MENÜ

Bizim Takım'ın gündeminde bu kez Fenerbahçe var! Ortak İsmail Kartal vurgusu...

FANATİK'te 'Bizim Takım' sahaya indi! Açılışı son şampiyon Galatasaray ile yapan Bizim Takım'ın gündeminde bu kez Fenerbahçe var. Sarı-Lacivertliler'deki mevcut durum değerlendirilirken yapılan ve yapılacak olan transferler ile teknik direktör İsmail Kartal'a yönelik çarpıcı yorumlar da dikkat çekti.

Bizim Takım'ın gündeminde bu kez Fenerbahçe var! Ortak İsmail Kartal vurgusu...

FANATİK'te 'Bizim Takım' sezonu açtı. Zafer Büyükavcı'nın konu başlıklarına Faik Çetiner, Cem Dizdar ve Serkan Akcan'ın değerlendirmeleri ile bu kez gündem Fenerbahçe. İşte Bizim Takım'ın Fenerbahçe dosyası...

Haberin Devamı

ZAFER BÜYÜKAVCI - SORU 1

Fenerbahçe için bu sezon hayati önem taşıyor. Size göre yapılan transferler Süper Lig’de şampiyonluk için yeterli mi? Halen takviye edilmesi gereken mevkiler var mı?

Bizim Takımın gündeminde bu kez Fenerbahçe var Ortak İsmail Kartal vurgusu...


FAİK ÇETİNER - ‘BU KADRO YETERLİDİR VE BU SEZONUN EN İDDİALI KADROSUDUR’

Camia yine umut dolu bir sezona başlıyor. Yönetim, geçmişin aksine bu yıl gerçekten önemli transferler yaptı. Bunların başında da Dzeko ve Tadic geliyor. İkisinin de yaşı yüksek, Fenerbahçe son durakları. Ama ikisi de maç çözecek lider oyuncular. Taraftar hâlâ transfer istiyor. Bana göre eldeki kadro yeterli ve geniş.

İŞTE CENGİZ TRANSFERİN ÖDEME PLANI

‘Yabancı kaleci büyük hata olur’

Altay ve İrfan Can’a güvenilmeli. Yabancı kaleci, büyük hata olur. Yabancı kaleci gelsin diyenlere ‘11 yap’ diyorum, ‘kem küm’ ediyorlar. Bakın, Galatasaray Muslera yüzünden ideal 11’ni bulamıyor. Çoğu maç yıldızlar kulübede oturuyor. Fenerbahçe yabancı kaleci alsa, Ferdi dışında kimi banko oynatacaksın? İrfan Can Kahveci gibi kreatif bir ayağı kulübeye mi çekeceksin? Mert Müldür oynarsa, takımın en formda ismi Osayi’yi yedek mi soyunduracaksın? Yabancı kaleci gelmesi halinde Kartal’ın eli kuvvetlenmez, zayıflar. Kadro yeterlidir ve bu takım bu yılın en iddialı ekibidir. İdeal 11’i kısa zamanda yakalamak en büyük avantaj olur.

Haberin Devamı

Bizim Takımın gündeminde bu kez Fenerbahçe var Ortak İsmail Kartal vurgusu...

CEM DİZDAR - ‘33 GOL ATAN OYUNCUYU TUTMAYAN EKİBİN TRANSFERE İHTİYACI YOK!’

Ülke yakın tarihinde futbol, Fenerbahçe/ Galatasaray karşıtlığı üzerinde okunup, yazıldığı için ‘şampiyonluk’ ısrarla ‘hayati önem’ arz ediyor! Nedeni ise ‘üretim’ tanımının kelime dağarcığından silinmiş olması! Yeter ki şampiyon ol. İstediğin kadar zarar eder, istediğin kadar zarar verebilirsin, sorun yok! Böyle bir atmosferde kulüp yönetmek de, oyunu ve oyuncuyu geliştirmek de mümkün değildir ve Fenerbahçe de bu buhranı yaşıyor. Sürekli plan değiştirmeleri, sık sık başa dönmeleri, ‘yapmam’ denilenleri yapmaları hep bu buhran yüzünden.

‘Her zaman şampiyonluk favorisi’

33 gol atmış hücumcusunu elde tutamayıp bildik şöhretlere yönelmiş bir takımın takviyeye ihtiyacı yoktur! Bu ülkede transfer ‘ihtiyaç’ değil ‘bağımlılık’tır. Asıl amaç, ‘başarısızlık’ diye tanımlanan ‘şampiyon olamama’ durumuna karşı gönülleri hoş tutmadır! Bu ekonomik yoklukta bu kadar transferin anlattığı yegane şey, futbolu da takımları da yönetenlerin bu oyunu bilmedikleridir! Fenerbahçe bu kadrosuyla da, bu kadar tanınmış futbolcuyu transfer etmeden de ülkenin şampiyonluk namzetlerinden biridir.

