MENÜ

Fenerbahçe, 6'da 6 ile Konferans Ligi gruplarına kaldı

UEFA Avrupa Konferans Ligi Play-Off Turu’nda Hollanda ekibi Twente’yi eleyen Fenerbahçe, gruplarda mücadele etmeye hak kazandı. Sarı-lacivertliler elemelerde oynadığı 6 maçı da kazanmayı başardı.

Fenerbahçe, 6'da 6 ile Konferans Ligi gruplarına kaldı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi Play-off Turu rövanş maçında Twente ile deplasmanda karşılaştı. İlk maçta Kadıköy’de alınan 5-1’lik avantajla sahaya çıkan sarı-lacivertliler, bu maçta da sahadan 1-0 galip ayrıldı. Fenerbahçe’ye galibiyeti getiren gol 72. dakikada penaltıdan Edin Dzeko’nun ayağından geldi.

Haberin Devamı

Sezona Konferans Ligi 2. Eleme Turu’ndan başlayan Kanarya, bu turda Moldova ekibi Zimbru ile karşılaştı. Rakibini 5-0 ve 4-0’lık skorlarla eleyen Fenerbahçe, 3. Tur’da ise Slovenya ekibi Maribor ile mücadele etti. Her iki maçta da (3-1, 3-0) sahadan galibiyetle ayrılan Fenerbahçe, play-off turuna yükselirken, bu turda da Twente’yi elemeyi başardı.

İlk kez gruplarda yer alacak

UEFA’nın 2021-2022 sezonunda uygulamaya koyduğu Avrupa Konferans Ligi’nde sarı-lacivertliler, o sezonun son 16 play-off turunda Slavia Prag ile eşleşmiş ve rakibine elenerek turnuvaya veda etmişti.

En golcüler Tadic ve İrfan Can

Konferans Ligi’nde bu sezon rakip filelere 21 gol gönderen Fenerbahçe, kalesinde ise 2 gol gördü. 4 mücadelede ise kalesini gole kapattı. Bu süreçte takımın en golcü isimleri 4’er golle Dusan Tadic ve İrfan Can Kahveci oldu. Bu iki ismi 3 golle Sebastian Szymanski takip etti. Edin Dzeko ve Michy Batshuayi, 2’şer golle takıma katkı sağlarken, Ferdi Kadıoğlu, Ryan Kent, Joshua King, İsmail Yüksek, Rodrigo Becao ve Jayden Oosterwolde ise 1 kez gol sevinci yaşadı.

YORUM YAZ