MENÜ

Fenerbahçe, Arda Güler'in yerini Juventus'un Türk yıldızıyla dolduruyor

Fenerbahçe, Arda Güler'in takımdan ayrılma ihtimalini düşünerek yine onun gibi yetenekli bir Türk oyuncunun peşine düştü. Sarı-Lacivertli ekip, Juventus'un Türk oyuncusunu kadrosuna katmanın planlarını yapıyor. İşte tüm detaylar...

Fenerbahçe, Arda Güler'in yerini Juventus'un Türk yıldızıyla dolduruyor

Geçtiğimiz sezon Süper Lig'i ikinci sırada noktalayan Fenerbahçe, Arda Güler'in takımdan ayrılma ihtimalini düşünerek yine onun gibi yetenekli bir Türk oyuncunun peşine düştü. Sarı-Lacivertli ekip, önümüzdeki sezon şampiyon olma hedefiyle Juventus'un Türk oyuncusunu Arda Güler'in yerine kadrosuna katmanın planlarını yapıyor. Bu kapsamda transfer çalışmaları da devam ediyor.

Haberin Devamı

 Barcelona, Real Madrid, PSG, Arsenal, Newcastle, Milan, Napoli, Dortmund, Leipzig, Sevilla, Ajax... AS Gazetesi’nin geçtiğimiz gün yazdığı gibi adeta Avrupa’nın yarısı Arda Güler’in peşinde. Ancak bu konuda ilk ciddi adımı atan takım Barcelona oldu. İspanyol devinin yeni sportif direktörü Deco, göreve başlar başlamaz 18 yaşındaki yıldız için kolları sıvadı. Brezilya asıllı Portekizli futbol adamı önceki gece bu transferi bitirmek için Türkiye'ye geldi. Deco, Barcelona’nın teklifini Fenerbahçe’ye iletti.

Fenerbahçe, Arda Gülerin yerini Juventusun Türk yıldızıyla dolduruyor

17.5 değil 22 milyon Euro!

Buna göre Katalanlar, serbest kalma bedeli 17.5 milyon Euro’nun yerine 22 milyon Euro vermeye hazır. Ancak bunun bir bölümünü şimdi verip, Arda’nın bu sezonu da Sarı-Lacivertliler’de geçirmesini önerdiler. Kalan bölüm ise genç yetenek Barcelona’da forma giymeye başladıktan sonra ödenecek. Başkan Joan Laporta da “Arda çok yetenekli bir oyuncu ve transferini bitirmeye çalışıyoruz. Bu transferi gelecek sezon için bitirmek istiyoruz” diyerek bu planı açıklamıştı. 

Haberin Devamı

İkna olmadı

Ancak FANATİK'ten Yakup Çınar'ın haberine göre; Bodrum'da Barcelona Sportif Direktörü Deco ile görüşen Arda Güler, Katalan ekibine transferi konusunda ikna olmadı. Hayali Real Madrid olduğu öğrenilen genç yıldız, Madrid ekibi olmasa da Avrupa'ya geçişi için daha alt seviye bir kulübe gitmeye de sıcak bakıyor.

Fenerbahçe, Arda Gülerin yerini Juventusun Türk yıldızıyla dolduruyor

İşte Fenerbahçe'nin talepleri

17.5 milyon Euro'luk serbest kalma opsiyonu bulunan milli futbolcunun sözleşmesinde sonrası satıştan %20 pay maddesi de bulunuyor. Öte yandan Fenerbahçe, satıştan Gençlerbirliği'ne vereceği %20'lik payı da Arda'yı transfer edecek kulüpten talep ediyor.

Joselu sonrası...

Real Madrid de ezeli rakibinin Arda Güler için yaptığı bu hamleye kayıtsız kalmadı. Başkan Florentino Perez, bu zamana kadar hangi oyuncuya göz koyduysa genelde o isme Eflatun-Beyazlı formayı giydirmeyi başardı. Perez, Joselu’yu aldıktan sonra başka transfer yapmayacaklarını açıklamıştı. Ancak aynı Barça gibi Real Madrid de Arda’yı bir dahaki sezon için düşünüyor.

