MENÜ

Edin Dzeko, Fenerbahçe tarihine geçti!

Fenerbahçe, Gaziantep FK karşısında golleri erken buldu ama 3 puanı kolay alamadı. Buna rağmen İsmail Kartal’ın öğrencileri, bu sezon çıktığı 4. resmi maçından da zaferle ayrılırken Kanarya'ya galibiyeti getiren Edin Dzeko, tarihi bir başlangıca imza attı.

Edin Dzeko, Fenerbahçe tarihine geçti!

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig 2023-2024 sezonunun ilk hafta maçında konuk ettiği Gaziantep Futbol Kulübü’nü 2-1 mağlup etti. Sarı Lacivertli ekibe galibiyet golleri 3 ve 18. dakikalarda Edin Dzeko’dan gelirken, konuk ekip, tek sayısını 45+5. dakikada Arda Kızıldağ ile buldu.

Haberin Devamı

DZEKO, FENERBAHÇE TARİHİNE GEÇTİ

Sarı-Lacivertliler’in dünyaca ünlü yıldızı Edin Dzeko, Süper Lig kariyerine hızlı başladı. Dzeko, Gaziantep FK karşılaşmasının henüz 3. dakikasında Dusan Tadic’in pasında ceza sahası içerisinde golünü attı. Boşnak forvet, Süper Lig tarihinde Fenerbahçe formasıyla gol atan en yaşlı yabancı oyuncu oldu (37 yaş 148 gün) unvanını elde ederek tarihe geçti.

ŞIK VURUŞLA AĞLARI SARSTI

Kariyerindeki son 10 sezonda gittiği takımlarda ilk maçlarında gol ya da asist katkısı geleneğini sürdüren tecrübeli futbolcu, 18’de de farkı ikiye çıkardı. Son Maribor maçında iki asist birden yapan Szymanski’nin pasında Dzeko, ceza sahası içinde şık bir vuruşla ağları salladı. Yıldız ismin, 79’daki vuruşunda ise top direkten döndü.

Haberin Devamı

BİZİM İÇİN İYİ BİR DERS OLDU

Maçın ardından dünyaca ünlü golcü, “İlk 20 dakikaya baktığımızda oyun bizim için iyi gidiyordu ve 2 gol attık. Ama kırmızı karttan sonra her şey değişti. Rakip eksik kalınca işlerin kolay olacağını düşündük ve gol aramak yerine topla daha fazla oynamaya başladık. Bizim için iyi bir ders oldu. Memnun edici olan ise 3 puanı almamızdı. Hem Cengiz hem Fred’in katılmasından çok mutluyum. İkisi de çok iyi oyuncu” yorumunu yaptı.

Edin Dzeko, Fenerbahçe tarihine geçti

YORUM YAZ