MENÜ

Stadın isim değişikliği için yetki alındı! Fenerbahçe Başkanı Ali Koç açıkladı: 'Eda Erdem'in heykeli dikilecek!'

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Fenerbahçe Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda yapılan Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı açıklamalarda bulundu. Başkan Koç, Eda Erdem'in heykelinin yapılacağını açıkladı. Ayrıca Fenerbahçe yönetimi, stadyum isminin 'Atatürk Stadyumu' olması için gerekli yetkiyi aldı. Stadyumun ismi, Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan gerekli izin alındıktan sonra resmileşecek.

Stadın isim değişikliği için yetki alındı! Fenerbahçe Başkanı Ali Koç açıkladı: 'Eda Erdem'in heykeli dikilecek!'

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Olağanüstü Tüzük Tadili Genel Kurul Toplantısı'nda yaptığı konuşmada dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Haberin Devamı

YETERLİ ÇOĞUNLUK SAĞLANINCA BAŞLADI

Fenerbahçe Olağanüstü Tüzük Tadili Genel Kurulu, normal şartlarda saat 10.30'da başlayacaktı ancak, trafikte yaşanan aksaklık ve akreditasyon kart işlemlerinin temini sebebiyle gecikmeli başladı. 40 bin 404 kişinin oy kullanma hakkına sahip olduğu olağanüstü genel kurul, saat 10.30'da başlaması gerekirken 4 bin 41 kişilik yeterli çoğunluğun sağlanmasının ardından yarım saat gecikmeli olarak başladı.

KARTAL AİLESİNE YOĞUN İLGİ

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, olağanüstü genel kurula eşi Sema Kartal ve oğlu Emre Kartal ile birlikte katıldı. Toplantı başlamadan önce başkan Ali Koç, Sema ve Emre Kartal'ın yanına eşi Nevbahar Koç ve annesi Çiğdem Simavi ile giderek bir süre sohbet etti, ardından fotoğraf çektirdi.

Stadın isim değişikliği için yetki alındı Fenerbahçe Başkanı Ali Koç açıkladı: Eda Erdemin heykeli dikilecek

Haberin Devamı

ÜYELERDEN BİRÇOK YETKİ İSTENECEK

Olağanüstü Genel Kurulda 7405 sayılı Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu ile uyumlu hale getirilmek üzere üyelerden yetki istenecek. Başkanlık adaylığı için 200 imza gerekliliğinin 500'e çıkarılması, kulüp üyeliği için bir üyenin en fazla 20 kişiye referans olması, Ülker Stadyumu, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nin isminin değiştirilmesinin görüşülmesi ve isim değişikliği konusunda Yönetim Kurulu'na yetki verilmesi gibi birçok konuda üyelerin oylamasına sunulacak.

"ATATÜRK STADYUMU" AYAKTA ALKIŞLANDI

Fenerbahçe Kulübü Hukuktan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Fethi Pekin, gerçekleştirilecek tüzük tadili ile ilgili genel bilgiler verdi. Fethi Pekin'in stat isminin "Atatürk Stadyumu" olarak değiştirilmesi için yetki isteneceğini açıklamasının ardından üyeler ayakta alkışlayarak "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" şeklinde tezahüratta bulundu. Fethi Pekin, "26 Nisan 2022 tarihinde yasalaşan Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu'nun gerek UEFA tarafından FFP olarak ortaya konan standartlar gerekse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarının gerekliliğinin yerine getirilmesinin teminen 5894 sayılı Türkiye Futbol Federasyonu kuruluş ve görevleri hakkında kanunda yapılan değişiklikler, kulüplerin kurumsallaşması, yönetim ve organizasyonda şeffaflık, mali, disiplin ve kontrol mekanizmasının sıkılaştırılması gibi bazı zorunlu tedbirlerin alınması gerektiriyordu. Elbette Fenerbahçe'nin de mevcut tüzüğü ile ilerlemesi, değişikliklere kayıtsız kalması düşünülemezdi. Biz zaten 2018 yılından bu yana Ülker Stadyumu Fenerbahçe Spor Kompleksi'nin isminin değiştirilmesi ve bu hususta yönetim kuruluna yetki verilmesidir. Cumhuriyet'in 100. yılında bu değişikliğin hayata geçirilmesi sembolik ve manevi anlamı olduğu kadar tüzüğümüzde de açıkça vurguladığımız gibi Fenerbahçe'nin Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlılığının perçinlenmesi bakımından çok anlamlı olduğunu düşünüyor ve takdirlerinize sunuyorum. Uzun süren çalışmalar neticesinde meyvelerini veren stadımızın isminin 'Atatürk Stadyumu' olarak değiştirilmesinin genel kurula yetki verilmesine ilişkin genel kurulumuzun tüm camiamıza hayırlı olmasını diliyorum. Kongre üyelerine geçmek isteyenler için çeşitli imkanlar yer alıyor. Şartları ve kriterleri ağırlaştırdık. Sayı bakımından herhangi bir sınırlama getirmedik" diye konuştu.

