MENÜ

Çağlar Söyüncü açıkladı: Fenerbahçe'de kalacak mı?

Sarı-Lacivertliler'in devre arasında Atletico Madrid'den kiraladığı milli oyuncu önemli açıklamalarda bulundu. 'Şampiyonluk' vurgusu yapan Çağlar Söyüncü geleceğine dair de konuştu. İşte detaylar...

Fenerbahçe'nin devre arası transferlerinden Çağlar Söyüncü basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Milli stoper geleceğine dair soruyu da yanıtladı. İşte tecrübeli savunmacının sözlerinden öne çıkanlar...

Haberin Devamı

Çağlar Söyüncü açıkladı: Fenerbahçede kalacak mı

'Kararlarına saygı duyuyorum'

"Takım olarak iyi durumdayız. Gelmeden önce yakın arkadaşlarım iyi bir ortam olduğunu söylüyorlardı. Ben de geldim ve gördüm. Hedefimiz şampiyonluk. Taraftarlarımızla birlikte elimizden gelen mücadeleyi veriyoruz. Oturmuş bir takıma geldim, bu işimi zorlaştırıyor. Herkes elinden gelenin en iyisini yapıyor. Stoperde benimle birlikte 6 oyuncu var. Serdar Aziz ağabey yıllarca ligimizde ve Milli Takım'da oynadı. Leonardo Bonucci var. Kimin oynayacağının kararını hocamız verecek. Onun kararlarına saygı duyuyorum. Rekabet hep olacak. Bu bizi geliştirecek. En iyi performansı veren oynayacak. Arkadaşlık çok yüksek."

'EURO 2024 çok güzel geçecek'

"Milli takımda da rekabet var. Çok iyi arkadaşlarımız, çok kaliteli sporcularımız var. Ben kendimi bildim bileli rekabet içindeyim. 16 yaşında Bölgesel Amatör Lig'e gittim. Rekabet olacak. Birbirimizin gelişmesi için, takım için rekabet olacak. En iyi performansı veren oynayacak. Bundan yana kimsenin şüphesi olmasın. Burada olduğu gibi milli takımda da arkadaşlığımız çok iyi. Umuyorum ki iyi bir turnuva biz bekliyor. Halkımız da sağ olsun her zaman yanımızda. Bence turnuva çok güzel geçecek."

Haberin Devamı

Çağlar Söyüncü açıkladı: Fenerbahçede kalacak mı

Eksiklerim var, sene başından bu yana çok fazla oynamadım. Oynayarak daha iyiye gidiyorum. 28 yaşına geldim, ilk defa Süper Lig'de oynuyorum. Büyük bir camiaya geldim, sorumluluklarım fazla. Hem saha içi, hem özel hayat. Alışma sürecimin Türk olmama rağmen daha uzun süreceğini düşünüyordum. Çünkü oturmuş bir takıma geldim. Hocalarım, arkadaşlarım sağ olsun kısa sürede kaynaşma oldu. İyi oyuncular var, dışarıdan göründüğü gibi kolay bir lig değil.

Çağlar Söyüncü açıkladı: Fenerbahçede kalacak mı


'İşin içinde profesyonellik var, iş bizden de çıkıyor'

"Transfer sürecim yaklaşık üç hafta sordu. Bir gün 'Bitti' deniyor, ertesi gün görüşmeler devam ediyor. Mental olarak süreç yordu. Bizde saygı gösterdik. Mutlu sona ulaştık, mutluyuz. Burada olmaktan dolayı mutluyum. Maddi olarak kazanç sağlıyoruz. Kazandığım paranın hakkını vermek isterim. Fenerbahçe'de de hedefim bu. Atletico Madrid ile kontratım var. 6 aylık süreç çok önemli. Mutlu sona ulaşırsak, durumum ilerleyen zamanda netleşir diye düşünüyorum. İlk hedefimiz 6 ay boyunca iyi performans sergilemek ve uzun süredir şampiyon olmayan Fenerbahçe'ye şampiyonluk yaşatmak. İlk hedef bu, ondan sonrasına bakacağız. İşin içinde profesyonellik var, iş bizden de çıkıyor. Şu an tek konuştuğumuz şey şampiyonluk."

'Mental olarak çok yorulmuştum'

"Burada çok yakın arkadaşlarım var. Cengiz ile neredeyse 20 yıla yakın arkadaşlığımız var. İrfan olsun, Mert Hakan olsun, Serdar ağabey olsun. Onlarla konuştuğumuzda buradaki ortamın çok çok iyi olduğunu söylüyorlardı. Ben de son 1 yıldır mental olarak çok yorulmuştum. Forma şansızlığı, ufak sakatlıklar derken önümüzde büyük bir turnuva var. Uzun yıllardır yurt dışındayım. Burada oynama heyecanım vardı. Futbolcunun istediği şey iyi performans verip, karşılığını alabilmektir. Ben de burada iyi performans sergileyip hem Fenerbahçe taraftarına hem de Türk halkına bir şeyleri göstermek istiyorum. Biliyorsunuz sene sonunda turnuvamız var. Oraya da hazır gitmek için"

Haberin Devamı

Çağlar Söyüncü açıkladı: Fenerbahçede kalacak mı

YORUM YAZ