihini Belçikalı öğrencisinden yana kullandı. Batshuayi, yine aynı derbideki gibi hocasının güvenini boşa çıkarmadı. Tecrübeli forvet, perdeyi açan golü atarak farklı galibiyetin kıvılcımını ateşledi. Batshuayi, büyük bölümünde sonradan oyuna girdiği bu sezonda ligde 11, toplamda ise 23 gole ulaşmayı başardı. Belçikalı yıldız, Kayserispor maçındaki performansıyla hocası İsmail Kartal’a da net bir mesaj yolladı: Galatasaray derbisinde de formayı istiyorum!

Haberin Devamı

Fenerbahçe derbiye iddialı gidiyor Tek hedef: Galibiyet

ŞAMPİYONLUĞA İZİN YOK

Galatasaray’ın da dün kazanmasıyla birlikte son iki haftaya girilirken 6 puanlık fark değişmedi. Fenerbahçe her şeye rağmen çok az olan şansını, önümüzdeki hafta Sarı-Kırmızılılar ile Rams Park’ta oynayacağı derbiye taşımayı başardı. Artık tek bir hedef var: Aslan’ı evinde yenmek ve şampiyonluk kutlamasına engel olmak.

Fenerbahçe derbiye iddialı gidiyor Tek hedef: Galibiyet

YORUM YAZ