MENÜ

Batshuayi'den Dzeko'ya mesaj! Zimbru-Fenerbahçe maçında gol şov!

Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi 2. Ön Eleme Turu rövanş maçında Zimbru ile karşı karşıya geldi. İlk maçı 5-0 kazanan Kanarya, çok büyük bir avantajla Moldova deplasmanına çıktı. Fenerbahçe'nin ilk 11'inde de ilk maça göre değişiklikler vardı ve bazı futbolcular kendisini göstermek için ekstra efor sarf etti. Maça oldukça istekli başlayan Fenerbahçe ilk yarıda golü bulamazken ikinci yarının hemen başında Tadic'le golü buldu. Ardından sahneye iki gol atan Batshuayi çıkarken Belçikalı golcüden Dzeko'ya da güçlü bir forma rekabeti mesajı gitti. Daha sonra iyi oyununu golle süsleyen İsmail Yüksek skoru 4-0'a taşıdı. İşte Fenerbahçe Zimbru maçına dair tüm detaylar...

Batshuayi'den Dzeko'ya mesaj! Zimbru-Fenerbahçe maçında gol şov!

UEFA Konferans Ligi 2. Ön Eleme Turu ilk maçında Moldova ekibi Zimbru’yu Ferdi Kadıoğlu, Ryan Kent, Edin Dzeko, Sebastian Szymanski ve Joshua King'in golleriyle 5-0 yenen Fenerbahçe, adını 3. tura yazdırmak için zayıf rakibiyle bu kez deplasmanda karşılaştı. Fenerbahçe’de sakatlıkları bulunan Alexander Djiku ve Emre Mor, rövanş karşılaşmasında yer almadı. 3. Ön Eleme Turu'nda rakip Differdange 03-Maribor maçının galibi olacak. Avrupa kupalarında 256. sınavına çıkan Sarı Lacivertliler, geride kalan 255 mücadelede 96 galibiyet, 55 beraberlik, 104 mağlubiyet alırken; 331 gol atıp, 367 gol yedi.

Haberin Devamı

YILDIZ FUTBOLCU BİLGİ ALDI!

İsmail Kartal: Sahaya çıkan her 11’imiz en iyi 11’dir

Kadıköy’de 5-0 kazandığı Zimbru ile bu akşam Konferans Ligi 2. ön eleme turunda rövanşa çıkacak Fenerbahçe’de teknik direktör İsmail Kartal, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Moldova’daki karşılaşma öncesi Kartal şunları söyledi: “Ülkemizde sıcak bir hava var. Burada serin olması bizi memnun etti. Rakibe saygı göstererek en iyi şekilde mücadeleye hazırlandık. Maçı kazanmak ve Fenerbahçe’ye yakışan bir oyunla sahadan galip ayrılmak istiyoruz. Ülke puanına katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Maçta rotasyon yaparak, bazı oyuncuların durumunu göreceğim. Takımımızdaki her oyuncu çok önemlidir. Sahaya çıkan her 11’imiz en iyi 11’dir.”

‘Önceliğimiz ligde şampiyonluk’

Haberin Devamı

“Fenerbahçe her maça kazanmak için çıkar. Önemli bir kadromuz var. Bazı oyuncularımız da yeniden aramıza katıldı. Kadro olarak 3 kulvarda da gidebileceğimiz yere gideceğiz. Önceliğimiz Türkiye’de ligi kazanmak. Avrupa’da ise hayalimiz var ve burada da umarım başarılı oluruz. Şu an transferde gündemdeki oyuncularla ilgili bir açıklama yapmam doğru olmaz. Bu konuda yönetim gerekli şeyleri söyler.”

