MENÜ

Edin Dzeko gidiyor, Arsenal'in yıldızı geliyor! Fenerbahçe'nin golcüsünü İngilizler duyurdu

İngiliz basını, Fenerbahçe'nin ismi Suudi Arabistan kulüpleriyle anılan Edin Dzeko'nun alternatifini aramaya başladığını ve Arsenal'in yıldızını transfer listesine eklediğini yazdı. İngiliz golcünün de takımdan ayrılmaya sıcak bakabileceği iddia edildi. İşte detaylar...

Edin Dzeko gidiyor, Arsenal'in yıldızı geliyor! Fenerbahçe'nin golcüsünü İngilizler duyurdu

Trendyol Süper Lig'de Galatasaray ile kıyasıya bir şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe, bir yandan da önümüzdeki sezonun kadrosu için çalışmalarını sürdürüyor. Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek finalde MKE Ankaragücü'ne 3-0 kaybederek elenen sarı-lacivertliler, bir an önce toparlanıp hem lig şampiyonluğunu kazanmak hem de önümüzdeki sezonun yapılanmasını planlamayı amaçlıyor.

Haberin Devamı

KARTAL'DAN ŞAMPİYONLUK AÇIKLAMASI

MKE Ankaragücü'ne 3-0 yenilerek kupadan elenen Fenerbahçe'de Teknik Direktör İsmail Kartal, gelecek için umutluydu. Şampiyonluk mesajı veren Kartal maçın ardından, "Bugünkü maçtan hepimiz ders çıkarttık. Hatayspor maçına en iyi şekilde hazırlanıp Hatay ve daha sonraki maçlarla ilgili de tekrar Fenerbahçe’nin nasıl futbol oynadığını herkese göstereceğiz. Ben herhangi bir endişe duymuyorum. Allah izniyle yine sezon sonu şampiyon olacağımıza yüzde 100 inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Edin Dzeko gidiyor, Arsenalin yıldızı geliyor Fenerbahçenin golcüsünü İngilizler duyurdu

İNGİLİZ BASININDAN ÇARPICI İDDİA

Bu arada Fenerbahçe ile ilgili İngiliz basınından sürpriz bir iddia geldi. Football Transfers'ın haberine göre sarı-lacivertli kulüp, yaz transfer dönemi için Eddie Nketiah'ın Arsenal'deki durumunu yakından takip etmeye başladı. Söz konusu haberde, Edin Dzeko'nun sezon sonunda takımdan ayrılması halinde 24 yaşındaki İngiliz golcünün Kanarya'nın yeni forveti olacağı bildiriliyor.

Haberin Devamı

SACHA BOEY İÇİN HAYATİ KARAR

TRANSFER LİSTESİNE EKLENDİ

Haberde bu transferler ilgili, "Dzeko, 2023 yılında Inter'den Fenerbahçe'ye geldiğinden beri tüm müsabakalarda 32 maçta 22 gol attı ancak mart ayında 38 yaşına girecek ve İstanbul'daki sözleşmesi 2025 yılında sona erecek.  Ayrıca, Suudi Pro Lig ekibi Al-Hilal geçen yaz Dzeko'ya iki yıllık bir sözleşme teklif etti ve futbolcunun Suudi Arabistan'a gitmesi gündemde. Sonuç olarak Fenerbahçe, şimdiden Dzeko'nun alternatifini aramaya başladı ve Nketiah, transfer listesine eklendi" ifadeleri yer alıyor.

 

Edin Dzeko gidiyor, Arsenalin yıldızı geliyor Fenerbahçenin golcüsünü İngilizler duyurdu

BEKLENEN ÇIKIŞI YAPAMADI 

Arsenal'in 24 yaşındaki oyuncusu bu sezon forma şansı bulmakta zorlandı. Nketiah, Gabriel Jesus'un sakatlığına rağmen 2024'te hiçbir Premier Lig maçına ilk 11'de çıkmadı. Kai Havertz ve Leandro Trossard, Nketiah'ın yerine görevlendirildi ve İngiliz futbolcu, daha fazla süre alabilmek için takımdan ayrılmak isteyebilir. Arsenal ile kariyeri boyunca 163 maça çıkan Nketiah, 38 gol atıp 10 asist yaptı. Yıldız futbolcunun sözleşmesi 2027 yılında sona eriyor.

YORUM YAZ