MENÜ

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan çok sert açıklamalar!

Sarı-Lacivertliler'in patronu gündeme dair çok sert açıklamalar yaptı. Fenerbahçe-Hatayspor maçının yardımcı hakemlerinden Kemal Yılmaz'ın hakemliği bıraktığını açıkladığı metin gündeme bomba gibi düşmüştü. Fenerbahçe-Trabzonspor maçı öncesinde üst üste açıklamalar gelirken, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç sert ifadeler kullandı. İşte Başkan Ali Koç'un sözleri...

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan çok sert açıklamalar!

Trabzonspor Kulübü, Süper Lig'in 11’inci haftasında yarın deplasmanda oynanacak Fenerbahçe maçı öncesi, geçmişte yaşanan hakem hatalarına dikkat çeken bir açıklama yayınladı.

Haberin Devamı

Galatasaray, Atakaş Hatayspor ve Siltaş Yapı Pendikspor karşılaşmalarında verilen tartışmalı hakem kararlarının kasıtlı olduğu öne sürülen açıklamada, “Galatasaray, Hatayspor ve Pendikspor karşılaşmalarında hakem hatası diyemeyeceğimiz ve tamamen kasıtlı kararlar sonucunda puanlarımız çalınmış, haksız şekilde verilen kart ile futbolcumuz oyun dışı bırakılmıştır. TFF yetkilileriyle yapılan görüşmede Siltaş Yapı Pendikspor maçının hakemine ceza verildiğinin belirtilmesine rağmen düdük çalmaya devam etmiş, “aynı karşılaşmanın gözlemcisinin, raporunu değiştirmesi için arandığı iddiasını” TFF’ye aktarmamıza rağmen herhangi bir işlem yapılmamıştır” ifadeleri yer aldı.

‘ŞANSALAN VAR MÜDAHALESİNİN ÖNÜNE GEÇTİ’
Son oynanan Fatih Karagümrük maçında Onuachu’nun bariz golünün hakem Ali Şansalan’ca geçerli sayılmasının engellendiği belirtilen açıklamada, “Fatih Karagümrük maçında Onuachu’nun attığı bariz gol geçersiz sayılmıştır. Pozisyonda top daha kalecinin eline geçmeden oyuncumuz kafayı vurmuş, orta hakem Ali Şansalan faul düdüğünü çalarak, VAR müdahalesinin önüne geçmiştir.Trabzonspor Kulübü olarak defaatle hakem performanslarının “dikkatle izlenmesi” talebimizi TFF Başkanı Sayın Mehmet Büyükekşi’ye ilettik. Ancak görüyoruz ki sistem yine aynı şekilde ilerliyor ve bazı hakemler, birilerinin değirmenine su taşımayı sürdürüyor” ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koçtan çok sert açıklamalar

‘UMARIZ TİYATRONUN FİNALİ FENERBAHÇE KARŞILAŞMASINDA SAHNELENMEZ’
Kritik Fenerbahçe maçı öncesi hakem hataları ve adalet vurgusu yapılan açıklamada, “Umarız, haftalardır devam eden bu tiyatronun finali, hafta sonu oynayacağımız Fenerbahçe karşılaşmasında sahneye konulmaz ve FairPlay’in hakim kılındığı, iyi oynayanın bileğinin hakkı ile kazandığı, kimseye ayrımcılık hakkı tanınmadığı bir maç olur. Belirttiğimiz unsurlar dışında yaşanacak her türlü olumsuzluğa karşı gereğini yapacağımızı tüm futbol kamuoyuna duyururuz” denildi.

F.BAHÇE - HATAYSPOR MAÇINDAYDI

Trabzonspor'un yaptığı bu açıklamanın ardından, Fenerbahçe de resmi siteden bir açıklama yayınladı. Sarı lacivertli yönetimin yaptığı açıklamada;

Haberin Devamı

"ADİL YÖNETİM TALEP EDİYORUZ

Fenerbahçe Spor Kulübü olarak adalet çağrısı ile başladığımız 2023-24 sezonunda, 10.hafta itibariyle gerek saha içinde hakemler eliyle gerek ekran başında VAR operasyonlarıyla gerek MHK öncülüğünde hakem atamalarıyla sayısız adaletsizlikle karşı karşıya kalmış bulunuyoruz. Bugün, bir hakemin Fenerbahçe maçında doğru karar verdiği için cezalandırılarak bunu açıklaması ve görevini bırakması da Türk futbolunun geldiği noktayı gözler önüne sermiştir.

Kulübümüz gerek ilk 10 haftalık süreçte gerekse son hakem olayı ile ilgili 5 Kasım Pazar günü gereken açıklamalarda bulunacaktır. Ancak yarın Trabzonspor ile oynayacağımız Trendyol Süper Lig maçı öncesinde beklentimiz küçük, büyük hiçbir hakem hatası olmadan maçın tamamlanması, hakemlerin adil olmasıdır. Bu konuda, hakemler, VAR, gözlemci, temsilci, yayıncı dahil sorumluluk sahibi herkesten gerekeni yapmasını bekliyoruz.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koçtan çok sert açıklamalar

Üst üste gelen bu açıklamaların ardından Fenerbahçe Başkanı Ali Koç gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. A Spor'da canlı yayına bağlanan Sarı-Lacivertliler'in patronu sert ifadeler kullandı.

