MENÜ

Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor'dan Avrupa Süper Ligi açıklaması!

Avrupa Birliği Adalet Divanı'nın UEFA ve FIFA'nın 2021'de Avrupa Süper Ligi'nin kurulmasını engelleyerek rekabet yasasına aykırı hareket ettiğine karar vermesinin ardından gündem yeniden alevlendi. Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor, Avrupa Süper Ligi için açıklama yaptı.

Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor'dan Avrupa Süper Ligi açıklaması!

2021 yılında gelirleri artırmak adına UEFA Süper Lig projesi ortaya atılmıştı. Premier Lig'den Manchester United, Manchester City, Liverpool, Chelsea, Arsenal ve Tottenham, Serie A'dan Juventus, Milan ve Inter, La Liga'dan ise Real Madrid, Barcelona ve Atletico Madrid yeni kurulan bu lige kurucu üye olarak katılacaklarını açıklamıştı.

Haberin Devamı

Heyecan arttı

Ancak FIFA ve UEFA devlerin bu tutumuna net bir şekilde karşı çıkmış ve tedirgin edici cezalarla kulüpleri caydırmıştı. Ancak Avrupa Birliği Adalet Divanı, Avrupa'nın birkaç büyük kulübünün UEFA'dan ayrı düzenleme kararı aldığı Avrupa Süper Lig için toplanmasıyla heyecan yeniden arttı.

BEŞİKTAŞ'TA ŞOK SAKATLIK!

Karar çıktı, engel kalmadı

Lüksemburg'da toplanan Avrupa Birliği Adalet Divanı; UEFA ve FIFA'nın 2021'de Avrupa Süper Ligi'nin kurulmasını engelleyerek rekabet yasasına aykırı hareket ettiğine karar verdi. Böylece Avrupa Süper Ligi'nin kurulmasının önünde bir engel kalmadı.

Desteklemediklerini açıkladılar

TFF, Avrupa Süper Ligi'ne karşı olduklarını açıklarken Süper Lig'den Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor da benzer nitelikte bir duyuru yaparak Avrupa Süper Ligi'ni desteklemediğini belirtti.

Haberin Devamı

Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspordan Avrupa Süper Ligi açıklaması

İşte Fenerbahçe'den yapılan açıklama 👇

"Fenerbahçe, Avrupa Adalet Divanı'nın Avrupa Süper Ligi davasına ilişkin bugünkü kararını not etti. Açıkça söylemek gerekirse, karar hiçbir şekilde Süper Lig projesini desteklemiyor veya tasdik etmiyor.

Kulüp olarak, Avrupa Spor Modelinin temelini oluşturan değerlerin korunması amacıyla UEFA ve FIFA ile uzun süredir devam eden ortaklığımızı ve işbirliğimizi desteklemeye devam edeceğimizi herkesin bilmesini isteriz.

Ayrıca, UEFA Kulüp Müsabakaları aracılığıyla dünyanın dört bir yanından milyonlarca taraftara heyecan ve neşe getirme konusunda UEFA'nın yanı sıra ECA'nın rolüne olan güçlü bağlılığımızı da yinelemek istiyoruz.

Fenerbahçe SK, ulusal ligler, tüm paydaşların eşit rekabet hakkı ve en önemlisi futbolu herkes için güzel kılan kültürel miras açısından büyük bir tehdit oluşturan ayrılıkçı turnuvalardan yana değildir."

Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspordan Avrupa Süper Ligi açıklaması

İşte Beşiktaş'tan yapılan açıklama 👇

"Beşiktaş JK, Avrupa Adalet Divanı'nın C-333/21 sayılı Avrupa Süper Ligi davasına ilişkin bugünkü kararını not etti.

Avrupa spor modelini açıkça destekliyoruz ve federasyonların ve liglerin düzenlediği müsabakalar dışındaki müsabakaları reddediyoruz.

Yerli müsabakalar, yerel topluluklara paha biçilmez katkıları ve futbol piramidi boyunca dayanışmalarıyla taraftarların futbol tutkusunun temelinde yer alıyor.

Haberin Devamı

UEFA müsabakalarına katılmaya ve Avrupa futbolunun sürekli gelişimi konusunda ECA aracılığıyla UEFA ve diğer kulüplerle olumlu işbirliğine tam olarak bağlıyız."

Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspordan Avrupa Süper Ligi açıklaması

İşte Galatasaray'dan yapılan açıklama 👇

"Galatasaray SK olarak, Avrupa futbolunun gelecekteki refahının ancak kulüplerin UEFA ve FIFA ile güçlü bir ortaklık ve iş birliği içinde ECA aracılığıyla birlikte çalışmasıyla güvence altına alınabileceği yönündeki görüşümüzü yineliyoruz. Avrupa Adalet Divanı'nın ESL davasıyla ilgili olarak bugün verdiği ve sözde Süper Lig projesini hiçbir şekilde desteklemeyen karar ışığında odak noktamız bu olacaktır.

Galatasaray SK, Avrupa Kulüpler Birliği çerçevesinde önemli bir rol üstlenmektedir ve bir kulüp olarak, Avrupa futbolunu tanımlayan değerleri korumak için diğer Avrupalı kulüplerimizle birlikte ECA aracılığıyla çalışmaya tamamen kararlıyız."

Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspordan Avrupa Süper Ligi açıklaması

İşte Trabzonspor'dan yapılan açıklama 👇

Haberin Devamı

"Trabzonspor AŞ olarak, Avrupa futbolunun gelecekteki refahının ancak kulüplerin UEFA ve FIFA ile güçlü bir ortaklık ve işbirliği içinde Avrupa Kulüpler Birliği aracılığıyla birlikte çalışmasıyla güvence altına alınabileceği yönündeki görüşümüzü yineliyoruz. Avrupa Adalet Divanı'nın Avrupa Süper Ligi davasıyla ilgili olarak bugün verdiği ve sözde Süper Lig projesini hiçbir şekilde desteklemeyen karar ışığında odak noktamız bu olacaktır."

Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspordan Avrupa Süper Ligi açıklaması

YORUM YAZ