Haberin Devamı

Stadın isim değişikliği için yetki alındı Fenerbahçe Başkanı Ali Koç açıkladı: Eda Erdemin heykeli dikilecek

Haberin Devamı

DİVAN BAŞKANLIĞINA VEFA KÜÇÜK SEÇİLDİ

Fenerbahçe Kulübü Olağanüstü Tüzük Tadili Genel Kurulu'nda divan başkanlığı görevine Vefa Küçük, oy birliği ile seçildi. Fenerbahçe Kulübü Hukuktan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Fethi Pekin, Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar'a bu konuda teşekkür ederken, salonda yer alan üyeler alkışladı. 
Vefa Küçük, yaptığı açıklamada, "Sizlerin oyları ile bugünkü olağanüstü tüzük tadili kongresini yönetmek üzere arkadaşlarımla birlikte görev aldık. Bizi onurlandırdınız. Hepinize çok teşekkür ediyorum" dedi.

İŞTE ALİ KOÇ'UN AÇIKLAMALARI...

Ali Koç, “Tarihi bir güne hep beraber tanıklık edeceğiz. Birbirimizle ne kadar gurur duysak azdır. Sizi biraz sıkboğaz ettik mesajlarımızla. 6 bin katılımcı var. Locaları açtım. Dolar dolmaz da üst tribünleri açacağız. Hepinizden Allah razı olsun. Bazen görüyor bazen görmeyebiliyorsunuz, çünkü Fenerbahçe ismi kullanılmıyor. Ama amatör branşlarda her yerde rekorlar kırıyoruz. Olimpiyat kotaları tek tek gelmeye başladı. Kuzey Tunçelli hem 800 metre hem bin 500 metrede Türkiye rekorları kırarak kota aldı ama ne yazık ki söz konusu Fenerbahçe olduğu zaman medyada Fenerbahçe sporcusu kullanılmıyor. Üzüntüyle karşılıyoruz, tepkimizi de koyduk. Tatil döneminde de futbolda rekorlar üst üste geliyor, ne kadar gurur duysak azdır” dedi.

Haberin Devamı

“EDA ERDEM’İN HEYKELİ OLACAK, GANİ GANİ HAK ETTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ”

Filenin Sultanları’nı tebrik eden Ali Koç, “Geleneksel rakiplerimiz arasında amatör branşlarda hala bayrağı en yüksekte tutan tek hedefi şampiyonluk olan ne yazık ki sadece Fenerbahçe kaldı. Bunu yapmanın kolay olmadığını bugünün şartlarında biliyorsunuz. Filenin Sultanları'nın bu ülkeyi nasıl mutlu ettiğine hepimiz şahit olduk. Japonya’da da Allah yollarını açık etsin. Bu takımın en önemli 4 oyuncusu Fenerbahçe sporcularıdır. Filenin Sultanları’nı kutlarken, kaptan Eda’ya, savunma bakanı Gizem’e, Türk oğlu Türk Vargas’ımıza ve Aslı Kalaç’a özel parantez açmak istiyorum. Ülkemizi, Fenerbahçe’yi müthiş şekilde temsil ettiler. Yönetim toplantısı yaptık. Aldığımız karar çerçevesinde Alex, Lefter, Can Bartu ve Eda Erdem'in heykeli olacak. Kendisi de bilmiyor, şu an öğrenmiş oldu. Gani gani hak ettiğini düşünüyoruz. Zaten Fenerbahçe Kulübü bir spor kulübüdür” diye konuştu.

Stadın isim değişikliği için yetki alındı Fenerbahçe Başkanı Ali Koç açıkladı: Eda Erdemin heykeli dikilecek

Ali Koç, bugünün 9 Eylül, İzmir’in kurtuluşunun 101’inci yıldönümü olduğunu dile getirerek, “Çok önemli gün. Tüm şehitlerimizi başta Atamızı sonsuz saygıyla anıyoruz” dedi.

EDA ERDEM'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Fenerbahçe'nin efsane ismi Eda Erdem, Ali Koç'un açıklamasının ardından sosyal medya hesabından duygusal bir açıklama yaptı. Erdem, "İyi ki Fenerbahçeliyim, iyi ki Fenerbahçe’deyim diyerek, bu camiaya layık olabilme mücadelesiyle yaşadım hayatımın son 15 yılını.

