MENÜ

Edin Dzeko'dan Fenerbahçe'ye övgü: Türkiye'nin Real Madrid'i...

Inter ile yollarını ayırdıktan sonra Fenerbahçe'ye imza atan ve kısa sürede taraftarların sevgilisi haline gelen Edin Dzeko, Inter ve Fenerbahçe dönemiyle ilgili açıklamalarda bulundu. İştr detaylar...

Edin Dzeko'dan Fenerbahçe'ye övgü: Türkiye'nin Real Madrid'i...

Fenerbahçe sezon başında, Şampiyonlar Ligi finali oynayan Inter'in Boşnak forveti Edin Dzeko'yu kadrosuna katmıştı. 37 yaşındaki golcü çok kısa bir süre olmasına rağmen takımı ve taraftarları yıllardır sarı-lacivertli formayı giyiyormuş gibi benimsedi.

Haberin Devamı

SEKİZ MAÇTA 11 GOLE DİREKT KATKI VERDİ

Dördü Trendyol Süper Lig'de dördü ise Konferans Ligi Elemeleri'nde olmak üzere sekiz maça çıkan Edin Dzeko, altı ve beş asistlik performansıyla dikkatleri çekti.

Boşnak yıldız son olarak 1-0 yeni duruma düşülen Antalyaspor maçında sahanın yıldızlarından biri oldu.

Edin Dzekodan Fenerbahçeye övgü: Türkiyenin Real Madridi...

'AYRILMASINA ŞAŞIRDIM'

Tecrübeli golcü, Amazon Prime Video'ya açıklamalarda bulundu. Dzeko, Inter'den ayrılışıyla ilgili olarak; "Inter'de devam etmek istiyordum, çünkü orada mutluydum. Kulübün benimle ayrılık kararı almasını, Lukaku'yu rahatlatmak olduğunu düşündüm. Benim varlığım onu rahatsız edebilirdi.

Bu sebeple Lukaku'nun Inter'den ayrılışına çok şaşırdım" dedi. Dzeko, Inter'de geçirdiği dönemle alakalı olarak ise, "Inter'de iki müthiş yıl geçirdim, ancak ne yazık ki düşündüğümüz gibi bitmedi. Şampiyonlar Ligi finalinde Manchester City'e karşı çok şanssızdık. Elimize fırsatlar geldi. Gol atamayınca maçı kazanamıyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

AVRUPA MACERASI HAKKINDA GÖRÜŞLERİ

Dzeko, Inter ile yaşadığı Şampiyonlar Ligi macerası içinse, "Geçen sezon Simeone Inzaghi stresli dönemler geçirdi. Ligdeki skorlar bizim seviyemizi yansıtmıyordu. Şampiyonlar Ligi'nde bizim gibi oynarsanız çok fazla enerji sarf edersiniz. Avrupa'da her şeyimizi verdik. Serie A'da daha az enerjinin yeteceğini düşündük ama olmadı" diye konuştu.

Edin Dzekodan Fenerbahçeye övgü: Türkiyenin Real Madridi...

YAŞIYLA İLGİLİ POLEMİKLERE CEVAP

37 yaşındaki yıldız oyuncu yaşıyla ilgili gelen bir soruya ise, "Benim için yaş sadece bir sayı. Eğer zihin olarak doğru düşünüyorsanız, fiziksel olarak da hazır oluyorsunuz çünkü ne yapmanız gerektiğini biliyorsunuz" şeklinde yanıt verdi.

'FENERBAHÇE TÜRKİYE'NİN REAL MADRID'İ'

Edin Dzeko, Fenerbahçe ile ilgili de övgü dolu sözler kullandı: "Fenerbahçe'yi seçtiğim için çok mutluyum. Geride kalan iki ayda inanılmaz iyi hissettim. Fenerbahçe, Türkiye'nin Real Madrid'i."

HANGİ TAKIMDA OYNAMAK İSTERDİ?

Edin Dzeko, kariyerinde hangi takımın formasını giymek istediğini de açıkladı; "Hangi takımda oynamak isterim? Bu benim için biraz geç sorulmuş bir soru ama Real Madrid diyebilirim. Orada oynama fırsatı yakalamış olan herkesi çok şanslı görüyorum."

Haberin Devamı
Fenerbahçe - Nordsjaelland maç özeti (VİDEO)

Edin Dzekodan Fenerbahçeye övgü: Türkiyenin Real Madridi...

YORUM YAZ