'Bir ceket, bir gömlek gittim'
Sabıkasız olduğunu ancak medyanın kendisini sabıkalı yaptığını iddia eden Ali Kıratlı, Eskişehir'e şike ve teşvik anlaşması için gitmediğini belirterek, şöyle konuştu.

Sabıkasız olduğunu ancak medyanın kendisini sabıkalı yaptığını iddia eden Ali Kıratlı, Eskişehir’e şike ve teşvik anlaşması için gitmediğini belirterek, şöyle konuştu: “Bülent Uygun’la 15 yıldır yakınlığım var. Aynı yazlık evi kullanıyoruz. Sivas’ta hocalık yaparken de maçlarına gidiyordum. Bülent’in peşinden her yere gitmişim. Eskişehir’e şike ve teşvik anlaşması için gitmedim. Ben oraya bir ceket, bir gömlek gidiyorum. Ümit Karan da görüştüğüm bir kardeşimdir. Ümit’le de, Bülent’le de 5 ay yan yana yattım. Bundan da onur ve gurur duydum. Bu görüşmelerim şike ve teşvik üzerine kurulmaya çalışıldı. Feryadım bunadır.” İddianameyle “para taşıyıcısı, koli taşıyıcısı” olduğunu ifade eden Kıratlı, “Benimle İlhan Ekşioğlu arasında geçen tapeler çoğunlukta. Tüm tapelerimde para konusu var, inkar etmiyorum. Paraları alıp, bankaya yatırıyorum. Gidiyorum Kıbrıs’a. Kime vereceğim diye polis beni takip ediyor. Bu, menacerlikle ilgili bir olaydır. Transfer olayına girmiştik. Bu olaylar patlayınca olmadı, paraları da geri aldık” dedi.
Haberin Devamı ›
Fenerbahçelilik babadan miras
Popüler bir insan olmadığını, Fenerbahçe ile olan tanışmasının babasınndan miras kaldığını ifade eden Ali Kıratlı, “Burada kendimi, onur ve şerefimizi, Fenerbahçe’yi kurtarma çabasındayız. Benim yaptığım her iş resmidir ve kendimle ilgilidir. Tapelerde, ‘Bombamız patladı’ derken söylemek istediğim, medyaya çok malzeme olduğumdur. O kadar çok üstüme gelindi ki, televizyona çıkıp açıklama yapmak zorunda kaldım” diye konuştu.
‘Edebiyat hocam beni asardı’
Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, tutuklu sanıklardan Ali Kıratlı’ya, İstanbul Büyükşehir Belediye ile Bursaspor arasında oynanan maç hakkındaki tapeleri için ne diyeceğini sorunca, çarpıcı bir yanıt aldı. Konuşmaların kendi işiyle alakalı olduğunu ifade eden Kıratlı, “Ebediyat hocam beni görseydi, herhalde asardı. Bazen kendi konuşmamdan ben de birşey anlamıyorum” yanıtını verdi. Ali Kıratlı’nın bu sözleri, salonda gülüşmlere neden oldu.