Başkanımız Sayın Ali Koç’un bugün genel kurul toplantısında yaptığı konuşmayı; kalbimde büyük bir gururla, içimde büyük bir heyecanla, gözlerim dolu dolu dinledim.

Verdiğiniz değer, gösterdiğiniz kıymet ve her zaman sağladığınız desteğiniz için Büyük Fenerbahçe camiasına şükranlarımı sunuyorum.

Bugün dünyanın en mutlu insanıyım. Çok teşekkürler.

Saygı ve sevgilerimle." ifadelerini kullandı.

“FENERBAHÇE, TARİHİ BOYUNCA ATA’MIZIN İZİNDEN BİR AN BİLE AYRILMAMIŞTIR”

“Fenerbahçe kulübü, kim ne derse desin milletinin ve devletinin yanında kayıtsız, şartsız yer almıştır” diyen Ali Koç, “Kurtuluş Savaşı’na destek vermiş bir kulübün üyeleriyiz. 50 maçın 41’ini kazanarak Anadolu’da mücadele eden askerlerimize, halkımıza motivasyon kaynağı olmuş son olarak Harrington Kupası maçında İngiltere’den getirilen profesyonel futbolcu olmasına rağmen galip ayrılarak Lozan’da bulunan devlet yetkililerini ve savaşta bulunan milletin tamamına umut kaynağı olmuş bir kulübüz. Atatürk, 3 Mayıs 1918 tarihinde kulübü ziyaret etmiş, ziyarette şeref duyduğumuz sözlerini paylaşmıştır. Fenerbahçe, tarihi boyuncu Ata’mızın izinden bir an bile ayrılmamış, hep devletinin ve milletinin yanında olmuş, kılavuzu hep milli değerler olmuştur” ifadelerini kullandı.

“BUGÜNÜ TARİHİ BİR GÜN OLARAK GÖRÜYORUM”

Ali Koç, stat isim değişikliklerinin gerçekleşmesi için genel kurulun yeterli olmadığını kaydederek, ”Zira stadın sahibi devletimizdir. Zamanında 85 milyon dolar kaynak oluşturarak 4 senede kendi imkanlarıyla stadını yapıp kiralayan, aynı zamanda tek kulüp Fenerbahçe Spor Kulübü’dür. Statlarımızın sahibi devletimiz olduğu için her isim değişikliğine devlet tarafından müsaade edilmesi gerekmektedir. İnanıyoruz ki onlar da Fenerbahçe Spor Kulübü’nün taleplerini ciddi şekilde değerlendirecek ve onay verecektir. Buna inancımız tamdır. Bunun için ilk adımı atıyoruz. Bu sebeple bugünü tarihi bir gün olarak görüyorum” şeklinde konuştu.

İSTİFA EDEN ÜYELERİN YENİDEN ALINMAMASINA KARAR VERİLDİ

İlk kısımda yer alan maddeler arasındaki üyelik şartları ile ilgili 5 kişi görüşlerini bildirdi. Üyelik şartları madde 6’da belirtilen ve içinde istifa eden üyenin yeniden üyelik işlemlerini yerine getirerek üye olabilmesine izin veren maddeye konuşmacılar tarafından tepki gösterildi. Ardından Fenerbahçe Kulübü Hukuktan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Fethi Pekin, söz alarak bu maddenin mevcut haliyle kalması yönünde yönetim kurulunun karar değiştirdiğini belirtti. Fethi Pekin, “Bize gelen talepler, öneriler doğrultusunda tüzük tadil metnimizde, istifa eden üyelerin başvurdukları takdirde tekrar kulübe üyeliğini öngördük; giriş ücretinin tamamını ödemesi kaydıyla. Hazirun da destek oldu. Nabız yoklamaya gerek kalmadı, madde mevcut şekliyle kalsın başkanım” dedi.
Yapılan oylama ise oy çokluğuyla kabul edildi.

FENERBAHÇE'DE STADYUM İSMİ İÇİN "ATATÜRK" KARARI

Tüzük Tadil Kongresi'ne katılan üyeler, stadyumun isminin 'Fenerbahçe Atatürk Stadyumu' olarak değişmesi için yönetim kuruluna yetki verdi. Stadyumun ismi, Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan gerekli izin aldıktan sonra resmileşecek.

Stadın isim değişikliği için yetki alındı Fenerbahçe Başkanı Ali Koç açıkladı: Eda Erdemin heykeli dikilecek

YORUM YAZ