MENÜ

EDİN DZEKO'DAN HAT-TRİCK! (ÖZET) Pendikspor-Fenerbahçe maç sonucu: 0-5

Süper Lig'in 10. haftasında Fenerbahçe, Pendikspor deplasmanına konuk oldu. Perşembe Avrupa'da Ludogorets'i deviren ve 18'de 18 yapan Sarı-Lacivertliler, İstanbul ekibi karşısında da 5-0'lık farklı skorla kazandı, galibiyet halkasını 19'a çıkardı! Bu sezon her maçı kazanan Kanarya'ya, Pendik'te 3 puanı ve yeniden liderliği getiren golleri; Edin Dzeko (3), İrfan Can Kahveci ve Erdem Canpolat (k.k) attı.

EDİN DZEKO'DAN HAT-TRİCK! (ÖZET) Pendikspor-Fenerbahçe maç sonucu: 0-5

Sezona müthiş başlayan Sarı-Lacivertliler, Avrupa seansı sonrasında yeniden lige döndü. UEFA Konferans Ligi'nde perşembe günü Ludogorets'i deviren Fenerbahçe bu sezon çıktığı 18 maçı da kazanarak inanılmaz bir seri yakalamıştı. İsmail Kartal'ın öğrencileri 3'te 3 yaptıkları Konferans Ligi H Grubu'ndan çıkmayı matematiksel olarak garantilemese de büyük avantaj sağladı.

Haberin Devamı

Ezeli rakibi Galatasaray'ın kaybetmediği ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturduğu haftada Kanarya'da tek hedef Pendikspor karşısında kazanmaktı. Yeni hocası Ivo Vieira'yla çıktığı ilk maçı kazanarak Süper Lig tarihindeki ilk galibiyetini alan Pendik de Fenerbahçe karşısında serisini sürdürmenin peşindeydi.

Erdem için şanssız an

İsmail Kartal'ın planları tuttu. 30'da Samuel'in içeri çevirdiği topta Pendik kalecisi Erdem Canpolat şanssız bir an yaşadı ve top filelerle buluştu. 42'de İrfan Can Kahveci fileleri sarstı ve Kanarya soyunma odasına 2-0'lık üstünlükle gitti.

22 dakikada 3 gol

Mücadelenin ikinci devresinde ise Edin Dzeko yıldızlaştı. Boşnak golcü; 65, 77 ve 87. dakikalarda sahneye çıkarak hat-trick yaptı, maçın da 5-0'lık sonucunu belirledi. Bu sonuçla Fenerbahçe ligde 10'da 10 yaptı ve puanını 30'a yükselterek yeniden liderlik koltuğuna oturdu. Pendik ise 7 puanda kaldı.

Haberin Devamı

CANLI ANLATIM

1' Mücadelenin hakemi Abdülkadir Bitigen ilk düdüğü çaldı, karşılaşma başladı.

GOL İPTAL!

20' Savunmanın arkasına atılan uzun topta kaleci Livakovic'le karşı karşıya kalan Erencan Yardımcı, Hırvat eldivenin üzerinden topu filelere yollasa da bayrak havada. Gol ofsayt sebebiyle geçersiz.

21' Dzeko sağ kanattan içeri girdi, rakiplerinden kurtardığı topu Tadic'e çevirdi, yıldız oyuncu ayak içiyle şansını denedi ancak kaleci Erdem başarılı.

EDİN DZEKODAN HAT-TRİCK (ÖZET) Pendikspor-Fenerbahçe maç sonucu: 0-5

GOL!

30' İrfan Can çizgiye doğru koşu yapan Osayi'yi gördü, Nijeryalı futbolcu yerden içeri çevirdi, kaleci Erdem'in bacak arasından geçen top ağlarla buluştu! Fenerbahçe deplasmanda 1-0 önde.

32' Szymanski uzaktan şansını denedi ancak kaleci Erdem gole izin vermiyor.

EDİN DZEKODAN HAT-TRİCK (ÖZET) Pendikspor-Fenerbahçe maç sonucu: 0-5

36' Erdem Özgenç sağındaki topu soluna çekip, uzak direği düşündü ama isabetsiz.

39' Tadic'in havadan gönderdiği topu iyi indiren Dzeko döndü, zor pozisyonda vurdu fakat çerçeveyi bulamadı.

GOL!

43' İsmail Yüksek sağ kanattan korneri paslaşarak kullandı, Szymanski ceza sahası dışındaki İrfan Can'a ortayı kesti, mili futbolcu gelişine vurdu, savunmaya da çarpan top ağlarla buluştu. Sarı-Lacivertliler 2-0 önde.

Haberin Devamı

İlk devre sona erdi.

46' İkinci yarı başladı.

ÇOK NET KAÇTI!

58' Sequeira derin topu gönderdi, Diaby çok müsait pozisyonda kaleci Livakovic'le karşı karşıya kaldı fakat topu dışarı yolladı.

62' Dzeko rakibinden sıyrılıp ceza alanına girdi ancak sağ çaprazdan şutunda kaleci Erdem başarılı.

EDİN DZEKODAN HAT-TRİCK (ÖZET) Pendikspor-Fenerbahçe maç sonucu: 0-5

GOL!

65' Zajc'ın derin topunda savunma arkasına Szymanski kaçtı, Polonyalı yıldız ceza alanına girer girmez içeri çevirdi, Dzeko'ya sadece son vuruşu yapmak düştü. Fenerbahçe 3-0 önde!

BİR GOL DAHA!

77' Ferdi'nin tek pasında Dzeko ceza alanında bitiriciliğini gösterdi ve farkı 4'e çıkaran golü kaydetti!

ÇİZGİDEN ÇIKTI!

79' Tadic'in dibine girdiği top filelerle buluşmak üzereyken Berkay topu çizgiden çıkarıyor.

DZEKO'DAN HAT-TRİCK!

87' Pendikspor çıkarken topu kaybetti, Dzeko ceza sahasında rakibi hazırlıksız yakaladı ve yerden sert vuruşla affetmedi. Boşnak yıldız hat-trick yapıyor, skoru da 5-0'a getiriyor!

Mücadele sona erdi.

 

Pendikspor - Fenerbahçe maçı (VİDEO)

Pendikspor-Fenerbahçe 11'ler:

Pendikspor: Erdem Canpolat, Erdem, Berkay, Wlinton Sequeira, Vukovic, İbrahim Akdağ, Gökcan, Endri, Halil, Erencan.

Haberin Devamı

Fenerbahçe: Livakovic, Osayi, Samet, Becao, Ferdi, İsmail, Fred, Szymanki, İrfan Can, Tadic, Dzeko.

İsmail Kartal'dan Fred açıklaması

EDİN DZEKODAN HAT-TRİCK (ÖZET) Pendikspor-Fenerbahçe maç sonucu: 0-5

YORUM YAZ