Haberin Devamı

Bizim Takımın gündeminde bu kez Fenerbahçe var Ortak İsmail Kartal vurgusu...

SERKAN AKCAN - ‘ŞAMPİYON OLMAK İÇİN SADECE TRANSFERLER YETMEYECEKTİR’

Dzeko, Tadic, Szymanski, Kent’in gelişiyle Fenerbahçe hücum hattı tamamıyla güncellendi. Genel fotoğrafa bakıldığında alternatifli kaliteli bir kadro var. Tadic, sadece hücuma değil takıma saha liderliği yapacak kalitede bir oyuncu ve İsmail Kartal’ın elini sahada çok güçlendirecektir. Şampiyonluk için sadece transferin yeteceğini düşünmek büyük hata olur. Teknik ekip ile kadronun uyumuna kadar bir çok parametrenin doğru hareket etmesi gerekir. Fenerbahçe’nin İsmail Kartal ile şimdilik sınıfı geçtiğini söyleyebilirim ama şampiyonluk için Mayıs’a kadar istikrarlı bir performans çizgisi gerekiyor.

Haberin Devamı

‘Livakovic, Altay’ı da geliştirir’

Ayrıca Fenerbahçe’nin kalesinde önemli bir güncelleme yapması gerekiyordu. Altay sakatlıktan güçlü döndü, İrfancan Eğribayat ise geçen sezonu beklenti üstü bitirdi. Fakat kaleci departmanının seviye atlaması gerekiyor. Nitekim Volkan Demirel’den bu tarafa dominant bir kaleci performansı eksikliği gözleniyor. Livakovic standartlarında bir kaleci Altay’ı da geliştirecektir.

ZAFER BÜYÜKAVCI - SORU 2

Geçen yıl Jorge Jesus ile çalışan Başkan Ali Koç, bu sezona yerli bir hocayla başlıyor. İsmail Kartal, Fenerbahçe için doğru isim mi? Özlenen şampiyonluğu getirebilir mi?

Bizim Takımın gündeminde bu kez Fenerbahçe var Ortak İsmail Kartal vurgusu...


FAİK ÇETİNER - ‘MAZERET ÜRETME DEĞİL, BAŞARILI OLMA ZAMANI’

Her zaman iddia ettiğim gibi; Jesus büyük paralar alarak, yanlış transferler yaptırıp, rotasyon adı altında kumar oynayıp, geçen sene şampiyonluğu ezeli rakibine kaptırmıştır. İsmail Kartal’a gelince... İlk dönemi ile bu dönemi çok farklı. Başarılı sayıldığı ilk dönemde bir yerde hedefsiz bir takıma geldi. Türkiye Kupası ve Avrupa Kupaları’na veda etti. Sıfır stres altındaydı. Başarısız olsa da eleştirilmeyecekti. Bu defa durum çok farklı. Camia ve taraftarın olmazsa olmazı şampiyonluk. Hem kendinin hem de takımın üzerinde büyük baskı olacak. Genelde haftada 2 maç oynanacak. Takımı ve camiayı tanıması büyük avantaj. Mazeret üretemeyeceği gibi, başarılı olması şart. İşi, ilk döneminden zor. ‘Başarılı olur mu’ derseniz, ‘zor ama imkânsız değil’ derim.

Haberin Devamı

Bizim Takımın gündeminde bu kez Fenerbahçe var Ortak İsmail Kartal vurgusu...

CEM DİZDAR - ‘FUTBOLCULARIN YABANCI, TEKNİK ADAMIN İSE YERLİ’

Tek ölçütün şampiyonluk olduğu ülkede İsmail Kartal’a sezonun başında bir karne vermek benim açımdan mümkün olmayan bir durum. Ancak bildiğim şudur, futbolcusunu yabancıdan seçip teknik adamını yerliden tercih eden ülkede Kartal’ın durumu ilginçtir! İngiliz, Fransız, Alman ya da herhangi bir ülke vatandaşı olsa Fenerbahçe’ye tercih edilmesi kanımca imkânsızdı. Hele ki, ikinciliğin haniyse küme düşmeye eşit tutulduğu güzide ülkemizde! İsmail Kartal takımını şampiyonluğa taşır mı öngöremem ama kendini ve kulübünü Galatasaray geriliminden ne kadar uzak tutarsa işleri daha kolay yoluna koyar.

Bizim Takımın gündeminde bu kez Fenerbahçe var Ortak İsmail Kartal vurgusu...