İsmail Yüksek: Ülke futboluna katkıda bulunmak istiyoruz

Teknik direktör İsmail Kartal ile birlikte basın toplantısına katılan İsmail Yüksek, “İlk maçtan iyi bir sonuç aldık ama futbol ciddi bir oyun. İyi bir oyun oynayarak kazanmak ve ülke futboluna katkıda bulunmak istiyoruz. Maça hazır durumdayız. Rekabet takıma fayda getirecektir. Bu sezonu çok değerli görüyorum. 9 yıldır lig şampiyonluğu hasretimiz var. Umarım hedeflediğimiz kupayı müzemize götürürüz” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'de King öz güvenli başladı

Rövanş maçında ilk 11'de şans bulan King, kendisinden emin hareketler rakip kalede tehlike oluyor. King'e Tadic, Batshuayi ve sol taraftar görev yapan İrfan Can da eşlik etmeye çalışıyor. Crespor ve İsmail Yüksek ise orta alanda her topa basarak topun Fenerbahçe'de kalmasını sağlıyor. Fenerbahçe, maça yüksek tempo ile başlarken maçın ilk çeyreğinde adeta rakip Zimbru'ya top göstermiyor.

Haberin Devamı

Batshuayiden Dzekoya mesaj Zimbru-Fenerbahçe maçında gol şov

Crespo sakatlandı

Kanarya'ya kötü haber geldi. Mücadele golsüz devam ederken Miguel Crespo 26. dakikada yerde kalmıştı. Sağlık ekibinin müdahalesi sonrasında oyuna devam eden Portekizli orta saha kendisini denese de 33'te çıkmak zorunda kaldı, yerini Mert Hakan Yandaş'a bıraktı.

İlk yarı golsüz noktalandı

Maça tempolu ve istekli başlayan Fenerbahçe, büyük bir farkla topa sahip olsa da bir türlü istediği golü bulamadı. İlk yarının sonlarına doğru da bulduğu bazı şansları değerlendiremeyen Sarı-Lacivertli ekip, Zimbru deplasmanında ilk yarıyı 0-0 eşitlikle tamamladı. İlk yarıda öne çıkanlar arasında King ve orta sahada basmadık yer bırakmayan İsmail Yüksek vardı.

Batshuayiden Dzekoya mesaj Zimbru-Fenerbahçe maçında gol şov

Tadic açılışı yaptı 

İlk maça damgasını vuran ve harika bir oyun sergileyerek asist yapan Tadic, golü deplasmandaki maça bıraktı. Sırp oyuncu, dakikalar 48'i gösterirken sahneye çıktı ve Fenerbahçe'yi Zimbru deplasmanında 1-0 öne geçirdi.

Batshuayiden Dzekoya mesaj Zimbru-Fenerbahçe maçında gol şov

Batshuayi moral depoladı 

Kadıköy'deki ilk maçta oyuna sonradan dahil olduğu için hayal kırıklığı yaşayan ve kutlamalara katılmayan Batshuayi, Zimbru maçında moral depoladı. Maçın 57. dakikasında Mert Hakan'ın asistiyle farkı ikiye çıkaran Belçikalı golcü, 2 dakika sonra bu kez Osayi Samuel'in pasıyla farkı üçe çıkardı. Batshuayi, kendisinin ikinci takımının üçüncü golünü attı. Dakikalar 65'i gösterdiğinde yerini Serdar Dursun'a bırakırken taraftarlardan büyük bir destek gördü.

Haberin Devamı

Batshuayiden Dzekoya mesaj Zimbru-Fenerbahçe maçında gol şov

İsmail Yüksel iyi oyununu golle süsledi

Maça iyi başlayanlardan birisi olan İsmail Yüksek, iyi futbolunu golle süsledi ve 77 dakikada sahneye çıkarak harika bir gol attı ve takımını 4-0 öne geçirdi. 

Taraftarlar yalnız bırakmadı

Fenerbahçeli taraftarlar, takımlarını Moldova deplasmanında da yalnız bırakmadı. Maç boyunca tezahüratlarda bulunan Sarı-Lacivertli taraftarlar oyuncularına destek oldu. 

Batshuayiden Dzekoya mesaj Zimbru-Fenerbahçe maçında gol şov

İki maçta 9 gol, tur Fenerbahçe'nin

İlk maçı 5-0 kazanan Fenerbahçe, ikinci maçı 4-0 kazanarak Moldova ekibi Zimbru'nun ağlarına toplamda 9 gol gönderdi ve çok rahat bir şekilde turu geçti. Fenerbahçe, bu skorun ardından UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde 3. ön eleme turuna adını yazdırdı.

Haberin Devamı

Batshuayiden Dzekoya mesaj Zimbru-Fenerbahçe maçında gol şov

YORUM YAZ