MENÜ

Enner Valencia için rüya gibi sezon! Alex de Souza'nın rekorunu egale etti

Süper Lig'de krallık yarışında zirvede bulunan Fenerbahçe'nin Ekvadorlu forveti Enner Valencia, Trabzonspor'a attığı golle Sarı Lacivertli ekibin efsanesi Alex de Souza'yı yakaladı.

Enner Valencia için rüya gibi sezon! Alex de Souza'nın rekorunu egale etti

Süper Lig'in 34. haftasında Trabzonspor'u konuk eden Fenerbahçe, taraftarı önünde 3 puanın sahibi oldu. Michy Batshuayi, Luan Peres ve Enner Valencia'nın golleriyle sahadan 3-1 galip ayrılan Jorge Jesus'lu Kanarya, bu sezonki ilk derbi zaferini yaşadı. Bordo Mavili ekibin tek sayısını 80. dakikada penaltıdan Trezeguet kaydetti.

Haberin Devamı

KADIKÖY'DE GEÇİT YOK

Süper Lig'de sahasında Trabzonspor'a karşı son olarak 1997-1998 sezonunda 3-1'lik skorla kaybeden Fenerbahçe, o tarihten bugüne rakibine ligde büyük üstünlük kurdu. Kanarya, Bordo Mavililer'e karşı 26 lig maçında kaybetmedi. Fenerbahçe, sahasında Trabzonspor ile yaptığı son 26 lig maçında 14 kez galip gelirken, 12 defa berabere kaldı.

Enner Valencia için rüya gibi sezon Alex de Souzanın rekorunu egale etti

5 PUANLIK FARKI KORUDU

Giresunspor beraberliğinin ardından Kadıköy'de aldığı galibiyetle moral depolayan Kanarya, lider Galatasaray'la arasındaki 5 puanlık farkı korudu. 35. haftada Hatayspor karşısında hükmen galibiyet olacak olan Sarı Lacivertliler, 36. hafta Antalyaspor'u ağırlayacak.

VALENCIA, ALEX'İ YAKALADI

28 lig maçında 27 kez rakip fileleri havalandıran Enner Valencia, Trabzonspor karşısında tarih yazmak için sahaya çıktı. Sezon genelinde takımının skor yükünü büyük oranda sırtlayan Ekvadorlu santrfor, 71. dakikada sahneye çıktı, Alex de Souza'ya ait "En fazla gol atan yabancı" unvanına ortak oldu.

Haberin Devamı

Enner Valencia için rüya gibi sezon Alex de Souzanın rekorunu egale etti

2011-12 sezonunda Alex de Souza’nın elde ettiği rekora ortak olan Valencia, bir gol daha kaydetmesi durumunda Fenerbahçe tarihinin en çok çok atan yabancı oyuncusu olacak.

 
 
 
Bu gönderiyi Instagram'da gör
 
 
 

Fanatik (@fanatikcomtr)'in paylaştığı bir gönderi

REKOR AYKUT KOCAMAN İLE TANJU ÇOLAK'TA

Bu arada Valencia, sezonu 33 golle tamamlarsa Aykut Kocaman ve Tanju Çolak'ı geride bırakıp, Kanarya'da ligde bir sezonda en çok gol atan oyuncu olmayı başaracak.

KRALLIK YARIŞINDA ZİRVEDE

Bu sezon 28 lig maçında 28 gol atan ve krallık yarışında zirvede bulunan Enner Valencia’nın, UEFA Avrupa Ligi’nde 3, Ziraat Türkiye Kupası’nda da 1 golü bulunuyor.

Enner Valencia için rüya gibi sezon Alex de Souzanın rekorunu egale etti

YORUM YAZ