Haberin Devamı

İşte Ali Koç'un açıklamalarından öne çıkan satırbaşları...

"Çok garip olaylar yaşanıyor. Sakatlıklarla uğraşıyorduk. Bu konulara eğilmedik. İyi ki eğilmedik. Pazar günü Yüksek Divan Kurulu'nda konuları daha kapsamlı ele alacağız. Yolun bittiği yerdeyiz. Saha içinde ve dışında garip garip şeyler yaşanıyor. Tüm lig için garip hakem hataları var. "

Fenerbahçe Başkanı Ali Koçtan çok sert açıklamalar

'TFF ile ilgili sabrımız tükendi'

"Bizim artık sabrımız tükendi. TFF ile ilgili sabrımız tükendi. Başkanın niyetini sorgulamak durumundayız. Kendisine çok güvendim. Ancak geldiğimiz noktada yaşananlar, yapılanlar, iddialar, söylemler... Bunlar ele alınmıyor. Bu durum bizleri endişeye sevk ediyor."

'Kara para aklama olayları iddia ediliyor'

"Bugün istifa oldu. Bir hakem eşinden açıklama oldu. Doğru veya yanlış bilmiyoruz. Alper Ulusoy ile ilgili iddialar var, o maça çıkacak. Finansal iddialar, kara para aklama olayları iddia ediliyor. TFF açıklama yapmış. Bunu ispatlamak çok basit. Tribünler bomboş. TFF 'Beni ilgilendirmez' diyemez. Temiz olması için futbolun TFF sorumludur. Gücünü açan şey varsa, devlete başvurur."

Haberin Devamı

'Dürüst hakemler önce siz istifa edin!'

Dürüst ve adil futbol isteyen insanlar var. Dürüst hakemlere çağrım olacak, ilk önce siz istifa edin. Doğru karar verenler en çok ceza çekiyorlar. Bunu da açıklayacağım pazar günü.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koçtan çok sert açıklamalar


'İsmail hocayı Büyükekşi mi sevk etti? PFDK Başkanı hayret etmiştir!'

"Sanırım TFF Başkanı'nın cesareti yok. Benimle ilgili, Lale Orta ile ilgili, başka konularla ilgili birçok iddia oldu. Cesur insan dibine iner! Defalarca başvurduk, çağırın ifadeye dedik ama tık yok. Etik Kurulu çalışacak deniyor ama göstermelik mi olacak bilmiyoruz. TFF, danışmanlarla yönetilemez. İsmail Hoca kimsenin anlamadığı şekilde sevk edildi. Bu sevki yapan TFF Başkanı mı? Karşımıza çıkardığı avukatı mı? Bunları bilemiyoruz ama ciddi şüphelerimiz var. Hakem hatalarından şu an bahsetmiyorum ama anlatacağım. İsmail Hoca'nın sevki bardağı taşırdı. Eminim PFDK Başkanı bile hayrete düşmüştür, 'Bu adam neden sevk edildi?' diye."

'İsterlerse 10 yıl, isterlerse milyonlarca lira ceza versinler'

"Biz bu pisliği temizleyeceğiz. İsterlerse bana 10 yıl ceza versinler, milyonlarca lira ceza versinler. Ama biz bu pisliği temizleyeceğiz. Biz bu işin kökünü kurutacağız. Tüm futbol paydaşlarına sesleniyorum. Hep beraber el ele verelim, pislikleri temizleyelim, Türk futbolunu aydınlığa çıkaralım. Bu henüz daha başlangıç."

'Bu işin kökünü kurutacağız'

"İzmir grubu var, dibine kadar gideceğiz. Hani 'İnlerine gireceğiz' derler ya. Benim az sürem kaldı başkanlıkta. İzmir grubu için elimden geleni yapacağım. Trabzonspor'un da açıklaması oldu. Bu sezonu konuşuyorum. Dürüst insanlar omuz omuza versin. Bu pisliği temizleyeceğiz. İsterlerse 10 yıl ceza versinler. Hakemler yatarken Fenerbahçe'yi düşünsünler. Trabzonspor'un da sıkıntıları var. Doğru dürüst maç yönetilsin istiyor iki takım. Bu işin kökünü kurutacağız. TFF Başkanı ne istiyorsa yapsın! En son korkacak insanlar bizi. İzmir grubu dikkat etsin. Pazar gününü bekleyin, İzmir grubu. Hazırlıklı olun!"

'Durumlardan çok rahatsızız'

TFF Başkanı, kulüp başkanlarını çarpıştırmak için aynı anda randevu vermiş! İki kulüp başkanı da bunun şık olmadığına hem fikir. İyi niyetle bu iddiaların üzerine gidilmiyor, bu kabul edilecek bir şey değil. TFF Başkanı dürüst değil demedim. İyi niyetinden şüphemiz oldu. Atamalardan, hakem performanslarından çok rahatsızız. Kötü performansı olanların bazılarına maç verilmesi, bazılarına maç verilmemesi... 'TFF Başkanı ne yapsın?' artık bizim için geçerli değil.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koçtan çok sert açıklamalar

YORUM YAZ