MENÜ

Enner Valencia'dan 3 yıllık imza! Fenerbahçe'de ayrılık kesinleşti

Fenerbahçe'de kariyerinin en iyi dönemini geçiren ve sözleşmesinin sona ermesiyle takımdan ayrılan Enner Valencia'nın transferi resmen açıklandı. Sezonu 33 golle tamamlayan Ekvadorlu forvet, yeni takımıyla 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Enner Valencia'dan 3 yıllık imza! Fenerbahçe'de ayrılık kesinleşti

Süper Lig'i şampiyon Galatasaray'ın ardından ikinci sırada tamamlayan Fenerbahçe'de, sezonun en dikkat çekici oyuncusu Enner Valencia oldu. Ekvadorlu golcü, gösterdiği üstün performansın yanı sıra attığı gollerle de Süper Lig'in 'Gol Kralı' oldu. Kendisine sunulan teklifi kabul etmeyip kulüpten ayrılma kararı alan tecrübeli forvetin yeni takımı belli oldu.

Haberin Devamı

İSTEDİĞİ ÜCRETİ AÇIKLADI!

KARİYERİNİN EN İYİ DÖNEMİNİ GEÇİRDİ

Fenerbahçe'de sözleşmesinin son döneminde yani üçüncü sezonunda Enner Valencia, kariyerinin en iyi dönemini geçirdi. Kanarya'daki ilk kupasını önceki gün Türkiye Kupası'nda mutlu sona ulaşarak kaldıran Valencia, çıktığı 48 maçta rakip fileleri 33 kez salladı.

Enner Valenciadan 3 yıllık imza Fenerbahçede ayrılık kesinleşti

YENİ ROTASI BREZİLYA! TRANSFER AÇIKLANDI

Süper Lig'de 29 golle kral olan Ekvadorlu yıldızın, takımdan ayrıldı. Fenerbahçe ile yapılan sözleşme görüşmelerinde ortak noktada buluşamayan 33 yaşındaki futbolcu, kariyerine Brezilya'da devam edecek. Internacional, yıldız forveti kadrosuna kattığını ve tecrübeli isimle 3 yıllık sözleşme imzalandığını açıkladı. Brezilya ekibinden yapılan açıklamada, tecrübeli oyuncunun 26 Haziran'da Porto Alegre'ye geleceği ve taraftarlara açık bir organizasyon düzenleneceği ifade edildi. 

 ✍ Enner Valencia, Internacional ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. pic.twitter.com/6u2wwMrEnH

Haberin Devamı

LİSTEYE DAHİL EDİLDİ!

33 GOLLÜ SEZON!

Süper Lig’in bu sezonuna iyi başlayan ve sezon geneli gol krallığı listesinde zirvede yer alan Valencia, 1 kez hat-trick yaparken, 1 maçta da rakip filelere 4 gol atma başarısı gösterdi. 6 mücadelede 2’şer gol atan Valencia, 31 Süper Lig maçında 29 gole imza attı. 33 yaşındaki futbolcu, Türkiye Kupası’nda da 1 gol attı.

Enner Valenciadan 3 yıllık imza Fenerbahçede ayrılık kesinleşti

Sözleşmesi sona eren ve kariyerinin en iyi sezonunu geride bırakan Ekvadorlu yıldız, kupa zaferi sonrası büyük sevinç yaşadı.

16. GOL KRALI

Fenerbahçe forması altında Süper Lig’de gol kralı olan son isim Alex de Souza’ydı. Brezilyalı oyuncu, 2010-2011 sezonunda 28 gole imza atarak takımının şampiyonluğunda önemli rol oynamıştı. Öte yandan Fenerbahçe, Süper Lig tarihinde 16. kez gol kralı çıkardı.

"TEKLİFLE İLGİLENMİYORUM"

FENERBAHÇE TARİHİNE GEÇTİ

Fenerbahçe’nin efsane Brezilyalı futbolcusu Alex de Souza’nın, 2010-2011 sezonunda kaydettiği 28 golle, ‘bir sezonda en fazla gol atan yabancı futbolcu’ rekorunu kıran Enner Valencia, ‘sarı-lacivertli formayla bir sezonda en fazla gol atan futbolcu’ rekorunu da egale etti. Rekorun daha önceki sahibi Aykut Kocaman, 1988-1989 sezonunu 29 golle gol kralı olarak tamamlamıştı.

Haberin Devamı

Enner Valencia'nın Tigres Formasıyla En iyi Anları

Enner Valenciadan 3 yıllık imza Fenerbahçede ayrılık kesinleşti

YORUM YAZ