MENÜ

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç: Türk futbolu ayağa kalkmalı!

Başkan Koç, hakem camiasında son dönemde yaşananlarla ilgili olarak, “Ülkenin, Türk futbolunun bu olaylar nedeniyle ayağa kalkması lazım” ifadelerini kullandı. Ali Koç, “Kadir Sağlam, Koray Gençerler ve Alper Ulusoy... Bunlardan kurtulmadan futbol kurtulmaz. Tarihi geçmiş sağlık raporu veren hakemler için UEFA ve IFAB’a başvuruda bulunacağız. İstifa eden hakem Kemal Yılmaz’ın açıklaması milat olmalı” diye konuştu.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç: Türk futbolu ayağa kalkmalı!

Fenerbahçe’de Yüksek Divan Kurulu toplantısı dün gerçekleştirildi. Toplantıya Ali Koç’un uzun konuşması damga vurdu.

Haberin Devamı

İşte Ali Koç'un konuşmasından satırbaşları...

Trabzonspor’u tebrik ediyorum. Bizim için iyi bir gece değildi, mazeret yok. Sezon başında, ‘11 haftada 30 puanımız olacak’ deselerdi herkes seve seve kabul ederdi. Tabii ki ilk kaybın bu maçta olmaması daha iyi olurdu. Ama futbolda bunlar var. Yaralı takımlar büyük maçlarda kükrer. 1-0’ken endişemiz yoktu ama 45 ve 47’de 2 tane gol yiyince de çevirmek zor oldu. Telafi edeceğiz. İsmail Kartal’ın PFDK’ya sevki bizim için bardağı taşıran son damla oldu. Artık yeter dedik. Kimse kılını kıpırdatmıyor. Fenerbahçe olarak bu mücadeleyi sonuna kadar yapacağız.”

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç: Türk futbolu ayağa kalkmalı

‘Allah Rizespor’a sabır versin’

“10. haftada oynanan maçlar var. Rizespor 0-1 Galatasaray ve Pendikspor 0-5 Fenerbahçe. Bu maçlarla birlikte zaten biriken rahatsızlıklarımız vardı. Bu Rizespor’a Allah sabır versin. Galatasaray’ın Rize’deki maçlarında hep farklı olaylar var ve hep bir takımın lehine olmuş bu hatalar. Nasıl oluyor da sistem hep bir takıma çalışıyor? Rakibimiz birçok maçını tek farkla kazandı. Bu skorlarda maçın akışını etkileyen düdükler, verilen verilmeyen fauller şampiyonluk yarışını doğrudan etkiliyor. Biz, hakemlere rağmen bu konumdayız. Rakibimiz ise hakemlerle bu konumda.”

Haberin Devamı

‘Bize gelen görüntü yok’

Eski MHK Başkanı Lale Orta tarafından bana doğrudan ve dolaylı bir şekilde gönderilen görüntü yok. Arkadaşlarıma da yok. Bunu incelemeniz lazım, neyi bekliyorsunuz? Ben şahsen hukuki adımları attım. Kendine güvenen insan hukuka gider bu kadar basit. İki takım da bastırınca, ‘Etik kurulunu çalıştıralım’ demişler. Sadece bu konuyla ilgili. Öteki konulara niye açmıyorsunuz? Galatasaray da soruşturulsun dediği için mi açtınız? Cumartesi bana etik kurulundan yazı geldi. İki soru sormuşlar. 1-VAR kayıtları size gönderildi mi? 2-Söylemek istediğiniz başka bir husus var mı? Senin beni çağırıp ifademi alman lazım. Böyle yazıyla, iki ucuz soruyla soruşturulacak konular değil.

‘Yer yerinden oynar’

“Geçen hafta Türk futbolunun 6 gününde yaşananlar başka ülkede olsa yer yerinden oynardı. Türk futbolunun da ayağa kalkması gerek. Kadir Sağlam, Koray Gençerler, Alper Ulusoy... Bu isimleri kafanıza kazıyın. Bunlardan kurtulmadan, bu futbol kurtulmaz. Gelelim Hakan-Leyla Ceylan konusuna. Bu boşanma davasında Türk futbolunu ilgilendiren iddialar var. Konu şu. Ege bölgesindeki arkadaşlar UEFA’dan maç alıyorlar ve sağlık raporunu yollamadıkları ortaya çıkıyor. Geriye dönük rapor alıyorlar. Ben bunu başka kaynaklardan da öğrendim. Bunu UEFA’ya ve IFAB’a şikayet edeceğiz. Bu isimler derhal futboldan el çektirilmelidir. İstifa eden hakem Kemal Yılmaz’ın açıklaması Türk futbolunda milat olmalı. Bu açıklamadan sonra ben TFF başkanı olsam Riva’dan çıkmam. Bakalım ne yapacaklar. Fenerbahçe lehine karar verdiğim için cezalandırılıyorum diyor adam! Ey Fenerbahçe Camiası, ayaklanın! Kemal YIlmaz’ın açıklamaları, Fenerbahçe’ye karşı kurulan düzenin nasıl çalıştığının ispatıdır. Bu iş böyle gitmez. Ulusoylarla, Ceylanlarla, Gençerlerle, Kotalarla bu iş gitmez. Verin beni mahkemeye. Milyonların önünde yaptığınız işleri anlatıyorum. Keşke verseniz.”

Haberin Devamı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç: Türk futbolu ayağa kalkmalı

‘Biz kellemizi koyduk’

“Sayın Mehmet Büyükekşi, (Galatasaray’ın) şampiyonluk kutlamalarındaki halinizi unutmayacağız. Dünyada adam kupayı veriyor, gidiyor. Tek tek bakarsanız bunlar sizi rahatsız eder, bütününde çok rahatsız ediyor. Adı geçen hakemler için soruşturma açacak mısınız? Sağlık raporları doğru mu değil mi diye bakacak mısınız? Temiz futbol için sesini yükseltenlere ceza mı vereceksiniz, bir şey olmamış gibi mi davranacaksınız yoksa dibine mi ineceksiniz? Fenerbahçeliler’e sesleniyorum, yanımızda olun. Biz kellemizi koyduk, desteğinize ihtiyacımız var.”

Süper Kupa için önerge

Toplantıda Yönetim Kurulu Faaliyet raporu okundu. Daha sonra Genel Sekreter Burak Çağlan Kızılhan başlıklar halinde son 3 aylık dönemde kulüpte yaşanan gelişmeleri anlattı. Ardından Fenerbahçe’nin borcunun 8 milyar 276 milyon TL olduğu açıklandı. Yüksek Divan Kurulu’nda üyeler, Fenerbahçe ile Galatasaray arasında 29 Aralık Cuma günü Suudi Arabistan’da Al-Awwal Park’ta oynanacak olan Süper Kupa maçının yeriyle ilgili önerge verdi. Finalin, Cumhuriyet’in 100. yılında Atatürk Olimpiyat Stadı veya Samsun 19 Mayıs Stadı’nda oynanması önergesi oy birliğiyle kabul edildi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç: Türk futbolu ayağa kalkmalı

YORUM YAZ