MENÜ

Fenerbahçe aradığı ikiliyi 14 transferin ardından buldu! Sarı Lacivert duvar...

Ali Koç, başkanlık koltuğuna oturduktan sonra bu yaz dönemine kadar sadece savunmanın göbeğine 14 transfer yapmıştı! Djiku ve Becao’yla birlikte bu sayı 16’ya yükseldi ama Fenerbahçe sonunda stoper ikilisini de bulmuş oldu. Defansın iki yıldızı, kısa sürede birbirlerine uyum sağladı.

Fenerbahçe aradığı ikiliyi 14 transferin ardından buldu! Sarı Lacivert duvar...

Yakın tarihte Fenerbahçe’nin savunmasında Lugano, Luciano, Bruno Alves, Kjaer, Skrtel gibi isimler forma giydi. Ancak son dönemde stoperlerden yana Kanarya’nın yüzü gülmedi. 2018’de başkanlık koltuğunu Aziz Yıldırım’dan devralan Ali Koç, geride kalan yaz döneminden önce sadece stoper hattına tam 14 transfer yaptı. Gelen isimlerin çoğu kısa sürede ayrıldı. Son transfer döneminde ise önce bonservisi elinde olan Alexander Djiku, Beşiktaş ile girilen yarışın ardından imzayı attı. Ardından uzun süre peşinde koşulan Rodrigo Becao, Udinese’den 8.3 milyon Euro’ya transfer edildi.

Haberin Devamı

EURO 2024 YOLUNDA DEV ADIM

ARANAN İKİLİ SONUNDA BULUNDU

Bu iki oyuncunun gelmesiyle birlikte, Koç dönemindeki stoper transferi sayısı 16’ya çıktı. Ancak sezonun bu bölümüne kadar olan performansa bakılırsa, Fenerbahçe yıllardır aradığı savunma ikilisini sonunda buldu. Djiku ve Becao şu ana kadar sadece 6 resmi maçta birlikte forma giydi ama hemen birbirlerine uyum sağladı. Bu karşılaşmalarda Fenerbahçe sadece 1 gol yedi. Becao, sert oyunuyla ön plana çıkıyor.

Fenerbahçe aradığı ikiliyi 14 transferin ardından buldu Sarı Lacivert duvar...

Becao, 1.91 m.’lik boyu ve güçlü fiziğiyle hava toplarında rakiplerine geçit vermiyor

BECAO HAVA TOPUNDA ZİRVEDE

Sambacı, hava topu mücadelelerinde yüzde 73’lük başarısıyla ligde stoperler arasında zirvede. Yıldız futbolcu ayrıca maç başına yüzde 91 pas isabeti, 0.6 top kazanma ve yüzde 67 ikili mücadele başarısına sahip.

Haberin Devamı

ATAKLARI BAŞLATAN İSİM DJIKU

Alexander Djiku, hızıyla ve kritik müdahaleleriyle savunmanın emniyeti oldu. Ganalı savunmacı, isabetli uzun paslarıyla Fenerbahçe’nin birçok atağını başlatan isim konumunda. Djiku, maç başına yüzde 71 uzun pas isabetiyle oynuyor.

Fenerbahçe aradığı ikiliyi 14 transferin ardından buldu Sarı Lacivert duvar...

Djiku, hızı sayesinde özellikle yerden gelen toplarda kritik müdahaleler yaparak birçok tehlikeyi önledi.

KİLİT BİR ROLE SAHİP

29 yaşındaki stoper ayrıca 6.5 top kapma ortalamasıyla, Sarı-Lacivertliler’in akın sürekliliğinde kilit bir role sahip. Djiku’nun öne çıkan diğer istatistikleri ise maç başına 2.5 hava topu kazanma, yüzde 65 ikili mücadele başarısı ve yüzde 86 pas isabeti.

Fenerbahçe aradığı ikiliyi 14 transferin ardından buldu Sarı Lacivert duvar...

YORUM YAZ