SERKAN AKCAN - ‘TAKIM GAYET İYİ OYNUYOR YENİLER GÖZ DOLDURUYOR’

İsmail Kartal’ın oynattığı futbol, Konferans Ligi’ndeki maçlara bakarsak sınıfı geçer. Ama henüz sezonun başındayız. İsmail hoca ikinci dönemdeki performansıyla Fenerbahçe’nin başında olmayı hak ediyordu. Zaten yerine gelen isim Jesus olmasaydı büyük bir haksızlığa uğradığını kendi de daha gür seslendirirdi. Bekledi, takım almadı ve sonunda yine hak ettiği koltuğa oturdu. İsmail hocayı tanımlarken sanırım en çok kullanılan sıfat ‘uyumlu’ olur. Yönetim ile uyumlu, kadro ile uyumlu, taraftar ile uyumlu. Şimdilik takım iyi oynuyor, yeni transferlerin performansı göz dolduruyor, daha da önemlisi Crespo’dan Mert Hakan’a kadroda olan orta sahalar parlak performanslara imza atıyor. Şampiyonluk için bu uyumun sezon boyu eksilmeden sürmesi gerekir.

ZAFER BÜYÜKAVCI - SORU 3

Dzeko, Tadic, Szymanski, Kent, Djiku, Becao, Mert Müldür gibi önemli isimleri aldı Fenerbahçe... Bu isimler hakkındaki fikirlerinizi kısaca özetler misiniz?

Bizim Takımın gündeminde bu kez Fenerbahçe var Ortak İsmail Kartal vurgusu...


FAİK ÇETİNER - ‘TADİC VE DZEKO LİDER, KENT’İN KUMAŞI İYİ...’

Dzeko ve Tadic lider oyuncular. Takımın çilingiri olurlar. Djiku ve Becao nokta atışı stoperler. Ancak ne kadar birlikte oynayacaklar bilemem. Kent’in kumaşı iyi. Birçok maçta kader adamı olabilir. Szymanski’nin CV’si iyi. Takıma çabuk uyum sağlaması için bankolar arasına girmeli. Mert Müldür 8+3 kuralı olmasa alınır mıydı? Çoğu maçta bu formülden formayı kapacak. Performansı merak ediliyor. Bu formayı ya uzun yıllar giyer ya da ömrü kısa soluklu olur.

Bizim Takımın gündeminde bu kez Fenerbahçe var Ortak İsmail Kartal vurgusu...

CEM DİZDAR - ‘YOL KAZALARINA DAYANIKLI OLUNURSA, HEDEFE ULAŞILIR’

Hepsinin, özellikle Dzeko ve Tadic’in özel oyuncular olduğu muhakkak. Fakat futbolda ‘özel oyuncu’ çokluğundan çok belirleyici olan antrenman tempo ve yoğunluğuna bağlı olarak ‘takım davranışı’dır. Bütün bu özel oyuncuları duruma göre farklı oyunları birlikte oynayabilme seviyesine ulaştırmak ve onları çeşitli ve şaşırtıcı oyunlara ikna edebilmek teknik bir sorundur. Fenerbahçe bu oyuncularla sadece kazandığında değil her durumda dayanışma ve eğlenceyi bir arada tutabilirse o yanıp tutuştuğu hedefe ulaşabilir ama bunun için yol kazalarına dayanıklı olmaları şart.

Bizim Takımın gündeminde bu kez Fenerbahçe var Ortak İsmail Kartal vurgusu...

SERKAN AKCAN - ‘TADİC’İN AJAX’TA GENÇLERE YAPTIĞI LİDERLİK UNUTULMAZ’

Dzeko’nun dezavantajı ilerlemiş yaşı. Fakat O, İnter ile kariyerinin en çok resmi maçını 37 yaşında oynadı, Şampiyonlar Ligi Finali’ne de 37 yaşında çıktı. Yaşı ileri ama o sıradan bir futbolcu değil. İsmail hoca, Batshuayi ile dengeli bir forma dağıtımı yapabilirse hem Dzeko’yu zinde hem de Batshuayi’yi formda tutabilir. Tadic, trend belirleyen bir forvet. Ajax ile 2019 Şampiyonlar Ligi Yarı Finali’ne kadar genç kadroya yaptığı liderlik hafızalarımızda tazeliğini koruyor. Szymanski, İsmail hocanın sahada görmek istediği forvet arkası oyuncu özelliklerini fazlasıyla karşılıyor. Kartal, Tadic’i solda oynattığı sürece Szymanski, Fener’in 10 numarası olur. Fenerbahçe, Kim Min Jea’dan sonra stoper uyumunu yakalayamadı. O bölgeye bir güncelleme gerekiyordu. Mert Müldür sağ/sol bek, stoper arka bölgenin her yerinde oynayabilen esnek bir oyuncu. Transferler kâğıt üzerinde iyi duruyor. Ama unutulmasın ki geçen sezon Kasım ayına kadar Jesus ve futbolcuları harikalar yaratıyordu.

 

Bizim Takımın gündeminde bu kez Fenerbahçe var Ortak İsmail Kartal vurgusu...

YORUM YAZ