MENÜ

Deniz Çoban Gaziantep FK-Fenerbahçe maçındaki penaltı tartışmalarını yorumladı

Fanatik Gazetesi yazarı ve eski hakem Deniz Çoban, Gaziantep FK-Fenerbahçe maçındaki tartışmalı pozisyonları yorumladı. Pelkas'ın attığı ve ofsayt sebebiyle iptal edilen gol ve Mame Thiam'ın penaltı beklediği 2 pozisyonu değerlendiren Çoban, hakemlerin verdikleri kartlarda standardı sağlayamadıklarını söyledi.

Deniz Çoban Gaziantep FK-Fenerbahçe maçındaki penaltı tartışmalarını yorumladı

Deniz Çoban'ın Beinsports'taki değerlendirmeleri şu şekilde:

Haberin Devamı

Hakem performansları iyi değil bu hafta. Standart yok bir kere.

Gaziantep FK'nın ofsayt nedeniyle iptal edilen golünde birden çok ofsayt var. Zaten ilki ofsayt olduktan sonra diğerlerinin önemi yok.

"Penaltıda şüphe yok, minimum sarı kart"

Tisserand'ın elle oynamasında arkadaki oyuncu golü atsa verecekti hakem. Onu bekledi. Çok net penaltı. Burada tartışılacak bir şey yok. Tisserand elle oynamasa, top Antepli oyuncunun önüne düşecek olsa ve net gol pozisyonu olsa direkt kırmızı olurdu ama bunu kolay çözemeyiz. Dolayısıyla burada bir sarı kart gerekir. Minimum sarı kart olması gerekir. Ama penaltı da yine söylüyorum şüphe yok.

"Pelkas'ın golü çok zor ama inanmak zorundayız"

VAR sisteminin çizgiye çeken teknolojisi IFAB tarafından onaylanmıştyır. Mavi çizgi savunma, kırmızı çizgi ise hücum oyuncusunundur. En kritik nokta vuruş anının tespitidir. Bir an bile oynasa vuruş anı, çok farklı bir durum ortaya çıkabilir. Çok zor bir pozisyon. Biz bile buradan göremeyiz. Buna inanmak zorundayız.

Haberin Devamı

"Mirallas, Thiam'ı düşerken bozuyor ama yükselmesini engellemiyor"

Mirallas'ın kambura yattığı pozisyonda, beyaz noktayı göstermek çok ağır olur. Thiam'ın da bir beklentisi yok. Mirallas eğildiği için Thiam düşüyor. Ama Mirallas Thiam'ın yükselmesini engellemiyor. Penaltı verilseydi ağır olurdu. Rahatsız edici bir pozisyon. Cüneyt Çakır net görüyor pozisyonu. Burada VAR da devreye giremez.

"Sousa Thiam'a dokunuyor ama pozisyonunu bozmuyor! Erol Bulut standartsızlık konusunda haklı"

Andre Sousa ve Thiam pozisyonu... Burada Antepli oyuncunun lehine faul var ama onu da vermemesi lazım. İki tarafa da faul yok. Zaten bu standartsızlık ciddi şekilde var. Antepkli oyuncu Thiam'a çok küçük bir temasta bulunuyor olabilir Sousa ama Thiam'ın hareketlerini kısıtlamıyor. Erol Bulut'un söylediği standartsızlık doğru. Galatasaray ve Trabzonspor maçlarındaki yorumu doğru ama buna da penaltı veremezsiniz.

YORUM YAZ