MENÜ

Dominik Livakovic transferinin flaş perde arkasını açıkladı: Arabistan'a götürmek istiyordu

Dinamo Zagreb'den Fenerbahçe'ye transfer olan file bekçisi Dominik Livakovic, sarı-lacivertli takım ile 5 yıllık sözleşme imzaladı. Fenerbahçe'nin uzun zamandır beklediği bu transferin perde arkasını Dinamo Zagreb muhabiri açıkladı. Hırvat muhabir, gerçekleşen bu transfer hakkında dikkat çeken sözler kullandı.

Dominik Livakovic transferinin flaş perde arkasını açıkladı: Arabistan'a götürmek istiyordu

Fenerbahçe, uzun uğraşların ardından transferinde mutlu sona ulaştığı Hırvat kaleci Dominik Livakovic ile 5 yıllık sözleşme imzaladı. Bu transferin perde arkasındaki dikkat çeken gelişmeyi Hırvatistan'da yayın yapan Nova TV'nin Dinamo Zagreb muhabiri Vlado Boban açıkladı. İşte haberin detayları...

Haberin Devamı

İLK OLARAK TARAFTARI SELAMLADI

Fenerbahçe'nin yeni file bekçisi Dominik Livakovic, son oynanan Twente maçı öncesi sahaya gelerek sarı-lacivertli taraftarları selamladı. Yeşil sahanın ortasına gelen Hırvat kaleciye Fenerbahçe taraftarları yoğun bir ilgi gösterdi ve tezahüratlarla destek verdi.

TRANSFER RESMEN AÇIKLANDI

Fenerbahçe, Dominik Livakovic transferini resmen açıkladı. Hırvat kaleci, Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen imza töreninde kendisini 5 yıllığına sarı lacivertli renklere bağlayan sözleşmeye imza attı.

Dominik Livakovic transferinin flaş perde arkasını açıkladı: Arabistana götürmek istiyordu

Sarı-lacivertli ekipten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Fenerbahçe, Dominik Livakovic’in transferi için kulübü Dinamo Zagreb ve oyuncu ile anlaşma sağlamıştır. Anlaşma gereği kulübümüz yetiştirme bedeli hariç 6.650.000 Euro + 950.000 Euro bonus olacak şekilde bonservis bedeli ödeyecektir.

Haberin Devamı

12. TRANSFER

Yaz döneminde takımı adeta yeniden kuran Fenerbahçe, Livakovic’in imzasıyla beraber 12. transferini yaptı. Sarı-lacivertliler, daha önce; Ryan Kent, Edin Dzeko, Sebastian Szymanski, Dusan Tadic, Bertuğ Elmaz, Rodrigo Becao, Mert Müldür, Djiku, Umut Nayir, Fred ve Cengiz Ünder’i renklerine bağlamıştı.

Dominik Livakovic transferinin flaş perde arkasını açıkladı: Arabistana götürmek istiyordu

LİSANSI ÇIKTI

Sarı-lacivertli ekip, yeni transfer Dominik Livakovic'in lisansını çıkardı.

İşte Dinamo Zagreb muhabiri Vlado Boban'ın Livakovic hakkındaki açıklamaları...

Livakovic'in menajeri hakkında konuşan Vlado Boban, "Livakovic'in menajeri, oyuncusunu Suudi Arabistan'a götürmek ve yüklü bir maaş karşılığında imza attırmak istiyordu. "Ancak tecrübeli kaleci ile mayıs ayında temasa geçen Fenerbahçe, haziran başında anlaşmayı tamamladı. Zaten Zagreb yönetimi de "Şampiyonlar Ligi elemeleri bittikten sonra Livakovic'i alabilirsiniz" diyerek sarı-lacivertlileri bilgilendirdi. "28 yaşındaki eldivenin gelişi bu nedenlerden dolayı gecikse de sözünü tuttu ve Fenerbahçe'ye imza attı" sözlerini kullandı.

Tecürbeli kalecinin kişiliği hakkında da konuşan Boban,"Aşırı kibar, dikkatli bir yapısı vardır. Ayakları yere sağlam basar, sadece oyuna odaklanır. Birkaç metreden gelen topları bile çıkarabilir. "Ayrıca çok sakin ve soğukkanlı. Çizgide harika bir kaleci. Transfer sürecinde forma giymeye devam etti. Transfer söylentileri, konsantrasyonuna ve maç hazırlıklarına olumsuz bir etki yapmadı. O çok iyi bir profesyonel. "Fenerbahçe'nin kalesi için uzun vadeli bir çözüm olacaktır. Türkiye'de göstereceği performansla kesinlikle çok sevilir. Henüz 28 yaşında. 5-6 sene çok rahat bir şekilde üst düzeyde oynayabilecek bir isim" dedi.

Haberin Devamı

Dominik Livakovic transferinin flaş perde arkasını açıkladı: Arabistana götürmek istiyordu

Livakovic'in yeteneklerinden bahseden muhabir, "Pickford, De Gea veya Bono ile aynı seviyede ama biz küçük bir milletiz. Bu yüzden her zaman radarda değil. Ancak Fenerbahçe'de özellikle Avrupa kupalarında adından çok söz ettirecektir. Bizim için şu anda dünyanın en iyi 10 kalecisinden biri. İker Casillas bile Livakovic için 'İzlenmesi gereken bir adam' yorumunu yaptı. Villarreal de kendisini çok istedi ancak bonservis ve maaş konusunda o kadar yukarıya çıkamadı. Yılda 700 bin Euro maaşı vardı. Fenerbahçe'de çok daha fazlasını kazanacaktır. Onu kaos, kavga ve gürültü içerisinde göremezsiniz, bu imkânsız. Aleyhinize penaltı verildiyse ve kaleciniz Livakovic ise içiniz rahat olmalı. Çünkü yüzde 30 penaltı kurtarma başarısına sahip" sözlerini sarf etti.

Haberin Devamı

TALISCA'YA KÖTÜ HABER!

Dominik Livakovic transferinin flaş perde arkasını açıkladı: Arabistana götürmek istiyordu

YORUM YAZ