22 milyon Euro üzerine çıkabilirler

Haberin Devamı

Bu nedenle Florentino Perez, Barcelona’nın hamlesine karşılık vermek için kolları sıvadı ve adeta sağ kolu olan Emilio Butragueno’yu harekete geçirdi. Ayrıca 2007-2010 yılları arasında Fenerbahçe forması giyen ve şu anda İspanyol devinin pazarlamadan sorumlu direktörü olan Roberto Carlos’un da Butragueno’ya eşlik edeceği öne sürüldü. Ekonomik durumu ezeli rakibinden daha iyi olan ve FFP açısından sıkıntısı bulunmayan Real Madrid’in, Barcelona’nın 22 milyon Euro’luk teklifinin üzerine çıkması muhtemel. Öte yandan Sevilla ve Milan da Arda Güler için tüm şartları zorlamaya devam ediyor...

Fenerbahçe, Arda Gülerin yerini Juventusun Türk yıldızıyla dolduruyor

FENERBAHÇE'NİN GÜNDEMİNDE

Marca'nın haberine göre, Juventus'ta oynayan Türk yıldız Kenan Yıldız, önümüzdeki sezon Fenerbahçe'nin formasını giyebilir. İspanyol yayın organı, Fenerbahçe'nin Kenan ile anlaşma zemini aradığını ve önümüzdeki sezon genç oyuncuya Sarı-Lacivertli formayı giydirmek istediğinin bilgisini verdi. Haberde, özellikle Arda Güler'in takımdan ayrılması halinde Kenan'ın Fenerbahçe'nin yolunu tutabileceği aktarıldı.

Haberin Devamı

Genç futbolcu, Juventus'taki kariyerine de harika bir başlangıç yapmayı ihmal etmedi. Kenan, Juventus ile geçtiğimiz kasım ayına kadar 15 maçta forma giyerken 9 gol katkısında bulundu. Genç golcü, gol atmanın yanı sıra arkadaşlarına saha içerisinde epey yardımcı olduğunu da yaptığı 5 asistle gösterdi. Kenan, bu performansıyla İtalya Serie A'da da fırtına gibi eseceğine dair çok önemli bir ipucu vermiş oldu. 2025 yılına kadar Juventus ile sözleşmesi bulunan Kenan, bu performansını İtalya'nın en üst liginde de sürdürmek istiyordu.

Fenerbahçe, Arda Gülerin yerini Juventusun Türk yıldızıyla dolduruyor

BAYERN MÜNİH VE BARCELONA'YI REDDETTİ

Genç yıldız, 2022'nin başında Bayern'de profesyonel bir sözleşme imzalamayacağı netleşince, kıtanın en büyük kulüpleri onun için sıraya girmişti. Birkaç ay boyunca Barcelona, onunla en ciddi ilgilenen kulüptü. Ancak Juventus, son anda Kenan Yıldız'ı Torino'ya getirmeyi başardı. Böylece Kenan, Bayern Münih ve Barcelona'yı reddederek Juventus ile yeni bir maceraya atılmış oldu. Bayern'in akademi menajeri Jochen Saier, Kenan'ın ayrılmasının ardından şu ifadeleri kullanmıştı:

Haberin Devamı

"Kenan 10 yıldır bizimle birlikte. Yollarımızın ayrılması maddi sebeplerden kaynaklanıyor. O, üst ligde oynadığında ya da Şampiyonlar Ligi'nde oynadığında onunla gurur duyacağız, çünkü bu bizim için mükemmel bir takdir ve akademide yaptığımız iş için bir ödül..."

 

Fenerbahçe, Arda Gülerin yerini Juventusun Türk yıldızıyla dolduruyor

4 Mayıs 2005'te Almanya'nın Regensburg şehrinde doğan Kenan Yıldız, Bayern Münih'in altyapısında yetişerek futbol dünyasına adımını attı. Kenan Yıldız, Türk Milli Takımı'nın alt yaş kategorilerinde de oynama fırsatı yakaladı. İki sezon önce Bayern Münih'in 19 yaş altı takımında oynadığı 20 maçta 6 gol ve 8 asistlik performans gösteren Kenan, dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Tüm dikkatleri üzerine çeken Kenan Yıldız, Fenerbahçe'den ayrılması muhtemel olan Arda Güler'in ardından Sarı-Lacivertli formayı giyebilir.

JUVENTUS'TA FIRTINA GİBİ

Ve dikkat çekici performansı, onu İtalya'nın dev ekibi Juventus'a taşıdı. İtalyan devi, Twitter'dan yaptığı paylaşımda genç oyuncuyu kadrosuna dahil ettiğini tüm dünyaya duyurmuştu.

Fenerbahçe, Arda Gülerin yerini Juventusun Türk yıldızıyla dolduruyor

YORUM YAZ