MENÜ

Bülent Bölükbaşı'ndan olay yorum: Jesus anlaşılmaz bir şekilde kısıtlamaya devam ediyor

Ziraat Türkiye Kupası yarı final karşılaşmasında Fenerbahçe, deplasmanda golsüz berabere kaldığı Sivasspor'u kendi evinde 3-0'la mağlup etti. Teknik direktör Bülent Bölükbaşı, yarı final rövanşını Fanatik için değerlendirdi.

Bülent Bölükbaşı'ndan olay yorum: Jesus anlaşılmaz bir şekilde kısıtlamaya devam ediyor

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ikinci maçında sahasında karşılaştığı Sivasspor’u 3-0’lık skorla mağlup ederek, finale yükseldi. 

Haberin Devamı

Teknik direktör Bülent Bölükbaşı, yarı final rövanşını Fanatik için değerlendirdi:

Sivasspor, sadece ligin değil Avrupa'nın da en yaşlı takımlarından biri. Rıza hocanın maç öncesinde vurgu yaptığı yorgunluk belli ki boşuna değil. Çünkü sahada da bunu oyuncuların, takımın vücut dilinden çok net anlayabiliyorsunuz. Bu kadar yorgun ve yaşlı bir takımın önce Galatasaray'la sonra da Fenerbahçe'yle deplasmanda oynayabilmesi haliyle zaafiyetleri ortaya çıkarıyor. Bir de ligdeki konum düşünüldüğünde kafalar kupaya çok verilememiş doğrusu. Bu yüzden çok net bir şekilde tek taraflı bir maç izledik. Sivasspor aslında kendisini bilerek savunmaya yapmaya çıktı. Hücumu hiç düşünemedi bile. Ancak savunma da yapamadı. En azından biraz daha sert bir Sivas bekliyorduk ama Fenerbahçeli oyuncular kendilerini zorlayan hiçbir durumla karşılaşmadılar.

Haberin Devamı

Bülent Bölükbaşından olay yorum: Jesus anlaşılmaz bir şekilde kısıtlamaya devam ediyor

İrfan Can kenarda olmuyor

Özellikle ikinci yarı rahatlıktan çok gol de kaçtı. Daha da farklı bitebilirdi müsabaka. Bu rahat galibiyette öne çıkan bireysel performanslar vardı elbette. Arda Güler sahada en yüksek futbol zekasına sahip isim. Bunu göstermek için fazlasıyla sorumluluk almaya çalıştığı bir performans ortaya koydu. Bu iştahı değerli. Futbol aklı en efektif diğer isim ise İrfan Can Kahveci. Ancak Jesus onu kenara hapsedip tüm oyun zekasını, anlaşılmaz bir şekilde kısıtlamaya devam ediyor. Olmuyor, İrfan Can kendisini kenarda ifade edemiyor.

Tabi Batshuayi'nin de sürekli arayan ve savaşan karakteri de galibiyetin öne çıkan notlarındandı. Sonuç olarak Fenerbahçe zorlanmadı, bu sezonki en rahat maçını oynadı. Her şeye rağmen Avrupa'da gruptan lider çıkan, kupada final kapısına kadar gelen Rıza hocanın yaptıklarını da kutlamak gerek. Eldeki şartlarla ortaya konan mücadele takdire değer.

Bülent Bölükbaşından olay yorum: Jesus anlaşılmaz bir şekilde kısıtlamaya devam ediyor

YORUM YAZ